English Section Greek Section Company Profile Our Philosophy Testimonials Contact Info Email Us Employment Homepage
Gift Registries Greece Guides Cultural Sites
Greek Islands
Greek Destinations
Search Destinations
Find Hotel
Name
Search
Outgoing packages
Travel to: Hungary


Days / Overnights





Day 1


Αθήνα - Βιέννη - Βουδαπέστη

Αθήνα - Βιέννη - Βουδαπέστη

Βουδαπέστη

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Bιέννη. Άφιξη και αναχώρηση οδικά για Βουδαπέστη. Άφιξη το απόγευμα στη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Το βράδυ προαιρετική συμμετοχή σε χριστουγεννιάτικο δείπνο.

Day 2


Βουδαπέστη (Ξενάγηση πόλης)

Βουδαπέστη (Ξενάγηση πόλης)

Βουδαπέστη

Σήμερα θα δούμε τη μνημειώδη πλατεία των Ηρώων, το επιβλητικό κτήριο του Κοινοβουλίου, το ναό του Ματία, τον Πύργο των Ψαράδων. Ακολούθως μετάβαση στο λόφο Γκέλλερτ με το άγαλμα της Ελευθερίας, απ’ όπου θα θαυμάσουμε πανοραμικά τη Βουδαπέστη. Ελεύθεροι στην πλούσια αγορά της πόλης. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση - δείπνο σε ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά.

Day 3


Βουδαπέστη (Παραδουνάβια χωριά) - Βιέννη

Βουδαπέστη (Παραδουνάβια χωριά) - Βιέννη

Vienna Schoenbrunn Castle

Αναχώρηση για τα Παραδουνάβια χωριά: Πρώτα φθάνουμε σρτο Έστεργκομ, την πρώτη πρωτεύουσα του κράτους, που η αρχιτεκτονική των μνημείων του διατηρεί ολοζώντανη την παράδοση. Εκεί θα δούμε τη Βασιλική του Αγ. Στεφάνου με τους βασιλικούς τάφους. Συνεχίζουμε για το Βίσενγκραντ, παλιά έδρα των Ούγγρων Βασιλιάδων. Τελευταίος μας σταθμός ο Αγ. Ανδρέας, με την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα, τη μικρή ορθόδοξη εκκλησία του 18ου αιώνα, το μουσείο της φημισμένης γλύπτριας Κόβακς και τα μεσαιωνικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια του. (σημ. Η επίσκεψη μπορεί να γίνει και με αντίστροφη σειρά) Μετά την επίσκεψη στα αξιοθέατα αναχωρούμε για Βιέννη. Άφιξη νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το χώρο του Δημαρχείου με την παραμυθένια χριστουγεννιάτικη αγορά και το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης.

Day 4


Βιέννη (Ξενάγηση πόλης)

Βιέννη (Ξενάγηση πόλης)

Αυστρία: Βιέννη

Στην ξενάγηση μας θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Το βράδυ είμαστε ελεύθεροι.

Day 5


Βιέννη (Μάγιερλινγκ - Μπάντεν) - Πτήση επιστροφής

Βιέννη (Μάγιερλινγκ - Μπάντεν) - Πτήση επιστροφής

Η Μονή Χάιλιγκεν Κρόιτς

Ελεύθεροι για περίπατο στην όμορφη πόλη. Κατόπιν αναχώρηση για τα περίφημα Δάση της Βιέννης. Στην τοποθεσία Μάγιερλινγκ θα δείτε το κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, στο οποίο αυτοκτόνησαν το 1889 ο πρίγκηπας Ροδόλφος και η ερωμένη του βαρώνη Μαρία Βετσέρα, και που τώρα έχει μετατραπεί σε μουσείο. Μετά το μοναστήρι στο Χάιλιγκενκροϊτς, χτισμένο για πρώτη φορά το 1133, με πολλές μεταγενέστερες προσθήκες και ανακαινισμένο μετά από την μεγάλη καταστροφή του από τους Τούρκους εισβολείς, θα επισκεφθούμε την περίφημη λουτρόπολη Μπάντεν, στις όχθες του ποταμού Σβέτσατ. Εδώ πολλά μέλη της αυτοκρατορικής αυλής είχαν χτίσει βίλες, αλλά έμειναν για κάποια περίοδο της ζωής τους και οι Μότσαρτ και Μπετόβεν.

Ακολουθεί μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Αθήνα. Ευχαριστούμε που ταξιδέψατε μαζί μας. Ελπίζουμε να σας έχουμε μαζί μας και σε άλλες εκδρομές από το πλούσιο πρόγραμμά μας, στην Αυστρία ή στην υπόλοιπη Ευρώπη.