English Section Greek Section Company Profile Our Philosophy Testimonials Contact Info Email Us Employment Homepage
Gift Registries Greece Guides Cultural Sites
Greek Islands
Greek Destinations
Search Destinations
Find Hotel
Name
Search
Outgoing packages
Travel to: China


Days / Overnights





Days 1 - 2


Αθήνα - Πεκίνο

Αθήνα - Πεκίνο

Beijing

Σας καλωσορίζουμε στο Άρωμα Κίνας. Η πτήση μας αναχωρεί από το Ελευθέριος Βενιζέλος με τελικό προορισμό το Πεκίνο. Η πρώτη μας διανυκτέρευση θα γίνει στο αεροσκάφος. Θα φθάσουμε την επόμενη ημέρα και θα μεταφερθούμε για τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.

Το Πεκίνο, μεγαλόπρεπο κέντρο της πολιτικής εξουσίας, διοικητική και πολιτιστική πρωτεύουσα της Κίνας εδώ και επτακόσια χρόνια, είναι από τις λίγες πόλεις στον κόσμο που έχουν διατηρήσει επί τόσους αιώνες το προνόμιο της υπερήφανης πρωτεύουσας ενός τόσου μεγάλου κράτους. Τα αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν οικισμούς που χρονολογούνται στο 1000 π.Χ., η πραγματική όμως ιστορία της πόλης ξεκινά περίπου το 1215 μ.Χ.

Το απόγευμα, θα παρακολουθήσουμε παράσταση κλασικής κινέζικης Όπερας, από την Όπερα του Πεκίνου, με άλματα, ακροβατικά και ιδιαίτερα απαιτητικούς ρόλους και χαρακτήρες. Συνήθως οι ηθοποιοί είναι άντρες και αναγνωρίζονται από το έντονο μακιγιάζ και τα κοστούμια τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Day 3


Πεκίνο

Πεκίνο

Beijing

Καλημέρα σας, ελάτε να πάρουμε πρόγευμα και να ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση εκεί όπου η νεώτερη Κίνα συνδέεται με την αρχαία με έναν πραγματικό κρίκο. Πλατεία Τιεν Αν Μεν ή, σε πιστή μετάφραση, Πύλη της Ουράνιας Γαλήνης, που συμβολίζει την επιθυμία των Κινέζων για τάξη και αρμονία. Το εθνικό σύμβολο της Κίνας κτίστηκε τον 15ο αιώνα και αναστηλώθηκε τον 17ο, θεωρείται η μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου (χωρητικότητας 1 εκατομμυρίου ανθρώπων). Το γιγάντιο πορτραίτο του 'μεγάλου τιμονιέρη' Μάο μας προσκαλεί στα πορφυρά τείχη και από εκεί στο εσωτερικό της Απαγορευμένης Πόλης. Η θρυλική πολιτεία των 9999 αιθουσών, το μεγαλύτερο συγκρότημα παλατιών στον κόσμο, φιλοξένησε 2 αυτοκρατορικές δυναστείες, των Ming και των Qing. Το βασικό σχέδιο της πόλης κτίστηκε μεταξύ του 1406 και 1420 από τον αυτοκράτορα Γιονγκ Λι. Προστατεύεται περιφερειακά από τείχος και τάφρο. Έξω από αυτό αναπτύσσεται η Αυτοκρατορική Πόλη και η Εσωτερική Πόλη. Στα νότια εκτείνεται η Εξωτερική Πόλη, με κυρίως βιομηχανικό χαρακτήρα, που θυσίασε σε μεγάλο μέρος την αρχική ρυμοτομία της.

Αφήνοντας την πολιτεία όπου για αιώνες χτυπούσε η καρδιά του γίγαντα που κοιμάται θα τελειώσουμε την σημερινή μας ξενάγηση με ένα μοναδικό έργο τέχνης, τον Ναό του Ουρανού. Η τριόροφη παγόδα του κατασκευάστηκε χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε ένα καρφί!

Αργά το βράδυ θα παρακολουθήσουμε παραδοσιακό σόου σε Μογγολικό εστιατόριο, απολαμβάνοντας το δείπνο μας, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Day 4


Πεκίνο - Σινικό Τείχος

Πεκίνο - Σινικό Τείχος

The Chinese Wall, Beijing, China

Απολαύστε το πρόγευμά σας και ελάτε να γνωρίσουμε μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρώτος σταθμός το Σινικό Τείχος, γνωστό στους Κινέζους ως 10.000 Li Wall. Το σήμα κατατεθέν της Κίνας, αλλά το ότι είναι η μοναδική ανθρώπινη κατασκευή ορατή από το διάστημα απεδείχθη μύθος, δεν το διέκρινε ούτε ο Κινέζος αστροναύτης!

Το Τείχος εκτείνεται από το πέρασμα Σανχαϊγκουάν στην ανατολική ακτή μέχρι το πέρασμα Τζιαγιουγκουάν στην έρημο Γκόμπι. Το αρχικό τείχος άρχισε να κτίζεται την εποχή της δυναστείας των Τσίν (221-207 π.Χ). Στο Μπανταλίνγκ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πλακόστρωτο του τείχους και, ακούγοντας τους θρύλους που το συνοδεύουν, να μεταφερθούμε νοερά πίσω στο χρόνο. Για να χαλαρώσετε σας προτείνουμε να περιπλανηθείτε για λίγο στην υπαίθρια αγορά της περιοχής και μετά ελάτε να γευματίσουμε.

Η συνέχεια της περιπλάνησης μας είναι εξίσου ενδιαφέρουσα. Πρόκειται για την επίσκεψη στην Αυτοκρατορική Νεκρόπολη των Μίνγκ, όπου είναι θαμμένοι 13 από τους 16 αυτοκράτορες της, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Πεκίνου. Η όλη τοποθεσία είναι περιτειχισμένη. Για να φτάσει κανείς στους τάφους περνά μέσα από μια πενταπλή αψιδωτή πύλη (όπου θα μας υποδεχτεί η μεγαλύτερη γρανιτένια χελώνα της Κίνας) και κάτω από μια τριπλή πλίνθινη αψίδα που ονομάζεται Μεγάλη Ερυθρά Πύλη. Προτού φτάσει στους τάφους, η λεωφόρος των 7 χιλιομέτρων μήκους, ονομαζόμενη 'Η Οδός των Πνευμάτων', περνά από μια γέφυρα με επτά αψίδες πριν χωριστεί σαν βεντάλια για να οδηγήσει σε κάθε κρύπτη. Εδώ βρίσκονται συγκεντρωμένα τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της Κινεζικής γλυπτικής και αρχιτεκτονικής του 15ου αιώνα. Το όλο σκηνικό είναι γοητευτικό, αφεθείτε για λίγο στο ταξίδι του χρόνου και της ιστορίας, δεν χανόμαστε, η επιστροφή στο Πεκίνο θα μας επαναφέρει στη σημερινή πραγματικότητα (την κινεζική πραγματικότητα εννοούμε!).

Day 5


Πεκίνο (Θερινά Ανάκτορα)

Πεκίνο (Θερινά Ανάκτορα)

Beijing

Η σημερινή ημέρα ξεκινάει με επίσκεψη μας στο Θερινό Ανάκτορο, θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας, που αποτελεί μια εκτεταμένη σύνθεση από Ναούς, περίπτερα, οίκους, περίτεχνες γέφυρες και κήπους διάσπαρτα μέσα στο πάρκο που περιβάλλει την τεράστια λίμνη Κουνμίνγκ.

Το υπόλοιπο της ημέρας είναι στην απόλυτη διάθεσή σας, για να το αξιοποιήσετε όπως νομίζετε εσείς καλύτερα. 'Τα βουνά είναι ψηλά και ο αυτοκράτορας μακριά' λέει μια αρχαία κινέζικη παροιμία, το τί σημαίνει σας αφήνουμε να το ανακαλύψετε μόνοι σας (εκτός και αν ο αυτοκράτορας σας συνοδεύει!!!). Μπορείτε π.χ. (ιδέες δίνουμε!) να περιπλανηθείτε στους δρόμους της πόλης και στην αξιόλογη αγορά της για ψώνια. Θα βρείτε σε αφθονία ρούχα, επώνυμα και μη, σε πολύ καλές τιμές, μεταξωτά, ηλεκτρικά είδη, δερμάτινα και διάφορα τοπικά παραδοσιακά αναμνηστικά.

Στη συνέχεια, θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο, για να γευτούμε, όλοι μαζί, την φημισμένη «Πάπια Πεκίνου», ένα από τα διασημότερα ίσως πιάτα της Κίνας,. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Day 6


Πεκίνο - Ξιάν

Πεκίνο - Ξιάν

Beijing

Μετά το πρόγευμα υπάρχει ελεύθερος χρόνος μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο και την πτήση μας προς την επαρχία Σαανξί και την πρωτεύουσα του Ξιάν. Μεταφορά και τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.

Η επαρχία Σαανξί είναι στο κέντρο μιας πλούσιας ιστορικά και γεωργικά περιοχής στην κοιλάδα Βέι Χε. Είναι η πατρίδα των Τσιν, ιδρυτών της δυναστείας που κυβέρνησε την Ανατολική Κίνα για 2.000 χρόνια περίπου. Η καρδιά της Κίνας, χτυπούσε εδώ, στο Βασίλειο του Κέντρου, σε μια από τις πιο πλούσιες πόλεις στον κόσμο.

Η πρώτη μας γνωριμία με την ιστορία της πόλης θα ξεκινήσει από τα μοναδικά σε όλη την Κίνα καλοδιατηρημένα τείχη της, τα οποία έχουν κτιστεί στα θεμέλια των τειχών της απαγορευμένης πόλης των Τάνγκ. Στη συνέχεια θα δούμε τη παγόδα της Άγριας Χήνας, η οποία χρονολογείται από την εποχή της δυναστείας Qing και χτίστηκε ακολουθώντας το στιλ των Μινγκ.

Day 7


Ξιάν

Ξιάν

Οι πολεμιστές του Σιάν (Ξιάν)

Γευτείτε το πλούσιο πρόγευμά μας και ετοιμαστείτε για ακόμη ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία. Πρώτος σταθμός μας ο νεολιθικός μητριαρχικός πολιτισμός Γιανγκσάο, που ήκμασε στο Μπανπό(4800 – 3600 π.Χ.) και διήρκεσε συνολικά από το 5000 έως το 2800 π.Χ. Το νεολιθικό χωριό Μπανπό ανασκάφηκε το 1953. Μεταξύ άλλων, θα δούμε τα ερείπια του χωριού, καλύβες, φούρνους αγγειοπλαστικής , αποθηκευτικούς χώρους, το νεκροταφείο και εκπληκτικά κεραμικά αντικείμενα.

Επόμενος σταθμός, μία συναρπαστική και ταυτόχρονα σημαντική ανακάλυψη του 20ου αιώνα, ο στρατός των 8.000 Πήλινων Πολεμιστών και αλόγων, ηλικίας 2.000 ετών. Ανακαλύφθηκε τυχαία μόλις το 1974 από κάποιους χωρικούς που έσκαβαν ένα πηγάδι. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό καλλιτεχνικό μνημείο που προκαλεί δέος και αποτελεί μεγαλειώδη έκφραση της αυτοκρατορικής ισχύος. Βρίσκεται σε ένα τεράστιο ταφικό σύνολο 56,25 τ. χιλιομέτρων, χτισμένο από τον πρώτο αυτοκράτορα των Τσι, Τσιν Σι Χουάνγκ Τι (259-210 π.Χ.), για τον εαυτό του. Ο αυτοκράτορας αυτός είχε ενώσει όλα τα βασίλεια της Κίνας το 221π.Χ., στέφθηκε αυτοκράτορας και πολέμησε τους Ούννους. Στα πλαίσια αυτού του πολέμου αποπεράτωσε το Σινικό τείχος. Υπολογίζεται πως για την δημιουργία της νεκρόπολης απαιτήθηκε η εργασία 700.000 εργατών επί 39 χρόνια! Χιλιάδες από εκείνους τους εργάτες θάφτηκαν μέσα στο ταφικό σύμπλεγμα. Τότε, μαζί με τους επιφανείς, ενταφιάζονταν ζωντανοί και εκείνοι που τους υπηρετούσαν στη ζωή και πιστευόταν πως θα συνέχιζαν να τους υπηρετούν και μετά θάνατον, μία πρακτική που ονομαζόταν 'ξουν', (=συνοδεία στον τάφο). Τα 8.000 πήλινα ομοιώματα, το κάθε ένα με διαφορετικά χαρακτηριστικά προσώπου, χτένισμα και πτυχές στην στολή του, φαίνεται πως έσωσαν τη ζωή ισάριθμων στρατιωτών που θα ακολουθούσαν τον νεκρό αυτοκράτορα στον τάφο, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τους αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και τεχνίτες που δημιούργησαν το ταφικό σύμπλεγμα, που ακολούθησαν τον αυτοκράτορα για να μην αποκαλυφθούν τα μυστικά της δημιουργίας του.

Και τί δημιουργία! Οι στρατιώτες και τα άλογα στέκονται μέσα σε τρεις υπόγειες κρύπτες, ενταφιασμένοι μέσα στο εξωτερικό τείχος του Μαυσωλείου, που αρχικά καλύπτονταν από ξύλινες στέγες κάτω από μια στρώση χώματος. Είναι εξοπλισμένοι με μπρούτζινα όπλα, ξίφη, δόρατα, μακριά τόξα από κίτρινο πηλό – terracotta – και ζωγραφισμένα μετά το ψήσιμο, με πολύ έντονα χρώματα, τα οποία σήμερα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Οι στρατιώτες και τα άλογα είναι σε φυσικό μέγεθος και είναι παρατεταγμένοι σε θέση μάχης κοιτάζοντας ανατολικά.

Εκείνο που ΔΕΝ θα δούμε είναι το τελευταίο εύρημα των Κινέζων αρχαιολόγων, που χρειάζεται ακόμα πολλών χρόνων προεργασία ώστε να γίνει επισκέψιμο. Πολύ πρόσφατα (Ιούνιος 07) ανακοινώθηκε πως, μετά από έρευνες 5 ετών, βρέθηκε, θαμμένο στον ίδιο χώρο, το ίδιο το τεράστιο μαυσωλείο του αυτοκράτορα, ένα κτήριο ύψους 30 μέτρων (στα δικά μας μέτρα, κτήριο εννέα ορόφων!). Κατά τις εκτιμήσεις των ερευνητών του Ινστιτούτου αρχαιολογίας της βορειοδυτικής επαρχίας Σαανσί το κτήριο κατασκευάστηκε ώστε η ψυχή του αυτοκράτορα να απελευθερωθεί προς τον ουρανό.

Πιο αργά, μην ξεχάσετε το βραδινό μας ραντεβού για δείπνο και το πιο συναρπαστικό ακροβατικό θέαμα σε όλη την Κίνα, στο θέατρο Tang Dynasty, απολαμβάνοντας μία μοναδική παράσταση από Κινέζους χορευτές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Day 8


Ξιάν - Γκουιλίν

Ξιάν - Γκουιλίν

Mountains and Rice fields in Guilin, China

Μετά το πρόγευμά μας το πρωινό είναι ελεύθερο για μια βόλτα στην αγορά του Πεκίνου και το μεσημέρι θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να φύγουμε αεροπορικώς για το Γκουιλίν, στην επαρχία Γκουανξί, στην Νότια Κίνα. Γκουιλίν, ίσως η ομορφότερη πόλη της Κίνας. Είναι ένα 'μαργαριτάρι που περιβάλλεται από απίστευτης ομορφιάς τοπία, ποτάμια με πεντακάθαρα νερά, εντυπωσιακά βραχώδη συμπλέγματα να πλαισιώνουν τον ποταμό Λι και έχει πλούσια ιστορία 2000 χρόνων. Αν ο χρόνος το επιτρέπι θα κάνουμε μια βόλτα στο λόφο με τον κορμό του Ελέφαντα, ένα περίεργο σύμπλεγμα βράχων που σβύνει στα νερά του ποταμού. Χαλαρώστε και αφεθείτε στη μαγεία της ομορφιάς παντού γύρω σας, μόνο μην ξεχάσετε το δείπνο μας.

Day 9


Γκουιλίν

Γκουιλίν

Beijing Museum

Μετά το πρόγευμά μας θα περιηγηθούμε το σπήλαιο του «καλαμένιου αυλού». Ό,τι και αν έχετε ακούσει γι' αυτό το σπήλαιο, ή όσα και αν έχετε δει, δεν συγκρίνονται με την απίστευτη ομορφιά των χρωματισμένων σταλαγμιτών και σταλακτιτών που δημιουργούν υπέροχα σχήματα στο μήκους 240m σπήλαιο, που θυμίζει έντονα τα σπήλαια του Διρού. Για κάθε σχηματισμό οι Κινέζοι έχουν δώσει μια ρομαντική ονομασία, όπως το Κρυστάλλινο Παλάτι, η Παγόδα του δράκου, το Δάσος της Παρθένου κ.α. Κάθε ονομασία κρύβει μία εξίσου ρομαντική ιστορία. Διασχίζοντάς το, είναι σαν να περπατάς στον «παράδεισο των θεών». Σειρά έχει ο ίδιος ο ποταμός, ο Λι Γιάνγκ, που κυλά ήρεμα ανάμεσα σε εκπληκτικής ομορφιάς βουνά και καταπράσινους ορυζώνες, διασχίζοντας χωριά και οικισμούς. Ίσως ο ωραιότερος ποταμός στην Κίνα, μια και οι Κινέζοι λεν ότι αυτά τα 84 χιλιόμετρα που κυλά το ποτάμι από το Γκουιλίν μέχρι το Γιανσόου, «είναι το ομορφότερο σημείο της χώρας». Γεύμα εν πλω. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Day 10


Γκουιλίν - Χανγκτσού - Γουτσέν - Σανγκάη

Γκουιλίν - Χανγκτσού - Γουτσέν - Σανγκάη

Shanghai

Μετά το πρόγευμά μας αποχαιρετούμε τη Γκουιλίν και πηγαίνουμε αεροπορικώς στο Χανγκτσού, ένα μικρό παράδεισο στις εκβολές του ποταμού Γιανγκτσέ. Ο Μάρκο Πόλο είχε πει ότι πρόκειται για την πιο «ευγενή» πόλη Εδώ, με παραδοσιακά καραβάκια θα επισκεφθούμε και θα εξερευνήσουμε τη Δυτική λίμνη, ένα γαλήνιο μέρος εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. Στη συνέχεια θα πάμε στον βουδιστικό ναό Lingyin ο οποίος ιδρύθηκε από τον μοναχό Wei Li το 326 μ.Χ. Το τέλος της ξενάγησης θα μας βρεί στη παγόδα Liuhe (Έξι Αρμονίες) η οποία κτίστηκε την περίοδο της δυναστείας Σονγκ, έχει 60 μέτρα ύψος και 7 ορόφους, θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της κινεζικής αρχιτεκτονικής.

Συνεχίζουμε οδικώς για Σαγκάη με ενδιάμεσο σταθμό την παραδοσιακή πόλη Γουτσέν. Η ζωή της αριθμεί πάνω από 1.000 χρόνια. Το 80% περίπου των σπιτιών, εργαστηρίων και μαγαζιών που υπάρχουν ακόμα στις όχθες των ποταμών έχει παραμείνει αναλλοίωτο μέσα στο πέρασμα του χρόνου, προσδίδοντας στην πόλη μια αρχαϊκή ατμόσφαιρα. Το Γουτσέν, είναι γνωστό για την φυσική του ομορφιά και την παράδοση που παραμένει ζωντανή μέχρι και σήμερα, γι’αυτό έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Άφιξη στη Σανγκάη και τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο

Day 11


Σανγκάη

Σανγκάη

Shanghai

Η πόλη των 18,5 εκατομμυρίων οδηγεί το μέλλον της Κίνας. Οικονομικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στον κόσμο, είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Θα επισκεφθούμε την περιοχή Bund, την ιστορική και φημισμένη προβλήτα του ποταμού Huangpu. Από εκεί θα ξεκινήσουμε μια μικρή κρουαζιέρα κατά μήκος της πόλης. Θα περάσουμε από τις υπέροχες γέφυρες Nanpu και Giangpou που, με την μορφή δράκου, απλώνονται στον ποταμό και θα φτάσουμε μέχρι το στόμιο του Wusong, όπου τα γκριζογάλανα νερά του Huangpu ενώνονται με τα κίτρινα νερά του Changjian για να καταλήξουν στα πράσινα νερά της Ανατολικής θάλασσας. Ένα μοναδικό χρωματικό φαινόμενο.

Γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ, θα παρακολουθήσουμε ένα καταπληκτικό ακροβατικό σόου από Κινέζους ακροβάτες στο Grand Theatre. Διανυκτέρευση.

Days 12 - 13


Σανγκάη - Αθήνα

Σανγκάη - Αθήνα

Shanghai

Μετά το πρόγευμά μας θα γνωρίσουμε το Jade Temple, την οδό Nanjing, ένα από τα πιο εμπορικά σημεία της Σανγκάης και την Κατοικία Yu, με τις λίμνες και τους γραφικότατους κήπους. Αργότερα το απόγευμα, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο για την πτήση επιστροφής στην Ελλάδα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στην Αθήνα την 13η ημέρα.

Υπενθυμίζουμε στους ταξιδιώτες μας πως το Γραφείο μας με ευχαρίστηση θα δημοσιεύσει κείμενά τους με εντυπώσεις από αυτή την συγκλονιστική εκδρομή και φωτογραφίες τους. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί μας!

Ευχαριστούμε που ταξιδέψατε μαζί μας.