English Section Greek Section Company Profile Our Philosophy Testimonials Contact Info Email Us Employment Homepage
Gift Registries Greece Guides Cultural Sites
Greek Islands
Greek Destinations
Search Destinations
Find Hotel
Name
Search
Outgoing packages
Outbound Packages


Days / Overnights





Day 1


Αθήνα - Βερολίνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για Βερολίνο. Άφιξη στην κοσμοπολιτική πρωτεύουσα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα στη διάθεση σας για αγορές και για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Day 2


Βερολίνο - ξενάγηση πόλης

Στην σημερινή πρωινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε τη σύγχρονη αλλά και παλαιά ιστορία μίας πόλης – σύμβολο, που μέχρι το 1989 ήταν χωρισμένη στα δύο από το περίφημο "Τείχος του Αίσχους". Πρώτη μας στάση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Πύλη του Βραδεμβούργου, το έμβλημα της πόλης. Βλέπουμε τα τελευταία 120 μέτρα του τείχους που διχοτομούσε την πρωτεύουσα, το πλέον, ιστορικό σημείο ελέγχου Τσάρλι (και πρώην έδρα της Γκεστάπο), τη λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν, το Δημαρχείο, την εκκλησία Νικολάι, το πλήρως ανακαινισμένο Ράιχσταγκ. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην "Λεωφόρο των Ηγεμόνων" την πασίγνωστη Κουρφίρστενταμ (Kurfürstendam) και θα θαυμάσουμε από κοντά την καινούρια πλατεία Πότσνταμερ με τα εντυπωσιακά κτήρια και τις πολυτελείς κατασκευές, όλα κτισμένα μετά την πτώση του Τείχους, τόσο διαφορετική από αυτό που είχε υπάρξει προπολεμικά. Επισκεπτόμαστε επίσης το μοναδικό μουσείο της Περγάμου, της περίφημης ελληνικής αποικίας στη Μ. Ασία, όπου βρίσκεται η Πύλη της Αγοράς της Μιλήτου και ο Βωμός της Περγάμου, μοναδικό ελληνικό Αριστούργημα του 2ου αι. π.χ. Ας θυμήσουμε πως το Μουσείο αυτό επέστρεψε, πριν λίγα χρόνια, στην Ελλάδα, τα μάρμαρα από τα ερείπια του Φιλίππειου, που κατείχε νόμιμα, για να αποκατασταθεί συνολικά το μνημείο στην Αρχαία Ολυμπία, πράξη που χαιρετίστηκε ως παράδειγμα για το τι πρέπει να κάνει το Βρετανικό Μουσείο για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, που κατακρατεί παράνομα. Απόγευμα ελεύθερο.

Day 3


Βερολίνο - Πότσνταμ

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της Γερμανίας κατά το παρελθόν και πρωτεύουσα των Πρώσων αυτοκρατόρων τον 18ο και 19ο αιώνα, το Πότσνταμ. Θα ξεναγηθούμε στο περίφημο παλάτι του Φρειδερίκου του Μεγάλου, το Σαν Σουσί και το Σεσίλιενχοφ, τελευταίο παλάτι που έχτισε η δυναστεία των Χοετσόλερν, όπου υπογράφηκε η συνθήκη του Πότσνταμ μεταξύ των 3 μεγάλων δυνάμεων για τον αφοπλισμό και το μέλλον της διχοτομημένης Γερμανίας, το 1945. Βόλτα και καφέ στο δάσος και επιστροφή στο Βερολίνο.

Day 4


Βερολίνο - Αθήνα

Eλεύθερος χρόνος μέχρι το μεσημέρι για τελευταίες επισκέψεις και αγορές και έγκαιρη μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας.