English Section Greek Section Company Profile Our Philosophy Testimonials Contact Info Email Us Employment Homepage
Gift Registries Greece Guides Cultural Sites
Greek Islands
Greek Destinations
Search Destinations
Find Hotel
Name
Search
Outgoing packages
Outbound Packages


Days / Overnights





Day 1


Αθήνα - Κωνσταντινούπολη

Αθήνα - Κωνσταντινούπολη

Istanbul's Top Kapi Palace

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την Κωνσταντινούπολη, πρωτεύουσα δύο Αυτοκρατοριών. Είτε πρώτη φορά τη βλέπουμε, να αγκαλιάζει τις όχθες του Βοσπόρου και να γεφυρώνει Ασία και Ευρώπη, είτε την έχουμε επισκεφτεί πολλές φορές, η συγκίνησή μας είναι ίδια, συγκίνηση που δεν μας προκαλεί καμιά άλλη πόλη στον κόσμο. Με την άφιξή μας αρχίζει η ξενάγηση στα μεγαλόπρεπα μνημεία της Βυζαντινής περιόδου. Φυσικά θα αρχίσουμε από την ανεπανάληπτη εκκλησία της Αγ. Σοφίας, το κολοσσιαίων διαστάσεων οικοδόμημα - σήμερα μουσείο, ένα από τα πιο αριστουργηματικά αρχιτεκτονικά επιτεύγματα όλων των εποχών. Σίγουρα θα μας προξενήσει πολλά συναισθήματα! 0 Βυζαντινός Ιππόδρομος, με τους 3 υπέροχους οβελίσκους, θα μας μεταφέρει στις κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες του Βυζαντίου και, όντας εκεί, θαρρείς πως ακούγονται ακόμα οι ιαχές των Πράσινων και των Βένετων. Μετά θα επισκεφθούμε το Παλάτι – Μουσείο του Τοπ Καπί (όπου γυρίστηκε η ταινία του Ντασέν με τη Μελίνα), με τις θαυμάσιες συλλογές πολύτιμων λίθων, θρόνων, λάβαρων, αλλά και το χαρέμι του Σουλτάνου. Θα δούμε και τον ορθόδοξο ναό της Αγίας Ειρήνης, μέσα στον περίβολο του Παλατιού, που δυστυχώς είναι κλειστός για το κοινό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Κλειστή Αγορά του Καπαρλί Τσαρσί, τους παλιούς στάβλους του Ιουστινιανού, με τα 4.000 καταστήματα με δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά και ασημικά, ξυλόγλυπτα, ρούχα, ξηρούς καρπούς, γυάλινα διακοσμητικά, μουσικά όργανα και ναργιλέδες, αντίκες, χειροποίητους τάπητες και ό,τι άλλο φανταστούμε. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ψωνίσουμε εδώ είναι το … παζάρεμα!

Μετά την ξενάγηση φθάνουμε στο ξενοδοχείο μας για ανάπαυση.

Day 2


Κωνσταντινούπολη - Πατριαρχείο - Προαιρετική Κρουαζιέρα στο Βόσπορο

Κωνσταντινούπολη - Πατριαρχείο - Προαιρετική Κρουαζιέρα στο Βόσπορο

Istanbul

Μετά το πρόγευμα ξενάγηση στην θρησκευτική Ορθόδοξη Κωνσταντινούπολη. Θα ανηφορίσουμε στον Πέμπτο Λόφο της Βασιλεύουσας για να επισκεφθούμε το Φανάρι και να προσκυνήσουμε στο ναό του Αγ. Γεωργίου. Η επίσκεψή μας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ας θεωρηθεί ένα μικρό λιθαράκι βοήθειας στην προσπάθεια της ολιγάριθμης πια μειονότητας στην Τουρκία να διατηρήσει τα ελάχιστα προνόμια που την κρατούν ζωντανή. Η συνέχεια θα μας φέρει στην υπέροχη Μονή Βλαχερνών, τόπο που συσωρρεύονται οι ιστορικές μνήμες. Για να κλείσει η γνωριμία μας με την Βασιλεύουσα σας προτείνουμε κρουαζιέρα (προαιρετικά) στα νερά του Βοσπόρου για να θαυμάσετε από το πλοίο τις γειτονιές που έχουν έντονο το Ελληνικό στοιχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Day 3


Κωνσταντινούπολη (Ημέρα Ελεύθερη)

Κωνσταντινούπολη (Ημέρα Ελεύθερη)

Istanbul's Blue Mosque

Μετά το πρόγευμα ημέρα ελεύθερη στην διάθεση σας. Απολαύστε την πόλη που άνθισε ο Βυζαντινός πολιτισμός, περπατήστε στα γραφικά σοκάκια, τις πλατείες, με τις τόσες μνήμες!!! Επισκεφθείτε το Καπαλί Τσαρσί και κάντε τις αγορές σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Day 4


Κωνσταντινούπολη - Αθήνα

Κωνσταντινούπολη - Αθήνα

Istanbul

Μετά το πρόγευμα, επιβίβαση στο αεροπλάνο και άφιξη στη Αθήνα.

Ευχαριστούμε που ταξιδέψατε μαζί μας.