English Section Greek Section Company Profile Our Philosophy Testimonials Contact Info Email Us Employment Homepage
Gift Registries Greece Guides Cultural Sites
Greek Islands
Greek Destinations
Search Destinations
Find Hotel
Name
Search
Outgoing packages
Travel to: Slovakia


Days / Overnights





Day 1


Πτήση για Πράγα - Βουδαπέστη (520 χιλ)

Πτήση για Πράγα - Βουδαπέστη (520 χιλ)

Βουδαπέστη και Δούναβης

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. Άφιξη και ξεκινάμε με το πούλμαν για σύνορα Σλοβακίας, Ουγγαρίας. Διέλευση και συνεχίζουμε για τα Παραδουνάβια Χωριά: Το Έστεργκομ, την πρώτη πρωτεύουσα του κράτους, που η αρχιτεκτονική των μνημείων του διατηρεί ολοζώντανη την παράδοση. Θα δούμε τη βασιλική του Αγίου Στεφάνου με τους βασιλικούς τάφους. Ακολουθεί το Βίζεγκραντ, παλιά έδρα των Ούγγρων βασιλιάδων. Τελευταίος σταθμός ο Άγιος Ανδρέας με την μικρή ορθόδοξη εκκλησία του 18ου αιώνα, το μουσείο της φημισμένης γλύπτριας Κόβακς. Θα περιπλανηθούμε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια. Άφιξη νωρίς το βράδυ στην Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθεροι.

Day 2


Βουδαπέστη (Ξενάγηση πόλης-100 χιλ)

Βουδαπέστη (Ξενάγηση πόλης-100 χιλ)

Βουδαπέστη

Πανέμορφη η Βουδαπέστη, φιλόξενη, "ακουμπισμένη" στις όχθες του Δούναβη, δεξιά η Βούδα, κτισμένη πάνω σε χαμηλούς λόφους και αριστερά η Πέστη, απλωμένη σε πεδιάδα. Οκτώ θαυμαστές γέφυρες συνδέουν τούτα τα δύο κομμάτια, που εδώ και περίπου 100 χρόνια έχουν ενωθεί σε μία πόλη. Όλα αυτά θα τα θαυμάσετε στη σημερινή μας ξενάγηση που περιλαμβάνει το εντυπωσιακό κτήριο του Κοινοβουλίου, την Πλατεία Ηρώων, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, την υπέροχη εκκλησία του Αγ. Ματθαίου, τον Πύργο των Ψαράδων που είναι το σύμβολο της πόλης, τον λόφο Γκέλερτ στην περιοχή του κάστρου, που κρατά την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα, με το άγαλμα της Ελευθερίας, απ’ όπου θα θαυμάσουμε πανοραμικά τη Βουδαπέστη.

Ελεύθεροι στην πλούσια αγορά της πόλης. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης.

Day 3


Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα - Πράγα (520 χιλ)

Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα - Πράγα (520 χιλ)

Bratislava anti-smoking campaign

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τσεχίας, την Πράγα με ενδιάμεσο σταθμό στην Μπρατισλάβα, πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας θα μείνουμε ελεύθεροι για περίπατο για να περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, να θαυμάσουμε το Δημαρχείο της παλιάς Πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου κ.α. ή και να πιούμε έναν καφέ. Τέλος, θα καταλήξουμε το απόγευμα στην Πράγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Day 4


Πράγα (Ξενάγηση πόλης-100 χιλ)

Πράγα (Ξενάγηση πόλης-100 χιλ)

Church of Our Lady before Týn, Prague

Ξενάγηση της πόλης, που τόσο πολύ ύμνησε ο Γκαίτε. Θα θαυμάσουμε το επιβλητικό κάστρο Χρατσάνι (παλαιό ανάκτορο των βασιλέων της Βοημίας), τον Καθεδρικό Ναό, το μοναστήρι Λορέττο, την αριστουργηματική πέτρινη γέφυρα του Καρόλου, το Εθνικό θέατρο κ. α. Η υπόλοιπη ημέρα είναι ελεύθερη για να εστιάσετε το ενδιαφέρον σας σε ό,τι σας ελκύει ιδιαίτερα. Μερικές προτάσεις μας: Μπορείτε να επισκεφθείτε τις πινακοθήκες της πόλης και τα ενδιαφέροντα μουσεία της (εθνικό μουσείο, μουσείο Μούχα, μουσείο παιχνιδιών, πινακοθήκη κυβιστών, κ.α.) ή για να κάνετε τις αγορές σας σε κρύσταλλα, αντίκες, γκραβούρες, πορσελάνες και μαριονέτες. ή και μια κρουαζιέρα στον ποταμό Μόλδοβα για να θαυμάσετε τα υπέροχα παλάτια στις όχθες του και τις εκκλησίες σε γοτθικό και ρομαντικό ρυθμό καθώς και το πιο εκκεντρικό κτίριο της Πράγας, το «Φρέντ & Τζίντζερ». Το βράδυ, όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν μια παράσταση Θεάτρου Μαύρου Φωτός (Black Light Theater). Η Πράγα θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα γι’ αυτήν την μορφή της Τέχνης.

Day 5


Πράγα - Εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι (250 χιλ) - Πτήση επιστροφής

Πράγα - Εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι (250 χιλ) - Πτήση επιστροφής

Czech Republic: Karlovy Vary

Μετά το πρόγευμα, η σημερινή μας εκδρομή θα μας φέρει στο Κάρλοβι Βάρι, κτισμένο ως τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, όπως ο Μέγας Πέτρος, η Μαρία Θηρεσία, ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπαχ. Σήμερα είναι από τα γνωστότερα κέντρα υγείας και ανανέωσης στην Κεντρική Ευρώπη.

Μετά από ένα υπέροχο ταξίδι μέσα στα δάση της Βοημίας, φτάνουμε στην περίφημη λουτρόπολη νωρίς το μεσημέρι. Θα περιηγηθούμε τα μεγαλειώδη λουτρά της αλλά και το εντυπωσιακό τοπίο που την περιβάλλει, καθώς είναι χτισμένη μέσα σε μια στενή κοιλάδα. Θα φωτογραφήσουμε τα όμορφα γραφικά σπίτια, διακοσμημένα σε ρυθμό Αρ Νουβό.

Την καθορισμένη ώρα, αργά το απόγευμα, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο, απ' όπου θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα. Ευχαριστούμε που ταξιδέψατε μαζί μας.