English Section Greek Section Company Profile Our Philosophy Testimonials Contact Info Email Us Employment Homepage
Gift Registries Greece Guides Cultural Sites
Greek Islands
Greek Destinations
Search Destinations
Find Hotel
Name
Search
Outgoing packages
Outbound Packages


Days / Overnights





Day 1


Αθήνα - Βιέννη

Αθήνα - Βιέννη

Austria, Vienna

Συνάντηση στο Ελ. Βενιζέλος στο γκισέ της Austrian με εκπρόσωπο του γραφείου μας. Αναχώρηση για Βιέννη. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Βιέννης, μεταφορά, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της μέρας στη διάθεσή σας για μία πρώτη γνωριμία με το ιστορικό κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας μέσα στη Χριστουγεννιάτικη γιορταστική ατμόσφαιρα. Για το απόγευμα προτείνουμε ένα περίπατο στην Κέρτνερστράσε ή στην οδό Γκράμπεν και για το βράδυ δείπνο στις παραδοσιακές ταβέρνες του Γκρίντσινγκ που θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, δοκιμάζοντας το φετινό κρασί και τοπικά εδέσματα και απολαμβάνοντας τοπική μουσική.

Day 2


Βιέννη (ξενάγηση πόλης)

Βιέννη (ξενάγηση πόλης)

Klimt: The Girlfriends

Μετά το πρόγευμα θα γνωρίσετε την πόλη στην προγραμματισμένη ξενάγηση που θα ξεκινήσει με την επίσκεψη των ανακτόρων Σενμπρούν, όπου θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στους κήπους και να επισκεφθείτε τα δωμάτια που ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια (η είσοδος στα δωμάτια προαιρετική). Θα συνεχίσουμε με τον γύρο της Ρίνγκστρασσε, όπου θα θαυμάσετε τα μοναδικά κτήρια, όπως αυτό της ΄Ενωσης Φίλων Μουσικής, την ξακουστή Κρατική Όπερα της Βιέννης, το Δημαρχείο, τα δίδυμα μουσεία Φυσικής Ιστορίας της Τέχνης και Καλών Τεχνών, χωρισμένα από το άγαλμα της Μαρίας Θηρεσίας, το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Πάρκο, το Κοινοβούλιο, με την πρόσοψη-αντίγραφο του Παρθενώνα, την εντυπωσιακή εκκλησία Φοτίφκιρχε, τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ. Θα επισκεφθούμε την Ελληνική συνοικία και το δρόμο των Ελλήνων και η ξενάγηση θα κλείσει με περίπατο στον πεζόδρομο Κέρντνερστρασε απ' όπου θα καταλήξετε στο μεγαλόπρεπο καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και για το βράδυ προτείνουµε περίπατο στην Κέρντνερστρασε, την απόλαυση ενός καφέ ή μιας ζεστής σοκολάτας σε κάποιο από τα πολυάριθμα Βιεννέζικα καφέ, δείπνο σε κάποιο παραδοσιακό ταβερνάκι (κελάρι λέγεται εδώ) ή την παρακολούθηση ενός κονσέρτου κλασικής μουσικής ή μιας παράστασης στην Κρατική Όπερα (απαιτείται προαγορά εισιτηρίου).

Day 3


Βιέννη - Ζάλτσμπουργκ (ολοήμερη εκδρομή)

Βιέννη - Ζάλτσμπουργκ (ολοήμερη εκδρομή)

Το Κάστρο του Ζάλτσμπουργκ, Αυστρία

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στο Ζάλτσμπουργκ. Θα διασχίσετε τη φημισμένη περιοχή Ζάλτσκαμμεργκουτ με τις πανέμορφες λίμνες όπου γυρίστηκε η “Μελωδία της Ευτυχίας”. Με την άφιξη θα ξεκινήσει η περιήγηση μας στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε το παλάτι Μιραμπέλ με τους υπέροχους κήπους του, τον υπέροχο Καθεδρικό ναό, την μικρή όπερα, το σπίτι-μουσείο του Μότσαρτ και φυσικά την οδό Γκετράιντε-γκάσσε, με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, τον Πύργο Γκλόκενσπιλ με τις 35 καμπάνες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Προτάσεις πολλές. Αν θέλετε ανεβείτε για καφέ «Βιεννουά» στον πύργο του Δούναβη, επισκεφθείτε την κρασο-γειτονιά Γρίντσινγκ (Grinzing), όπου θα περάσετε την βραδιά σας συντροφιά με τοπικούς μουσικούς καο φοβερούς μεζέδες από όλες τις κουζίνες των λαών της Κεντρικής Ευρώπης... Στιγμές που θα θυμάστε για πάντα!!!

Day 4


Βιέννη - Μελκ - Βάχαου Κοιλάδα Δούναβη - Κρεμς (Προαιρετικά)

Βιέννη - Μελκ - Βάχαου Κοιλάδα Δούναβη - Κρεμς (Προαιρετικά)

Η Μονή Χάιλιγκεν Κρόιτς

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την προαιρετική εκδρομή στο Μελκ, την κοιλάδα του Βάχαου και την πόλη Κρεμς. Εδώ έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πιο όμορφη περιοχή του κρατιδίου της Κάτω Αυστρίας. Ξεκινάμε με επίσκεψη στο περίφημο μοναστηριακό συγκρότημα του Μελκ με τη χιλιόχρονη ιστορία, την ανεκτίμητη βιβλιοθήκη των Βενεδικτίνων μοναχών με τα σπάνια βιβλία και χειρόγραφα, καθώς και μια από τις πιο εντυπωσιακές μπαρόκ εκκλησίες της Κεντρικής Ευρώπης. Στη συνέχεια ακολουθώντας τη ροή του Δούναβη θα διασχίσουμε την ειδυλλιακή κοιλάδα του Βάχαου, το πιο στενό πέρασμα του ποταμού σε αυστριακό έδαφος. Περνώντας από γραφικά χωριά και καλοδιατηρημένους μεσαιωνικούς οικισμούς, από αμπελώνες και κάστρα θα καταλήξουμε στην πόλη Κρεμς, την αρχαιότερη της Κάτω Αυστρίας. Περίπατος στο κέντρο και τα μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Βιέννη. Εκείνοι που θα προτιμήσουν να παραμείνουν στη Βιέννη δεν θα μείνουν χωρίς κάτι σοβαρό να κάνουν! Μόνο ένα-δύο από τα μουσεία ή πινακοθήκες να επισκεφθούν και ο χρόνος θα περάσει χωρίς να το καταλάβουν!

Day 5


Βιέννη - Δάση Μάγιερλινγκ - Μπάντεν - Αθήνα

Βιέννη - Δάση Μάγιερλινγκ - Μπάντεν - Αθήνα

Αυστρία: Βιέννη

Μετά το πρόγευμά σας αναχώρηση για τα περίφημα Δάση της Βιέννης. Στην τοποθεσία Μάγιερλινγκ θα δείτε το κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, στο οποίο αυτοκτόνησαν το 1889 ο πρίγκηπας Ροδόλφος και η ερωμένη του βαρώνη Μαρία Βετσέρα, και που τώρα έχει μετατραπεί σε μουσείο. Μετά το μοναστήρι στο Χάιλιγκενκροϊτς, χτισμένο για πρώτη φορά το 1133, με πολλές μεταγενέστερες προσθήκες και ανακαινισμένο μετά από την μεγάλη καταστροφή του από τους Τούρκους εισβολείς, θα επισκεφθούμε την περίφημη λουτρόπολη Μπάντεν, στις όχθες του ποταμού Σβέτσατ. Εδώ πολλά μέλη της αυτοκρατορικής αυλής είχαν χτίσει βίλες, αλλά έμειναν για κάποια περίοδο της ζωής τους και οι Μότσαρτ και Μπετόβεν. Ακολουθεί μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Αθήνα. Ευχαριστούμε που ταξιδέψατε μαζί μας. Ελπίζουμε να σας έχουμε μαζί μας και σε άλλες εκδρομές από το πλούσιο πρόγραμμά μας, στην Αυστρία ή στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Photo Albums


Radisson SAS Palais Hotel, Vienna




Radisson SAS Palais Vienna Hotel Exterior


Radisson SAS Palais Vienna Hotel Entrance


Radisson SAS Palais Vienna Blue Salon


Radisson SAS Palais Vienna Classic Room


Radisson SAS Palais Vienna


Radisson SAS Palais Vienna Festsaal


Radisson SAS Palais Vienna Green Salon


Radisson SAS Palais Vienna John Harris Fitness Centre


Radisson SAS Palais Vienna Restaurant Le Siècle


Radisson SAS Palais Vienna Room


Radisson SAS Palais Vienna Royal Club Room


Radisson SAS Palais Vienna Stairway
Class: 5-Star Hotels
Location: Vienna, Austria

In 1872 when the city walls were replaced by the grand Ringstrasse, the Palais Leitenberger and the Palais Henckel von Donnersmarck were built as detached family residences. Carefully restored so as to not lose any of their original splendour, these two palaces come together today as the 5 star Radisson SAS Palais Hotel in Vienna.

The hotel is situated on the Ringstrasse, in the heart of Vienna, close to many famous attractions including St. Stephen's Cathedral, the Imperial Palace and one of the major shopping streets, the Kärntner Strasse. In its 247 rooms you can experience an atmosphere reminiscent of the Austrian-Hungarian Empire. Le Siècle, the hotel's gourmet restaurant, serves Viennese and international specialties, and was awarded with 2 Toques by Gault Millau. Guests have access to the John Harris Fitness Center as well as to the Vendome Spa, Floating-Massage-Beauty. It offers 17 unique function rooms capable of hosting events for 12 to 500 persons.

Located in the heart of the Austrian capital, the five star Radisson SAS Palais Hotel is opposite the Stadtpark on the famous Ringstrasse. Just a short walk from all the city's major atttractions, shops and restaurants, the hotel is the ideal place to enjoy Vienna from.

More Information and Photos for Radisson SAS Palais Hotel, Vienna