English Section Greek Section Company Profile Our Philosophy Testimonials Contact Info Email Us Employment Homepage
Gift Registries Greece Guides Cultural Sites
Greek Islands
Greek Destinations
Search Destinations
Find Hotel
Name
Search
Outgoing packages
Outbound Packages


Days / Overnights





Day 1


Αθήνα - Βερολίνο

Αθήνα - Βερολίνο

Η πλατεία Πότσνταμ στο Βερολίνο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερολίνο. Άφιξη, μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Νεανική και πολύβουη η νέα πρωτεύουσα της Γερμανίας σας προκαλεί να την γνωρίσετε. Στον ελεύθερο χρόνο σας σήμερα περπατήστε στην Κουρφίρστενταμ με τα πολλά καφέ και τα πολυκαταστήματα ή απολαύστε την μπύρα σας σε κάποια τυπική μπυραρία. Πρώτη γνωριμία μπορούμε επίσης να κάνουμε με την Λεωφόρο Ούντερ Ντεν Λίντεν (την περίφημη Λεωφόρο Υπό τας Φιλύρας, για όσους είναι φίλοι της κλασικής λογοτεχνίας), και να καταλήξουμε στην Πλατεία Ποτσαντάμερ, που ήταν το Κέντρο του προπολεμικού Βερολίνου αλλά, επειδή ήταν και κέντρο των Ναζί, καταστράφηκε από τα θεμέλια από τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων. Μεταπολεμικά, ο χώρος έγινε πεδίο συναγωνισμού των μεγαλύτερων αρχιτεκτόνων του κόσμου στην κατασκευή εκπληκτικών σύγχρονων κτηρίων.

Day 2


Βερολίνο - ξενάγηση πόλης

Βερολίνο - ξενάγηση πόλης

Βερολίνο

Μετά από ένα πλούσιο πρόγευμα ξεκινάμε την ξενάγηση όπου θα μας γνωρίσει την πόλη-σύμβολο. Θα δούμε την Πύλη του Βραδεμβούργου, κλεισμένη με το τείχος από τον Αύγουστο του ’61 μέχρι το Νοέμβρη του ’89, έμβλημα της πόλης. Θα επισκεφθούμε τα τελευταία 120 μέτρα του τείχους που διχοτομούσε την πρωτεύουσα, το ιστορικό πλέον σημείο ελέγχου Τσάρλι και πρώην έδρα της Γκεστάπο, την λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν («Υπό τας Φιλύρας» των ρομαντικών του μεσοπολέμου, που δεν είναι παρά οι Φλαμουριές), την λεωφόρο Καρλ Μαρξ, το θέατρο Σίλερ, το Δημαρχείο, την εκκλησία Νικολάι, το Ράιχσταγκ, επιβαρυμένο με τόσες ιστορικές μνήμες, την πασίγνωστη Κουρφίρστενταμ, τον δρόμο με τα καφενεία και τα πολύ γνωστά πολυκαταστήματα. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου, απολαμβάνουμε το κεντρικό Πάρκο της πόλης, το Τιεργκάρτεν.

Επίσης επισκεπτόμαστε το μουσείο Περγάμου, όπου θα εντυπωσιαστούμε από την Βαβυλωνιακή πτέρυγα, με την αναπαράσταση της Πύλης της Ιστάρ και τους υπόλοιπους θησαυρούς από τη Μεσοποταμία. Θα δούμε τον μεγαλοπρεπή Βωμό της Περγάμου του 2ου αιώνα π.Χ., την επιβλητική Πύλη της Αγοράς της Μιλήτου, κ.α. Ας γνωρίζουμε πως σε αυτό το Μουσείο φιλοξενούνταν τα μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη του Φιλιππείου της Ολυμπίας, που οι Γερμανοί αποφάσισαν να δωρίσουν στην πατρίδα μας, κι ας τα κατείχαν νόμιμα! Η πράξη έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση και θεωρήθηκε ως παράδειγμα για άλλα μουσεία, ονόματα δε λέμε, που κρατούν κλεμμένες αρχαιότητες, ώστε αυτές να επιστραφούν στην πατρίδα μας.

Day 3


Βερολίνο - Δρέσδη

Βερολίνο - Δρέσδη

Mόναχο: Το νεό δημαρχειακό μέγαρο

Σήμερα θα κάνουμε μία ολοήμερη, προαιρετική, εκδρομή στην κοντινή Δρέσδη, μία πόλη – υπαίθριο μουσείο, την επονομαζόμενη προπολεμικά και "Φλωρεντία του Βορρά", λόγω των εξαιρετικών αξιοθέατων που διαθέτει και που, τότε, ήταν πολύ περισσότερα. Θα θαυμάσουμε το Τσβίγκερ, τμήμα των ανακτόρων του βασιλιά της Σαξονίας, την πρόσοψη του αναγεννησιακού Ρεζιντέντσλος, το Δημαρχείο, την περίφημη εκκλησία Φράουνκιρχε κ.ά., και θα συμμεριστούμε τη λύπη των Γερμανών για τον βομβαρδισμό και την ολοκληρωτική καταστροφή της πόλης στις 13-15 Φεβρουαρίου 1945.

Μετά την επιστροφή στο Βερολίνο, θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για μία τελευταία βόλτα στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Γερμανίας.

Day 4


Βερολίνο - Πότσνταμ

Βερολίνο - Πότσνταμ

Η πλατεία Πότσνταμ στο Βερολίνο

Μετά το πρόγευμα θα εξορμήσουμε 30 χιλιόμετρα νότια, στο κοντινό Πότσδαμ, την επίσημη πρωτεύουσα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας, όπου βρίσκεται το ανάκτορο του Κάιζερ Γουλιέλμου, και θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια με τα φλαμανδικά σπίτια του Πότσδαμ. Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί, όπως είναι φυσικό, στο Σαν Σουσί, που τα θρυλικά ανάκτορά του χρονολογούνται από την εποχή του Φρειδερίκου του Μεγάλου. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Βερολίνο. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή σας.

Στο Βερολίνο μπορεί κανείς να αγοράσει τα πάντα, από σουβενίρ και μικροδωράκια μέχρι επώνυμα ρούχα και ηλεκτρονικά. Περιηγηθείτε στις μοναδικές αυλές «Hackesche Hofe» στο κέντρο του Βερολίνου, όπου επικρατεί πάντα μεγάλπ κίνηση. Εδώ σας περιμένουν πολυάριθμα μικρά μαγαζιά, καφέ και εστιατόρια όπως επίσης και στην οδό Bergemannstrasse. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε την ωραία ατμόσφαιρα γύρω από την πλατεία Savignyplatz, με πολλά καφέ και εστιατόρια. Τα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου είναι διάσπαρτα σε ολόκληρη την πόλη. Βρίσκονται κυρίως κοντά στην Unter den Linden και στους κάθετους σε αυτή δρόμους όπως η Friedrichstrasse, αλλά και στην Kurfurstendam, στο Charlotternburg ή στην Potsdamer Platz. To πιο γνωστό πολυκατάστημα του Βερολίνου είναι το KaDeWe επί τηs οδού Kurfurstendam. Τα Galleries Lafayette στην οδό Friedrichstrasse, το γαλλικό πολυκατάστημα με τον εντυπωσιακό από αρχιτεκτονικής άποψης κώνο στο κέντρο του, και το πολυτελές Quartier 206 αξίζουν επίσηs μια επίσκεψη. Διανυκτέρευση.

Day 5


Βερολίνο - Αθήνα

Βερολίνο - Αθήνα

Βερολίνο

Γοητευμένοι από την πληθώρα των εντυπώσεων μεταφερόμαστε μετά το πρόγευμα στο αεροδρόμιο του Βερολίνου για την πτήση της επιστροφής μας. Άφιξη στην Αθήνα το μεσημέρι.

Ευχαριστούμε που ταξιδέψατε μαζί μας.

Photo Albums