English Section Greek Section Company Profile Our Philosophy Testimonials Contact Info Email Us Employment Homepage
Gift Registries Greece Guides Cultural Sites
Greek Islands
Greek Destinations
Search Destinations
Find Hotel
Name
Search
Outgoing packages
Ταξίδια στο Εξωτερικό: North America


Days / Overnights





Day 1


Αθήνα - Μέξικο Σίτι - Μέριδα

Αθήνα - Μέξικο Σίτι - Μέριδα

Mexico

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για Μέξικο Σίτι και Μέριδα μέσω ευρωπαϊκού σταθμού. Άφιξη, μεταφορά σε επιλεγμένο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και χαλάρωση.

Day 2


Μέριδα - Ούξμαλ - Κάμπα

Μέριδα - Ούξμαλ - Κάμπα

Uxmal, Mexico

Μετά το πρόγευμα ξεκινάει η ολοήμερη ξενάγηση μας στις πόλεις Ούξμαλ και Κάμπα, 78 χλμ και 95 χλμ αντίστοιχα από τη Μέριδα. Ούξμαλ, σημαίνει τρεις φορές χτισμένη πόλη και είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά δείγματα του πολιτισμού των Μάγια. Το κυριότερο τέμπλο της πόλης είναι η Πυραμίδα της Μαγείας, μια ασυνήθιστη οβάλ κατασκευή. Θα επισκεφθούμε επίσης τα κτήρια των χελωνών, τον Ναό του Κυβερνήτη με την πανοραμική θέα και θα μάθουμε για το juego de pelota, ένα αρχέγονο παιχνίδι με μπάλες, από την εποχή των Μάγια. Θα γνωρίσουμε την κατοικημένη περιοχή και θα δούμε τα μνημεία Paseo Montejo, Casas Gemelas και τον Καθεδρικό Ναό. Συνεχίζουμε για την πόλη Κάμπα, που στην αρχαία γλώσσα των Μάγια σημαίνει "δυνατό χέρι", με τα χαρακτηριστικά κτίσματα προκολομβιανής εποχής. Η περιοχή κατοικήθηκε στα μέσα του 3ου αιώνα π.Χ., τα κτίσματα που επισκεπτόμαστε είναι μεταξύ του 7ου και του 11ου αιώνα. Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το Παλάτι με τις Μάσκες, στολισμένο με 300 μάσκες του θεού της βροχής Chaac και ο Ναός των Κολωνών. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Day 3


Μέριδα - Τσίντσεν Ίντζα

Μέριδα - Τσίντσεν Ίντζα

Merida, Chitzen Itza, Yacatan, Mexico

Μετά το πρόγευμά μας αναχωρούμε για το Τσίντσεν Ίντζα, έναν από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους του Μεξικού, για να γνωρίσουμε τον πολιτισμό των Μάγια και των Τολτέκων. Στην πραγματικότητα ήταν δυο πόλεις, η μία κάτω από τη διοίκηση Μάγια (μεταξύ 6ου- και10ου αιώνα) και η άλλη των Τολτέκων, περίπου το 1000 μ.Χ. Θα επισκεφθούμε το Κάστρο, το παρατηρητήριο και το Ιερό Πηγάδι (Cenote). Επιστροφή στη Μέριδα για διανυκτέρευση.

Day 4


Μέριδα - Μέξικο Σίτι

Μέριδα - Μέξικο Σίτι

Mexico, Cuernavaca

Πρωινό. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Μέξικο Σίτι. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Η πόλη του Μεξικού είναι η αρχαιότερη αστική περιοχή στο δυτικό ημισφαίριο και τότε ονομαζόταν Tenochitlan. Διανυκτέρευση.

Day 5


Μέξικο Σίτι

Μέξικο Σίτι

Mexico

Η πόλη του Μεξικού κτίστηκε το 1326 από τους Ατζέκους, κατακτήθηκε από τους Ισπανούς το 1519 και εξελίχθηκε σε μια μεγαλούπολη 22 εκατομμυρίων κατοίκων. θα δούμε την πλατεία Zocalo, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στο κόσμο, γύρω από την πλατεία βρίσκονται το Εθνικό Κυβερνητικό Μέγαρο με τις ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες του Diego Riviera που χρειάστηκαν 16 χρόνια για να ολοκληρωθούν και απεικονίζουν την ιστορία 5 αιώνων της χώρας , το Μουσείο Καλών Τεχνών και ο Καθεδρικός Ναός με γοτθική, μπαρόκ και νεοκλασική αρχιτεκτονική, που άρχισε να χτίζεται το 1573 και χρειάστηκε 250 χρόνια για να περατωθεί. Συνεχίζουμε με το Μουσείο Ανθρωπολογίας, ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, κατασκευασμένο από ξύλο, ηφαιστειακά πετρώματα και μάρμαρο. Υπάρχουν 26 αίθουσες και καλύπτουν επιφάνεια 9.300 τ.μ. Κάθε αίθουσα έχει εκθέματα της ανθρώπινης εξέλιξης στο Μεξικό και της σπουδαιότερης προκολομβιανής τέχνης στο κόσμο: Κεραμικά, χειροτεχνήματα, τεράστιες πέτρινες κεφαλές των Ολμέκων, το περίφημο ημερολόγιο των Αζτέκων και άλλα εκθέματα που θα σας καταπλήξουν. Τέλος θα περάσουμε από την κεντρική αρτηρία de la Reforma, όπου μπορούμε να περάσουμε το υπόλοιπο της ημέρας για να κάνετε τις αγορές σας και να γνωρίσετε καλύτερα την πόλη. Διανυκτέρευση.

Day 6


Μέξικο Σίτι

Μέξικο Σίτι

Mexico

Πρόγευμα. Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην αρχαιολογική ζώνη του Teotihuacan και την Παναγία της Γουαδελούπης. Η αρχαία πόλη Teotihuacan είναι γνωστή σαν την πόλη που επέλεξαν οι Θεοί για να δημιουργήσουν το σύμπαν. Στην πόλη του Θεού Quetzalcoatl θα περιπλανηθούμε και θα επισκεφθούμε την Πυραμίδα του Ήλιου και την Πυραμίδα της Σελήνης περπατώντας στον δρόμο των νεκρών (Calle De Los Muertos). Η Βασιλική της Παναγίας της Γουαδελούπης κτίστηκε στο σημείο που εμφανίστηκε η 'Μαύρη Μαντόνα ' το 1531 και αποτελεί τον ιερότερο τόπο λατρείας των Μεξικανών. Η σημερινή εκκλησία είναι ένα μοντέρνο κτήριο, ενώ η αυθεντική είναι θρησκευτικό μουσείο. Κήποι με τριαντάφυλλα και το άγαλμα της Μαύρης Παναγίας ολοκληρώνουν το θρησκευτικό χώρο. Το απόγευμα επιστροφή στό Μέξικο Σίτι. Διανυκτέρευση.

Day 7


Μέξικο Σίτι - Πουέμπλα

Μέξικο Σίτι - Πουέμπλα

Mexico

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση οδικώς για την Πουέμπλα. Το επίσημο όνομα της πόλης είναι Puebla heroica de Zaragoza πρός τιμήν του στρατηγού Ignacio Zaragoza ο οποίος νίκησε τις γαλλικές δυνάμεις το 1862. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Day 8


Πουέμπλα

Πρόγευμα. Ολοήμερη ξενάγηση στην αποικιακή πόλη της Πουέμπλα. Θα επισκεφθούμε την μεγάλη πυραμίδα της Cholula, που οι διαστάσεις της την καθιστούν μεγαλύτερη σε όγκο από εκείνης του Χέοπος και την Tlaxcala, την κόκκινη πόλη. Διανυκτέρευση.

Day 9


Πουέμπλα - Οαξάκα

Πουέμπλα - Οαξάκα

Οαξάκα

Αναχώρηση οδικώς για Οαξάκα, κάποτε κέντρο των πολιτισμών των Mixtec και Zapotec. O πολιτισμός των Ζαποτέκων αναπτύχθηκε στην περιοχή του Monte Alban μερικούς αιώνες πρίν την γέννηση του Χριστού. Παρά την αποικιακή της κληρονομιά η πόλη παραμένει ινδιάνικη στην καρδιά της και ακριβώς σε αυτό οφείλεται η γοητεία της.

Day 10


Οαξάκα (Ξενάγηση πόλης)

Οαξάκα (Ξενάγηση πόλης)

Μόντε Αλμπάν: Αρχαιολογικός χώρος Οαξάκα, η Μεγάλη Αγορά

Πρόγευμα. Ξενάγηση στην Οαξάκα και τον αρχαιολογικό χώρο του Μόντε Αλμπάν. Διανυκτέρευση.

Day 11


Οαξάκα - Μέξικο Σίτι

Οαξάκα - Μέξικο Σίτι

Mexico

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση οδικώς για Μέξικο Σίτι. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Days 12 - 13


Μέξικο Σίτι - Αθήνα

Μέξικο Σίτι - Αθήνα

Mexico

Χρόνος ελεύθερος μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου ευρωπαϊκού σταθμού. Πετάμε ανατολικά, οπότε τώρα χάνουμε τις ώρες που κερδίσαμε στον πηγαιμό. Η νύχτα έρχεται γρήγορα. Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος. Άφιξη στην Αθήνα την 13η ημέρα. Ευχαριστούμε που ταξιδέψατε μαζί μας. Αγαπάμε το Μεξικό και επλίζουμε αυό να φάνηκε στον τρόπο με τον οποίο πλησιάσαμε τον πολιτισμό του.

Υπενθυμίζουμε στους ταξιδιώτες μας πως το Γραφείο μας με ευχαρίστηση θα δημοσιεύσει κείμενά τους με εντυπώσεις από αυτή την συγκλονιστική εκδρομή και φωτογραφίες τους. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί μας!