English Section Greek Section Company Profile Our Philosophy Testimonials Contact Info Email Us Employment Homepage
Gift Registries Greece Guides Cultural Sites
Greek Islands
Greek Destinations
Search Destinations
Find Hotel
Name
Search
Outgoing packages
Outbound Packages


Days / Overnights





Day 1


Αθήνα - Λισσαβώνα - Πόρτο

Αθήνα - Λισσαβώνα - Πόρτο

Λισσαβώνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την Λισσαβώνα. Άφιξη στη Λισσαβώνα και αναχώρηση οδικώς για την συμπρωτεύουσα της Πορτογαλίας, την Πορτουγκάλια, γνωστή σήμερα με το όνομα Πόρτο. Αυτή η πόλη αντιπροσωπεύει την παράδοση, τις ανθρώπινες αξίες, τη σκληρή δουλειά και τη δύναμη της ψυχής του Πορτογαλικού έθνους. Η πόλη έδωσε επίσης το όνομά της στο ξακουστό κρασί `Πόρτο` που παράγεται από την καλλιέργεια ποικιλιών αμπελιού ύστερα από την καθοδήγηση μιας βρετανικής κοινότητας που αναπτύχθηκε στο λιμάνι της πόλης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. [συνολική απόσταση 300km]

Day 2


Πόρτο

Πόρτο

Πόρτο

Μετά το πρόγευμα θα ξεναγηθούμε στην εντυπωσιακή πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Douro και απλώνεται αρμονικά στους λόφους διατηρώντας ακόμα και σήμερα την μεσαιωνική της όψη. Στην περιοχή Ριμπέιρα, κατά το μήκος του ποταμού, εκτείνονται οι παλιές συνοικίες με τα πολλά παραδοσιακά καταστήματα και την ανοιχτή αγορά που βρίσκεται στην αποβάθρα, απ` όπου παλαιότερα φόρτωναν στις χαρακτηριστικές βάρκες το τοπικό κρασί. Στην άνω πόλη θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού και το παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χρυσοποίκιλτο ναό του Αγίου Φραγκίσκου, το καταπληκτικό παλιό χρηματιστήριο της πόλης και το Παλάτι Μπόλσα. Τέλος, θα επισκεφθούμε κάποιο παλιό οινοποείο της πόλης για να παρακολουθήσουμε τα στάδια παραγωγής από το πατητήρι ως τα κελάρια, όπου για πολλά χρόνια ωριμάζει το περίφημο κρασί `Πόρτο` και θα έχουμε τη χαρά να γευθούμε σε ειδικά κατασκευασμένο ποτήρι `calice` την υπέροχη γεύση του και το πλούσιο άρωμά του. Απόγευμα ελεύθερο.

Day 3


Πόρτο - Μπράγκα - Γκιμαράες

Πόρτο - Μπράγκα - Γκιμαράες

Γκιμαράες

Αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στην επαρχία του Μίνιου. Θα επισκεφθούμε το Γκιμαράες, το λίκνο του Πορτογαλικού Έθνους και την Μπράγκα, τη θρησκευτική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Εκεί βρίσκεται ο πιο παλιός καθεδρικός ναός της χώρας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

Day 4


Πόρτο - Κοΐμπρα

Πόρτο - Κοΐμπρα

Πόρτο

Αναχώρηση για την Κοΐμπρα. Πρώτη μας στάση στο δάσος Μπουσάκου (Bussaco), το εθνικό δάσος των Πορτογάλων κι ένα από τα πλουσιότερα της Ευρώπης σε φυτά. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στην Κοΐμπρα, την πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές του κόσμου. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζάντα Κλάρα Νόβα, το χώρο του Πανεπιστήμιου και θα περιηγηθούμε τους δρόμους της πόλης των ποιητών με το πολυτραγουδισμένο της ποτάμι Μοντέγκο. [συνολική απόσταση 140km]

Day 5


Κοΐμπρα - Φάτιμα - Ναζαρέ - Όμπιτους - Λισσαβώνα

Κοΐμπρα - Φάτιμα - Ναζαρέ - Όμπιτους - Λισσαβώνα

Κοΐμπρα

Αναχώρηση το πρωί με προορισμό τη Λισσαβώνα. Πρώτη μας στάση το μεγάλο κέντρο του καθολικισμού, η Φάτιμα, που βρίσκεται 142km βόρεια της Λισσαβώνας. Η Φάτιμα πήρε το όνομά της από την εμφάνιση της Παρθένου Μαρίας το 1917 σε τρία παιδιά αγροτών στην κοιλάδα `Cova Da Iria` και από τότε αναδείχθηκε ως η τοποθεσία με τη μεγαλύτερη προσέλευση προσκυνήματος παγκοσμίως. Θα επισκεφθούμε επίσης το πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό των καλλιτεχνών Όμπιτους. Θα περπατήσουμε στα στενά σοκάκια ανάμεσα σε λευκά σπιτάκια, στολισμένα με πολύχρωμα λουλούδια, και θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα από τα τείχη ύψους 13 μέτρων που περιστοιχίζουν περιμετρικά το χωριό. Στη συνέχεια θα πάμε στο τουριστικό ψαροχώρι του Ατλαντικού Ναζαρέ. Μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη λόγω της εγκαρδιότητας και της ζωντάνιας που θα εισπράξετε από τους κατοίκους της καθώς και από την μοναδική αίσθηση που σας δημιουργεί ένα μικρό χωριό που εμποτίζεται από την παράδοση. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Λισσαβώνα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. [συνολική απόσταση 200km]

Day 6


Λισσαβώνα

Λισσαβώνα

Λισσαβώνα

Η σημερινή μας ξενάγηση είναι αφιερωμένη στην γραφική και φιλόξενη πόλη, που παρόλες τις συνεχόμενες επιδρομές των βαρβαρικών λαών για πολλούς αιώνες, διατηρεί έως και σήμερα το λατινικό ένδοξο χαρακτήρα της. Ένα απ' τα πιο φημισμένα αξιοθέατα της πόλης και ίσως το πιο όμορφο και περίτεχνο παγκοσμίως είναι το Μουσείο με τις Βασιλικές Άμαξες, όπου θα θαυμάσουμε μια μοναδική σε πολυτέλεια και πλούτο συλλογή που χρονολογείται ανάμεσα στον 17ο και 19ο αιώνα. Επόμενος σταθμός μας είναι το μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, το πιο εντυπωσιακό σύμβολο της πορτογαλικής δύναμης και πλούτου, που χτίστηκε το 1502 κατόπιν εντολής του βασιλιά Manuel I για να τιμήσει τη μνήμη του Vasco da Gama για την επιτυχή επιστροφή του από την Ινδία. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μνημείο των Ανακαλύψεων καθώς και τον χαρακτηριστικό Πύργο του Μπελέμ, απ` όπου ξεκίνησαν οι Πορτογάλοι θαλασσοπόροι για τα πέρατα της γης. Αυτός ο περίφημος πύργος που φαντάζει περισσότερο σαν ένα μικροσκοπικό κάστρο, χτίστηκε το 1515 κοντά στις όχθεις του ποταμού Tagus για να προστατεύσει τις εκβολές του ποταμού, και έχει συμπεριληφθεί από την UNESCO στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Κατά το ελεύθερο απόγευμα περιπλανηθείτε στα στενά καλντερίμια της μεσαιωνικής συνοικίας Αλφάμα ως το Κάστρο του Άγιου Γεωργίου για να απολαύσετε μια πανοραμική θέα της Λισσσαβώνας.

Day 7


Λισσαβώνα

Λισσαβώνα

Λισσαβώνα

Ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε μια ιδιαίτερα απολαυστική εκδρομή στα περίχωρα της Λισσαβώνας. Πρώτη μας στάση στη Σίντρα, θερινή κατοικία των βασιλέων, μια πόλη όπου η φυσική ομορφιά αφθονεί και χαρακτηρίζεται από την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της. Το Παλάθιο Ρεάλ δεσπόζει στην κορυφή ενός καταπράσινου βουνού και θα μας ταξιδέψει μέσα από τα διάφορα μεσαιωνικά, κινέζικα και αραβικά στοιχεία του σε μια περίοδο ρομαντικής έκστασης. Στη συνέχεια θα περάσουμε στο Κασκάις, ένα παροδοσιακό ψαροχώρι που αναπτύσσεται δίπλα στην πρωτεύουσα, όπου θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας (προτιμήστε φθηνό ψάρι) ανάμεσα στα πολυάριθμα καφέ και εστιατόρια που κατακλύζουν την παραλία. Τέλος, θα επισκεφθούμε το Εστορίλ, το θέρετρο όλων των εποχών, το οποίο θεωρείται από τα πιο σημαντικά τουριστικά σημεία παγκοσμίως και παρέχει ποικίλες δραστηριότητες όπως γήπεδο γκολφ, αγωνιστική πίστα καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα καζίνο της Ευρώπης. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Πάρκο των Εθνών που διαμορφώθηκε το 1998 για την διεθνή έκθεση Expo και να θαυμάσετε την πιο μεγάλη γέφυρα της Ευρώπης `Vasco da Gama`, μήκους 17km. Επίσης, επισκεφθείτε το ενυδρείο, ένα από τα πιο σημαντικά της Ευρώπης, στο οποίο θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε τη μαγεία της θαλάσσιας ζωής.

Day 8


Λισσαβώνα - Αθήνα

Λισσαβώνα - Αθήνα

Λισσαβώνα

Σήμερα είναι η τελευταία μας μέρα στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Γνωρίσαμε ένα λαό που μας μοιάζει, μια αγορά πλούσια και φθηνή, ανθρώπους που μας εξυπηρέτησαν όχι από επαγγελματική υποχρέωση, παρά και από αίσθημα φιλοξενίας το ίδιο ζωντανό μέσα τους όπως στο πατρογονικό μας. Μόνο η μελαγχολία του ουρανού του Πόρτο δεν θυμίζει την πατρίδα, εξηγεί όμως το ύφος των τραγουδιών της Αμάλια Ροδρίγες και των Μαντρεντέους, των οποίων δεν παραλείψαμε να βρούμε μερικούς δίσκους. Γεμάτοι αναμνήσεις πετάμε πίσω στην Ελλάδα. Άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ. Θα ξαναπάμε στην Πορτογαλία!

Υπενθυμίζουμε στους ταξιδιώτες μας πως το Γραφείο μας με ευχαρίστηση θα δημοσιεύσει κείμενά τους με εντυπώσεις από αυτή την συγκλονιστική εκδρομή ή/και φωτογραφίες τους. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί μας!