English Section Greek Section Company Profile Our Philosophy Testimonials Contact Info Email Us Employment Homepage
Gift Registries Greece Guides Cultural Sites
Greek Islands
Greek Destinations
Search Destinations
Find Hotel
Name
Search
Outgoing packages
Outbound Packages


Days / Overnights





Days 1 - 2


Αθήνα - Χονγκ Κονγκ

Αθήνα - Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ: Απαγόρευση Καπνίσματος

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση με ανταπόκριση για Χονγκ Κονγκ. Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος. Άφιξη στο πολύβουο και πολυπρόσωπο Χονγκ Κονγκ, την επόμενη ημέρα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Λίγος χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Αφεθείτε να σας παρασύρει η γοητεία της εντυπωσιακής μητρόπολης μέσα από την κεντρική λεωφόρο Νάθαν, με τα ατελείωτα καταστήματα, μέχρι το πάρκο Τσιμ Σα Τσούι και τη νυχτερινή αγορά της οδού Τέμπελ.

Day 3


Χονγκ Κονγκ - Γκουιλίν

Χονγκ Κονγκ - Γκουιλίν

Το Χονγκ Κονγκ τη νύχτα

Μετά από ένα χορταστικό πρόγευμα ξεκινάμε για να ανακαλύψουμε τις ομορφιές του αρωματισμένου λιμανιού. Άρωμα Δύσης και σοφία Ανατολής, σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Το Χονγκ Κονγκ, κάτω από την Κινεζική κυριαρχία από το 1999, παραμένει ένα μωσαϊκό ανατολής και δύσης , παραδοσιακού και μοντέρνου, ένα από τα σπουδαιότερα εμπορικά κέντρα στον κόσμο. Θα περάσουμε από το κέντρο της αγοράς και διασχίζοντας το υποθαλάσσιο τούνελ, θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα Βικτόρια, διασχίζοντας τις εντυπωσιακές συνοικίες της. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε στην κορυφή του λόφου Βικτόρια για να θαυμάσουμε την μαγική θέα της πόλης από ψηλά, αλλά και το Κοουλούν. Κατηφορίζοντας τον λόφο, θα ακολουθήσουμε τον παραλιακό δρόμο προς τον κόλπο Ριπάλς για να φτάσουμε με στο γραφικό ψαροχώρι Αμπερντίν, όπου και θα απολαύσουμε τη βόλτα μας.

Το απόγευμα, μεταφορά στο σταθμό του τρένου και αναχώρηση για Καντόνα, όπου, φτάνοντας, θα πετάξουμε για Γκουιλίν. Άφιξη στην Γκουιλίν και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, όπου θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

Day 4


Γκουιλίν

Γκουιλίν

Mountains and Rice fields in Guilin, China

Το Γκουιλίν ιδρύθηκε από την δυναστεία Τσιν και υπήρξε πρωτεύουσα της επαρχίας μέχρι το 1914. Είναι ένας σταθμός που επιβάλλεται να κάνει κάποιος που επισκέπτεται τη χώρα. Είναι ένα «μαργαριτάρι» περιστοιχιζόμενο από απίστευτης ομορφιάς «πράσινα» τοπία, ποτάμια με πεντακάθαρα νερά , περίεργα βραχώδη συμπλέγματα να σβήνουν στα νερά του ποταμού Λι και μια πλούσια ιστορία 2.000 χρόνων.

Μετά το πρόγευμα θα κάνουμε μία ολοήμερη κρουαζιέρα στον ποταμό Λι, τον Λι Γιάνγκ, που κυλά ήρεμα ανάμεσα σε εκπληκτικής ομορφιάς βουνά και καταπράσινους ορυζώνες, διασχίζοντας χωριά και οικισμούς, καθρεφτίζοντας κορυφές και οροσειρές, νεροβούβαλους και φιγούρες παραδοσιακών πλεούμενων. Ίσως ο ωραιότερος ποταμός στην Κίνα, μια και οι Κινέζοι λεν ότι αυτά τα 84 χιλιόμετρα που κυλά το ποτάμι από το Γκουιλίν μέχρι το Γιανσόου, «είναι το ομορφότερο σημείο της χώρας» και εμείς έχουμε ένα έντονο συναίσθημα πως είμαστε μέρος ενός παραδοσιακού κινέζικου πίνακα. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας επιστρέφουμε οδικώς στο Γκουιλίν. Σημειώστε πως οι οδικές διαδρομές αποτελούν ένα βασικό "εργαλείο" για να ανακαλύψουμε τον τόπο που επισκεπτόμαστε και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού της εκδρομής και της συνολικής απόλαυσης που θα έχουμε από την συμμετοχή μας.

Άφιξη στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Day 5


Γκουιλίν - Ξιάν

Γκουιλίν - Ξιάν

Οι πολεμιστές του Σιάν (Ξιάν)

Μετά το πρόγευμα θα κάνουμε μια βόλτα στο λόφο με το κορμό του Ελέφαντα, το περίεργο σύμπλεγμα βράχων, που σβήνει στα νερά του ποταμού. Μετά θα περιηγηθούμε το σπήλαιο του «καλαμένιου αυλού». Ό,τι και αν έχετε ακούσει για αυτό το σπήλαιο, ή όσα και αν έχετε δει , δεν συγκρίνονται με την απίστευτη ομορφιά των χρωματισμένων σταλαγμιτών και σταλακτιτών που δημιουργούν υπέροχα σχήματα στο μήκους 240 μέτρων, σπήλαιο που θυμίζει έντονα τα σπήλαια του Διρού στη Μάνη. Για κάθε σχηματισμό οι Κινέζοι έχουν δώσει μια ρομαντική ονομασία (όπως, άλλωστε, και οι Μανιάτες), όπως το Κρυστάλλινο Παλάτι, η Παγόδα του Δράκου, το Δάσος της Παρθένου κ.α. Κάθε ονομασία κρύβει μία εξίσου ρομαντική ιστορία. Διασχίζοντάς το, είναι σαν να περπατάς στον «παράδεισο των θεών».

Αργότερα, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση προς Ξιάν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο. Το Ξιάν, είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Σαανξί, στο κέντρο μιας πλούσιας ιστορικά και γεωργικά περιοχής στην κοιλάδα Βέι Χε. Είναι η πατρίδα των Τσιν, δημιουργών της δυναστείας που κυβέρνησε την Ανατολική Κίνα για 2.000 χρόνια περίπου. Η καρδιά της Κίνας, χτυπούσε εδώ, στο Βασίλειο του Κέντρου, σε μια από τις πιο πλούσιες πόλεις στον κόσμο. Μετά την άφιξη θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο Μπανπό (Banpo). Είναι ευρήματα από τα ερείπια του νεολιθικού μητριαρχικού πολιτισμού Γιανγκσάο, που άκμασε στο Μπανπό (4800-3600 π.Χ.) και διάρκεσε συνολικά από το 5000 έως το 2800 π.Χ. Το νεολιθικό χωριό Μπανπό ανασκάφηκε το 1953. Μεταξύ άλλων, θα δούμε τα ερείπια του χωριού, καλύβες, φούρνους αγγειοπλαστικής , αποθηκευτικούς χώρους, το νεκροταφείο και εκπληκτικά κεραμικά αντικείμενα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Day 6


Ξιάν

Ξιάν

Οι πήλινοι πολεμιστές στο Σιάν (Ξιάν)

Γευτείτε το πλούσιο πρόγευμα και ετοιμαστείτε για τον επόμενο σταθμό, μία συναρπαστική και ταυτόχρονα σημαντική ανακάλυψη του 20ου αιώνα, τον στρατό των 8.000 Πήλινων Πολεμιστών και αλόγων, ηλικίας 2.000 ετών. Ανακαλύφθηκε τυχαία μόλις το 1974 από κάποιους χωρικούς που έσκαβαν ένα πηγάδι. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό καλλιτεχνικό μνημείο που προκαλεί δέος και αποτελεί μεγαλειώδη έκφραση της αυτοκρατορικής ισχύος. Βρίσκεται σε ένα τεράστιο ταφικό σύνολο 56,25 τ. χιλιομέτρων, χτισμένο από τον πρώτο αυτοκράτορα των Τσι, Τσιν Σι Χουάνγκ Τι (259-210 π.Χ.), για τον εαυτό του. Ο αυτοκράτορας αυτός είχε ενώσει όλα τα βασίλεια της Κίνας το 221π.Χ., στέφθηκε αυτοκράτορας και πολέμησε τους Ούννους. Στα πλαίσια αυτού του πολέμου αποπεράτωσε το Σινικό τείχος. Υπολογίζεται πως για την δημιουργία της νεκρόπολης απαιτήθηκε η εργασία 700.000 εργατών επί 39 χρόνια! Χιλιάδες από εκείνους τους εργάτες θάφτηκαν μέσα στο ταφικό σύμπλεγμα. Τότε, μαζί με τους επιφανείς, ενταφιάζονταν ζωντανοί και εκείνοι που τους υπηρετούσαν στη ζωή και πιστευόταν πως θα συνέχιζαν να τους υπηρετούν και μετά θάνατον, μία πρακτική που ονομαζόταν 'ξουν', (=συνοδεία στον τάφο). Τα 8.000 πήλινα ομοιώματα, το κάθε ένα με διαφορετικά χαρακτηριστικά προσώπου, χτένισμα και πτυχές στην στολή του, φαίνεται πως έσωσαν τη ζωή ισάριθμων στρατιωτών που θα ακολουθούσαν τον νεκρό αυτοκράτορα στον τάφο, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τους αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και τεχνίτες που δημιούργησαν το ταφικό σύμπλεγμα, που ακολούθησαν τον αυτοκράτορα για να μην αποκαλυφθούν τα μυστικά της δημιουργίας του. Και τί δημιουργία! Οι στρατιώτες και τα άλογα στέκονται μέσα σε τρεις υπόγειες κρύπτες, ενταφιασμένοι μέσα στο εξωτερικό τείχος του Μαυσωλείου, που αρχικά καλύπτονταν από ξύλινες στέγες κάτω από μια στρώση χώματος. Είναι εξοπλισμένοι με μπρούτζινα όπλα, ξίφη, δόρατα, μακριά τόξα από κίτρινο πηλό – terracotta – και ζωγραφισμένα μετά το ψήσιμο, με πολύ έντονα χρώματα, τα οποία σήμερα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Οι στρατιώτες και τα άλογα είναι σε φυσικό μέγεθος και είναι παρατεταγμένοι σε θέση μάχης κοιτάζοντας ανατολικά.

Εκείνο που ΔΕΝ θα δούμε είναι το τελευταίο εύρημα των Κινέζων αρχαιολόγων, που χρειάζεται ακόμα πολλών χρόνων προεργασία ώστε να γίνει επισκέψιμο. Πολύ πρόσφατα (Ιούνιος 07) ανακοινώθηκε πως, μετά από έρευνες 5 ετών, βρέθηκε, θαμμένο στον ίδιο χώρο, το ίδιο το τεράστιο μαυσωλείο του αυτοκράτορα, ένα κτήριο ύψους 30 μέτρων (στα δικά μας μέτρα, κτήριο εννέα ορόφων!). Κατά τις εκτιμήσεις των ερευνητών του Ινστιτούτου αρχαιολογίας της βορειοδυτικής επαρχίας Σαανσί το κτήριο κατασκευάστηκε ώστε η ψυχή του αυτοκράτορα να απελευθερωθεί προς τον ουρανό.

Ακολουθεί περιήγηση της πόλης του Ξιάν και ξενάγηση στο City Wall και στο Bell Tower, που αποτελούν ίσως τα πιο καλοδιατηρημένα τείχη σε όλη την Κίνα. Έχουν χτιστεί στα θεμέλια των τειχών της Απαγορευμένης Πόλης της δυναστείας των Τάνγκ. Ακολουθεί επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Day 7


Ξιάν - Πεκίνο

Ξιάν - Πεκίνο

Beijing

Μετά το πρόγευμά μας θα κάνουμε μία επίσκεψη στην Μεγάλη Παγόδα της Άγριας Χήνας. Πρόκειται γιά ένα καλοδιατηρημένο αρχαίο κτίσμα και τόπο ιερό για τους Βουδιστές. Λειτουργεί ως κιβωτός διαφύλαξης βουδιστικών κειμηλίων που μεταφέρθηκαν από την Ινδία από τον Βουδιστή ιεράρχη Χουάν Ζανγκ, ανάμεσά τους και 657 είδη Σούτρας στα Σανσκριτικά, που μεταφράστηκαν από Κινέζους διανοούμενους στα Κινεζικά, έργο τεράστιου όγκου, σε 1335 τόμους. Όσο είμαστε στην παγόδα, μπορούμε να ανέβουμε τα σκαλοπάτια σε ύψος 64,5 μέτρων (αλλά και σε ενδιάμεσους ορόφους), απ' όπου θα θαυμάσουμε την θέα της πόλης.

Κατόπιν αναχωρούμε από την παλιά πρωτεύουσα και αεροπορικώς φτάνουμε στη σύγχρονη πρωτεύουσα. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, η υπόλοιπη ημέρα είναι ελεύθερη στη διάθεσή μας. Το Πεκίνο, μεγαλόπρεπο κέντρο της πολιτικής εξουσίας, διοικητική και πολιτιστική πρωτεύουσα της Κίνας εδώ και επτακόσια χρόνια, είναι από τις λίγες πόλεις στον κόσμο, που έχουν διατηρήσει επί τόσους αιώνες το προνόμιο της υπερήφανης πρωτεύουσας ενός τόσου μεγάλου κράτους. Τα αρχαιολογικά ευρήματα μαρτυρούν οικισμούς που χρονολογούνται στο 1000 π.Χ., η πραγματική όμως ιστορία της πόλης ξεκινά περίπου το 1215 μ.Χ.

Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Day 8


Πεκίνο

Πεκίνο

Beijing

Καλημέρα σας, ελάτε να πάρουμε το πρόγευμά μας και να ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση εκεί όπου η νεώτερη Κίνα συνδέεται με την αρχαία με έναν πραγματικό κρίκο. Πλατεία Τιεν Αν Μεν ή, σε πιστή μετάφραση, Πύλη της Ουράνιας Γαλήνης, που συμβολίζει την επιθυμία των Κινέζων για τάξη και αρμονία. Το εθνικό σύμβολο της Κίνας κτίστηκε τον 15ο αιώνα και αναστηλώθηκε τον 17ο, θεωρείται η μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου (χωρητικότητας 1 εκατομμυρίου ανθρώπων). Το γιγάντιο πορτραίτο του 'μεγάλου τιμονιέρη' Μάο μας προσκαλεί στα πορφυρά τείχη και από εκεί στο εσωτερικό της Απαγορευμένης Πόλης. Η θρυλική πολιτεία των 9999 αιθουσών, το μεγαλύτερο συγκρότημα παλατιών στον κόσμο, φιλοξένησε 2 αυτοκρατορικές δυναστείες, των Ming και των Qing. Το βασικό σχέδιο της πόλης κτίστηκε μεταξύ του 1406 και 1420 από τον αυτοκράτορα Γιονγκ Λι. Προστατεύεται περιφερειακά από τείχος και τάφρο. Έξω από αυτό αναπτύσσεται η Αυτοκρατορική Πόλη και η Εσωτερική Πόλη. Στα νότια εκτείνεται η Εξωτερική Πόλη, με κυρίως βιομηχανικό χαρακτήρα, που θυσίασε σε μεγάλο μέρος την αρχική ρυμοτομία της και που σε λίγο θα έχει καταστρέψει τελείως τον αρχικό πολεοδομικό ιστό.

Αφήνοντας την πολιτεία όπου για αιώνες χτυπούσε η καρδιά του γίγαντα που κοιμάται θα τελειώσουμε την σημερινή μας ξενάγηση με ένα μοναδικό έργο τέχνης, τον Ναό του Ουρανού. Η τριόροφη παγόδα του κατασκευάστηκε χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε ένα καρφί!

Το βράδυ σας καλούμε σε μία γαστριμαργική πανδαισία, το καλύτερο ίσως και πιο διάσημο έδεσμα της Κίνας, την περίφημε Πάπια του Πεκίνου. Μετά επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Day 9


Πεκίνο (Σινικό Τείχος - Νεκρόπολη των Μίνγκ)

Πεκίνο (Σινικό Τείχος - Νεκρόπολη των Μίνγκ)

The Chinese Wall, Beijing, China

Απολαύστε το πρόγευμά σας και ελάτε να πάμε στο Μπανταλίνγκ, 70 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Πεκίνου, για να γνωρίσουμε το Σινικό Τείχος, γνωστό στους Κινέζους ως 10.000 Li Wall. Το σήμα κατατεθέν της Κίνας, αλλά η θεωρία ότι είναι η μοναδική ανθρώπινη κατασκευή ορατή από το διάστημα κατέρρευσε όταν ο Κινέζος αστροναύτης Γιαν Λι Βέι απέτυχε να το διακρίνει από το διαστημόπλοιό του. Εμείς, όμως, δε θα το δούμε από το διάστημα, θα περπατήσουμε επάνω του! Το Τείχος εκτείνεται από το πέρασμα Σανχαϊγκουάν στην ανατολική ακτή μέχρι το πέρασμα Τζιαγιουγκουάν στην έρημο Γκόμπι.

Το Σινικό Τείχος πραγματικά προκαλεί δέος σε όσους το αντικρίζουν. Μεγαλύτερο δέος προκαλεί όταν αναλογιζόμαστε τις θυσίες σε ανθρώπινες ζωές που κόστισε. Οι αριθμοί προκαλούν ζάλη: 300.000 στρατιώτες και αμέτρητοι εργάτες δούλευαν ασταμάτητα 10 χρόνια για να ολοκληρώσουν το έργο των 6.350 χιλιομέτρων. Εκείνο που δεν μετρήθηκε είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους κατά την κατασκευή του. Δεν χτίστηκε για να σταματήσει τους ανθρώπους, αυτοί μπορούσαν να σκαρφαλώνουν και να το περνούν, τις έφιππες ορδές των επιτιθεμένων εχθρών είχε σκοπό να σταματήσει.

Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στην Αυτοκρατορική Νεκρόπολη των Μίνγκ, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Πεκίνου. Η όλη τοποθεσία είναι περιτειχισμένη. Για να φτάσει κανείς στους τάφους περνά μέσα από μια πενταπλή αψιδωτή πύλη και κάτω από μια τριπλή πλίνθινη αψίδα που ονομάζεται Μεγάλη Ερυθρά Πύλη. Προτού φτάσει στους τάφους, η λεωφόρος των 7 χιλιομέτρων μήκους, ονομαζόμενη 'Η Οδός των Πνευμάτων', περνά από μια γέφυρα με επτά αψίδες πριν χωριστεί σαν βεντάλια για να οδηγήσει σε κάθε κρύπτη. Εδώ βρίσκονται συγκεντρωμένα τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της Κινεζικής γλυπτικής και αρχιτεκτονικής του 15ου αιώνα. Το όλο σκηνικό είναι γοητευτικό, αφεθείτε για λίγο στο ταξίδι του χρόνου και της ιστορίας, δεν χανόμαστε, η επιστροφή στο Πεκίνο θα μας επαναφέρει στη σημερινή πραγματικότητα (την κινεζική πραγματικότητα εννοούμε!).

Day 10


Πεκίνο (Θερινό Ανάκτορο)

Πεκίνο (Θερινό Ανάκτορο)

Beijing

Η σημερινή ημέρα ξεκινάει με επίσκεψη μας στο Θερινό Ανάκτορο, θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας, που αποτελεί μια εκτεταμένη σύνθεση από Ναούς, περίπτερα, οίκους, περίτεχνες γέφυρες και κήπους διάσπαρτα μέσα στο πάρκο που περιβάλλει την τεράστια λίμνη Κουνμίνγκ.

Το υπόλοιπο της ημέρας είναι στην απόλυτη διάθεσή σας, για να το αξιοποιήσετε όπως νομίζετε εσείς καλύτερα. 'Τα βουνά είναι ψηλά και ο αυτοκράτορας μακριά' λέει μια αρχαία κινέζικη παροιμία, το τί σημαίνει σας αφήνουμε να το ανακαλύψετε μόνοι σας (εκτός και αν ο αυτοκράτορας σας συνοδεύει!!!). Μπορείτε π.χ. (ιδέες δίνουμε!) να περιπλανηθείτε στους δρόμους της πόλης και στην αξιόλογη αγορά της για ψώνια. Θα βρείτε σε αφθονία ρούχα, επώνυμα και μη, σε πολύ καλές τιμές, μεταξωτά, ηλεκτρικά είδη, δερμάτινα και διάφορα τοπικά παραδοσιακά αναμνηστικά. Το βράδυ θα απολαύσουμε μία εκπληκτική παράσταση Σαολίν (Shaolin), του μοναχικού τάγματος που τα μέλη του έχουν φτάσει στα όριά του τον έλεγχο του σώματος και του πνεύματος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Day 11


Πεκίνο - Σανγκάη

Πεκίνο - Σανγκάη

Shanghai

Μετά το πρόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με προορισμό την πανέμορφη Σανγκάη. Μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου, μία σύγχρονη μεγαλούπολη με μακραίωνη ιστορία. Η πόλη των 18,5 εκατομμυρίων οδηγεί το μέλλον της Κίνας. Οικονομικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στον κόσμο, είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Η τοποθεσία της στις εκβολές του ποταμού Χανγκ Γιανγκ την έκανε κέντρο της βιομηχανικής και εμπορικής ζωής.

Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος. Μπορείτε προαιρετικά να κάνετε μία κρουαζιέρα στον ποταμό Χουάνγκ Πο ή να παρακολουθήσετε την μοναδική παράσταση των ακροβατικών της Σανγκάης. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Day 12


Σανγκάη - Σουτσόου - Σανγκάη

Σανγκάη - Σουτσόου - Σανγκάη

Shanghai

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε οδικώς για το Σουτσόου (Suzhou). Η Βενετία της Ανατολής όπως την αποκάλεσε ο Μάρκο Πόλο, μένοντας άφωνος από την ομορφιά της ηλικίας 6.000 ετών πανέμορφης πόλης με τα 14 κανάλια και τις υπέροχες καμπυλωτές γέφυρες. Θα περιηγηθούμε στην πόλη με τους κρεμαστούς κήπους, και φυσικά δεν θα παραλείψουμε μια βόλτα στο Μεγάλο Κανάλι. Επιστροφή στην Σανγκάη το απόγευμα. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Day 13


Σανγκάη

Σανγκάη

Shanghai

Μετά το πρόγευμά μας θα επακολουθήσει ξενάγηση στην Σαγκάη. Μία συγκλονιστική ημέρα περιπάτου στα αξιοθέατα της πόλης θα αποκαλύψει την μοναδικότητά της. Θα επισκεφθούμε την περιοχή Bund, την ιστορική και φημισμένη προβλήτα του ποταμού Huangpu και την πολυάνθρωπη οδό Ναντζίνγκ, τον πανέμορφο κήπο Γιου για να καταλήξουμε στην παλιά πόλη με τα στενά γραφικά δρομάκια με την κοσμοσυρροή της αγοράς και τους πανέμορφους κήπους του μανδαρίνου Yu Yuan. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Days 14 - 15


Σανγκάη - Αθήνα

Σανγκάη - Αθήνα

Shanghai

Σήμερα θα πούμε "ζάι τζιάν" (αντίο) στην ιστορική Κίνα. Μετά το πρόγευμά μας θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο και νωρίς το μεσημέρι θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση που με ενδιάμεση ανταπόκριση θα μας μεταφέρει στην Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα το μεσημέρι της 15ης ημέρας.

Υπενθυμίζουμε στους ταξιδιώτες μας πως το Γραφείο μας με ευχαρίστηση θα δημοσιεύσει κείμενά τους με εντυπώσεις από αυτή την συγκλονιστική εκδρομή και φωτογραφίες τους. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί μας!