English Section Greek Section Company Profile Our Philosophy Testimonials Contact Info Email Us Employment Homepage
Gift Registries Greece Guides Cultural Sites
Greek Islands
Greek Destinations
Search Destinations
Find Hotel
Name
Search
Outgoing packages
Travel to: Switzerland


Days / Overnights





Day 1


Αθήνα - Μιλάνο - Λουγκάνο - Λουκέρνη

Αθήνα - Μιλάνο - Λουγκάνο - Λουκέρνη

Ελβετία: Λουκέρνη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για Μιλάνο. Άφιξη, επιβίβαση σε πούλμαν και αναχώρηση για Λουγκάνο. Μόλις φθάσουμε εκεί κάνουμε μικρή περιήγηση της πόλης και αναχωρούμε για Λουκέρνη. Όταν φθάσουμε στην πανέμορφη πόλη τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο μας και, ακολούθως, κάνουμε την γνωριμία μας με ένα από τα τουριστικά κέντρα της Ελβετίας. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες, Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η γέφυρα Κάπελμπρικε, που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο. Το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Το ανάκτορο Ρίτερ και το Μνημείο των Λιονταριών συμπληρώνουν τα αξιοθέατα. Το μεγαλύτερο αξιοθέατο, όμως, για μας τους ...ανατολίτες, είναι η άμεμπτη καθαριότητα που επικρατεί στη πόλη!

Day 2


Λουκέρνη - Ζυρίχη - Καταρράκτες Ρήνου

Λουκέρνη - Ζυρίχη - Καταρράκτες Ρήνου

Ελβετία: Ζυρίχη

Σήμερα, μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε για την κοσμοπολιτική Ζυρίχη. Η σημερινή Μπάνχοφστρασε, ο κεντρικότερος, κομψότερος και φυσικά ακριβότερος δρόμος της πόλης ήταν ένα ρυάκι με βατράχια. Πανέμορφες φλαμουριές πλαισιώνουν σε όλο της το μήκος αυτή την φινετσάτη λεωφόρο των μεγάλων τραπεζών και των πλούσιων καταστημάτων. Θα περιηγηθούμε την πόλη και θα δούμε το Φράουμίνστερ, γοτθική εκκλησία του 13ου αιώνα με τα περίφημα βιτρό, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη πλάκα ρολογιού της Ευρώπης (όχι, τί νομίζατε, στην Ελβετία βρισκόμαστε!), το Δημαρχείο, την Όπερα, το φημισμένο κτίριο Λε Κορμπυζιέ, Κέντρο Προστασίας του Περιβάλλοντος κλπ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους καταρράκτες του Ρήνου, τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες, τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Θα θαυμάσουμε το καταπράσινο τοπίο, με τα παλιά γραφικά κάστρα και τον όγκο του νερού να γκρεμίζεται από ύψος 16 μέτρων. Η επιστροφή μας στο ξενοδοχείο γίνεται μέσα από τοπία πανέμορφα!

Day 3


Λουκέρνη - Σεν Μορίτς - (Αλπικό Τρένο)

Λουκέρνη - Σεν Μορίτς - (Αλπικό Τρένο)

Αλπικό Τρένο

Πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή με τρένο στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο του Σεν Μορίτς, το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.580 μέτρων, με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία για υψηλών προδιαγραφών χειμερινές διακοπές. Το Αλπικό Τρένο Εξπρές θα το πάρουμε από το Chur, όπου θα φθάσουμε μετά από γοητευτική διαδρομή. Αλλά και όλη η διαδρομή προς το Σεν Μορίτς με το τρένο, μέσα στο Αλπικό τοπίο, μας αφήνει με πολλές εντυπώσεις θαυμασμού. Δάση, λίμνες και παγετώνες διαδέχονται το ένα τα άλλα για διόμιση ολόκληρες ώρες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Χρόνος ελεύθερος στο Σεν Μορίτς και μετά επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Day 4


Λουκέρνη - Βέρνη - Λωζάνη

Λουκέρνη - Βέρνη - Λωζάνη

Ελβετία: Βέρνη

Μετά το πρόγευμα ακολουθεί ολοήμερη εκδρομή στη Βέρνη και Λωζάνη. Η Βέρνη είναι κτισμένη σε μία απόκρημνη καμπή του ποταμού Άαρ, με φόντο τις κορυφές των Άλπεων. Θα περιηγηθούμε την πόλη και θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Βικεντίου, την κεντρική λεωφόρο Μάρκτγκασε πλαισιωμένη από αψιδωτές στοές, τον περίφημο 'Πύργο των Ρολογιών' κ.α. Τελευταίος σταθμός της σημερινής μας εξόρμησης η Λωζάνη, όπου θα καταλύσουμε στο ξενοδοχείο μας.

Day 5


Λωζάνη - Γενεύη

Λωζάνη - Γενεύη

Ελβετία: Γενεύη

Μετά το πρόγευμα θα περιηγηθούμε την Λωζάνη, κτισμένη δίπλα στη λίμνη Λεμάν. Κατόπιν θα προχωρήσουμε προς Γενεύη, μέσα από το "κουκλίστικο" ελβετικό τοπίο. Φθάνοντας στη Γενεύη, θα γυρίσουμε τα γραφικά δρομάκια της πόλης με τις εντυπωσιακές ξυλόγλυπτες πόρτες και τις προσόψεις των κτιρίων. Είναι πόλη που η συγκέντρωση των τραπεζικών δραστηριοτήτων έχει κάνει από τις πιο πλούσιες στην Ευρώπη. Παντού βλέπουμε υποκαταστήματα των μεγαλύτερων και ακριβότερων Οίκων του κόσμου. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε μια βόλτα γνωριμίας μέχρι το απόγευμα, οπότε θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Λωζάνη.

Day 6


Λωζάνη - Μοντρέ - Βεβέ - Μιλάνο

Λωζάνη - Μοντρέ - Βεβέ - Μιλάνο

Μιλάνο

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Μιλάνο, με ενδιάμεσους σταθμούς τα πολυτελή θέρετρα Μοντρέ και Βεβέ. Κτισμένα και αυτά στις όχθες της λίμνης Λεμάν, είναι πόλος έλξης των πλούσιων και των διάσημων του πλανήτη (γι' αυτό είμαστε και μεις εδώ!) Όταν τελικά φθάσουμε στο Μιλάνο, θα περιηγηθούμε τα αξιοθέατα της πόλης, το Ντουόμο, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της πόλης, το μέγαρο της Όπερας και τη Σκάλα του Μιλάνου. Κατόπιν θα καταλύσουμε στο ξενοδοχείο μας.

Day 7


Μιλάνο - Πτήση Επιστροφής

Μιλάνο - Πτήση Επιστροφής

Μιλάνο

Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.