English Section Greek Section Company Profile Our Philosophy Testimonials Contact Info Email Us Employment Homepage
Gift Registries Greece Guides Cultural Sites
Greek Islands
Greek Destinations
Search Destinations
Find Hotel
Name
Search
Outgoing packages
Travel to: Cambodia


Days / Overnights





Days 1 - 2


Αθήνα - Χο Τσι Μινχ

Αθήνα - Χο Τσι Μινχ

Thien Hau Pagoda in Cho Lon, Ho Chi Minh City, Vietnam

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Χο Τσι Μινχ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη την επόμενη ημέρα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε την πόλη που ακόμα και σήμερα ονομάζεται από πολλούς ντόπιους Σαϊγκόν. Επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό Notre Dame, στο Προεδρικό Μέγαρο, Παλάτι της Επανένωσης, στο Πολεμικό Μουσείο και στο Παλιό Ταχυδρομείο, σχεδιασμένο από τον Γουσταύο Άιφελ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Day 3


Χο Τσι Μινχ - Κου Τσι (Cu Chi)- Μι Το (My To) - Τσάου Ντοκ (Chau Doc)

Χο Τσι Μινχ - Κου Τσι (Cu Chi)- Μι Το (My To) - Τσάου Ντοκ (Chau Doc)

Sunrise in Chau Doc

Στη σημερινή ξενάγηση θα επισκεφθούμε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Βιετνάμ, τις υπόγειες στοές του Κου – Τσι, που χρειάστηκαν 25 χρόνια για την κατασκευή τους. Πρόκειται για υπόγειες διαβάσεις συνολικού μήκους 250 χλμ, σε 3 επίπεδα κάτω από τη γη, που χτίστηκαν από Βιετναμέζους πολεμιστές κατά τη διάρκεια της έντονης προσπάθειας τους για ανεξαρτησία έναντι των Αμερικανών. Τα τούνελ περιλαμβάνουν νοσοκομεία, σχολεία και καταλύματα και χρησιμοποιήθηκαν σαν στρατιωτική βάση από τους Βιετκόνγκ βοηθώντας καθοριστικά στον αγώνα τους για απελευθέρωση.

Κατόπιν αναχώρηση για την περιοχή My-Tho, σε μια πανέμορφη διαδρομή περίπου μιάμισης ώρας μέσα από τους γραφικούς ορυζώνες, γεμάτη αξιοθέατα. Θα μπούμε στην πόλη του My Tho από το φυσικό κανάλι Bao Dinh και κατά μήκος του καναλιού θα δούμε την παραδοσιακή φρουταγορά έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την καθημερινότητα των ντόπιων. Μετά το γεύμα μας θα συνεχίσουμε προς την πόλη Τσάου Ντοκ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε

Day 4


Τσάου Ντοκ - Χο Τσι Μινχ

Τσάου Ντοκ - Χο Τσι Μινχ

Ho Chi Minh's Statue in Vietnam

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε την περιοχή του Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ γύρω από το Τσάου Ντοκ και στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Χο Τσι Μινχ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Day 5


Χο Τσι Μινχ - Χόι Αν

Χο Τσι Μινχ - Χόι Αν

Thu Bon River at Hoi An

Μετά το πρόγευμά μας θα κάνουμε μία βόλτα στην πόλη Χο Τσι Μινχ μέχρι να μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πετάξουμε προς Χόι Αν. Φθάνουμε στο γραφικό Χόι Αν, μια παραποτάμια πόλη που θεωρoύνταν ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Νοτιοανατολικής Ασίας κατά τον 17ο εως και 19ο αιώνα. Πολλά σημεία της σημερινής πόλης δεν έχουν αλλάξει με το χρόνο και μας μεταφέρουν σε εκείνη την εποχή. Καταλύουμε στο ξενοδοχείο και, αργότερα, μπορούμε, στον ελεύθερο χρόνο μας, να κάνουμε μια βόλτα στην παλιά πόλη για να ανακαλύψουμε τις ομορφιές της και να γνωρίσουμε τις κατοικίες των εμπόρων, την πολύχρωμη τοπική αγορά, τα μαγαζάκια μεταξιού, τις παγόδες και την 400 ετών σκεπαστή ιαπωνική γέφυρα. Διανυκτέρευση.

Day 6


Χόι Αν - Μι Σον

Χόι Αν - Μι Σον

My Son Site, Vietnam

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής. Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο του My Son, που θεωρείται μαζί με το Angkor (Καμπότζη), την Ayuthaya (Ταϊλάνδη) και την Borobudur (Ιάβα) από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ν.Α. Ασίας. Τα μνημεία του βασιλείου των Cham (2ος – 15ος αιώνας) βρίσκονται σε απόσταση περιπάτου το ένα από το άλλο. Αν και άντεξαν επί αιώνες, τα περισσότερα καταστράφηκαν από τους βομβαρδισμούς των Αμερικανών, αφού οι αντάρτες τα χρησιμοποιούσαν σαν καταφύγιο.

Επιστρέφοντας στη Χόι Αν θα επισκεφθούμε το μουσείο της δυναστείας Cham στο Ντανάνγκ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Day 7


Χόι Αν - Χουέ

Χόι Αν - Χουέ

Vietnam, Hue, Khai Dinh Temple

Μετά το πρόγευμα θα γίνει πανοραμική ξενάγηση στη Χόι Αν και κατόπιν θα επιβιβαστούμε σε λεωφορείο που θα μας μεταφέρει στην Χουέ. Είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις του Βιετνάμ και παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα στην εποχή της Δυναστείας Nguyen, από το 1802 μέχρι και το 1945. Το 1968, κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, πολλά από τα μνημεία και τους ναούς της καταστράφηκαν, τα οποία όμως, χάρη στην UNESCO, αναπαλαιώνονται.

Κατά την άφιξη μας θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και θα αναχωρήσουμε για την ξενάγησή μας. Θα επισκεφθούμε τους Ναούς Tu-Duc και Khai-Dinh. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Day 8


Χουέ - Ανόι

Χουέ - Ανόι

Vietnam, Hanoi: One Pillar Pagoda

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε την απαγορευμένη πόλη και την Παγόδα Thien Mu. Μετά θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο και θα πετάξουμε στο Ανόι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την μοναδική παράσταση με τις "Μαριονέτες του Νερού", το παραδοσιακό Puppet Show.

Day 9


Ανόι

Ανόι

Το Ιστορικό μουσείο του Βιετνάμ

Μετά το πρόγευμα κολουθεί ξενάγηση στην "Ασημένια Πόλη" με τις επτά λίμνες, τις δεκάδες παγόδες και τα εξαιρετικής γαλλικής αποικιακής αρχιτεκτονικής κτήρια. Θα επισκεφθούμε το Ναό της Λογοτεχνίας, αφιερωμένο στον Κομφούκιο, το πρώτο Εθνικό Πανεπιστήμιο Van Mieu, τον Ναό Quan Thanh, το Old Quarter και το Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ. Ακολούθως θα κάνουμε μια βόλτα για να γνωρίσουμε την λίμνη Hoan Kiem και το μύθο που τη συνοδεύει. Διανυκτέρευση.

Day 10


Ανόι - Χα Λονγκ - Σιεμ Ριπ

Ανόι - Χα Λονγκ - Σιεμ Ριπ

Vietnam: Ha Long Panorama

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για μια οδική διαδρομή 165 χιλιομέτρων για τον Κόλπο Ha Long, «εκεί όπου ο Δράκος βυθίζεται στη θάλασσα», όπως σημαίνει το όνομά του. Ο κόλπος είναι χαρακτηρισμένος από την UNESCO ως βιότοπος παγκόσμιας οικολογικής αξίας. Η θέα είναι μαγευτική με 1.969 νησάκια να καλύπτουν έκταση 1.500 τετρ. χλμ. Με την άφιξη, επιβιβαζόμαστε σε Junk για την κρουαζιέρα στον κόλπο Χαλόνγκ, που στη διάρκειά της θα έχουμε την ευκαιρία να γευματίσουμε με φρέσκα θαλασσινά.

Επιστροφή το απόγευμα οδικώς στο αεροδρόμιο του Ανόι και πτήση για Σιεμ Ρίπ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Day 11


Σιεμ Ριπ - Άνγκορ Βατ

Σιεμ Ριπ - Άνγκορ Βατ

Cambodia: Ta Prohm Temple

Μετά το πρόγευμά μας, αναχωρούμε για τη νεκρόπολη των βασιλέων και των ναών, κέντρο, από τον 9ο έως και τον 15ο αιώνα, της θαυμαστής αυτοκρατορίας της δυναστείας των Χμερ. Ξεκινάμε την ξενάγηση μας στο θαυμαστό Ναό Άνγκορ Βατ (Angkor Wat) του 12ου αιώνα - ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου και στους Ναούς Άνγκορ Θόμ (Angkor Thom) και Τα Προμ (Τa Prohm). Angkor Thom σημαίνει μεγάλη πόλη – αρχαία πόλη – μια και πρόκειται για περιοχή 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων με μοναδικά αρχιτεκτονικά μνημεία και θεωρείται ο σπουδαιότερος αρχαιολογικός χώρος της Νοτιοανατολικής Ασίας και ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του πλανήτη. Πιο συγκεκριμμένα το Bayon, στη βόρεια πύλη του Ναού, είναι διακοσμημένο με περισσότερα από 200 χαρακτηριστικά γιγάντια πρόσωπα του θεού Avalokiteshara και 54 γοτθικούς πύργους καθώς και το Baphoun, μια πυραμιδική παρουσίαση του όρους Meru. Συνεχίζουμε για να δούμε έναν από τους σπουδαιότερους βουδιστικούς Ναούς, τον Ta Prohm, χτισμένο περίπου το 1186, ένα σύμπλεγμα πύργων, κλειστών αυλών και στενών διαδρόμων, που αγκαλιάζεται από τις ρίζες τεράστιων δένδρων και γιγάντιων αναρριχητικών φυτών.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

Day 12


Σιεμ Ριπ

Σιεμ Ριπ

Cambodia: Anghor Wat Archaeological Site

Μετά το πρόγευμα ακολουθεί πρωινή επίσκεψη στο Ναό Βanteay Srei, την "Ακρόπολη των Γυναικών", που λέγεται πως είναι από τους πιο εντυπωσιακούς ναούς. Χτίστηκε στα τέλη του 10ου αιώνα και τα ανάγλυφά του, πολλά από αυτά τρισδιάστατα, είναι μέχρι σήμερα καλοδιατηρημένα, σκαλισμένα σε ροζ αμμόλιθους. Παρόλο που είναι ένας μικρός σχετικά ναός, είναι πολύ θεαματικός.

Το απόγευμα θα επισκεφθούμε και παλαιότερους ναούς, όπως τον Preah Khan, Neak Pean, East Mebon και Pre Rup. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Day 13


Σιεμ Ριπ - Πνομ Πενχ

Σιεμ Ριπ - Πνομ Πενχ

Cambodia: Palace Interior in Pnom Penh

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Πνομ Πενχ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στην πόλη της Πνόμ Πένχ. Μεταξύ άλλων θα δούμε την Ασημένια Παγόδα, που πήρε το όνομά της από τα 5000 ασημένια πλακίδια που στρώνουν το δάπεδο του Ναού, το Βασιλικό Παλάτι, που φιλοξενεί τη Βασιλική οικογένεια από το 1866 μέχρι σήμερα, με εξαίρεση την περίοδο των Ερυθρών Χμερ, το Ναό Wat Phnom, μία παγόδα χτισμένη πάνω σε ένα τεχνητό λόφο ύψους 27 μέτρων στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Days 14 - 15


Πνομ Πενχ - Αθήνα

Πνομ Πενχ - Αθήνα

Cambodia: Pnom Penh Palace

Πρόγευμα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω Μπανγκόκ. Άφιξη στην Αθήνα το πρωί.