English Section Greek Section Company Profile Our Philosophy Testimonials Contact Info Email Us Employment Homepage
Gift Registries Greece Guides Cultural Sites
Greek Islands
Greek Destinations
Search Destinations
Find Hotel
Name
Search
Outgoing packages
Outbound Packages


Days / Overnights





Day 1


Αθήνα - Δαμασκός

Αθήνα - Δαμασκός

Syria, Crac De Chevallier Castle

Συγκέντρωση στις 08.00 στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος και αναχώρηση με τη Syrian Air στις 10.00 για Δαμασκό. Άφιξη στη μοναδική Δαμασκό την παλαιότερη ιστορικά συνεχόμενα κατοικημένη πρωτεύουσα του κόσμου. Θα ανεβούμε στο Λόφο Κασιούν για να θαυμάσουμε τη θέα. Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Δαμασκού. Γεύμα και στην συνέχεια διασχίζοντας την Ευθεία Οδό, το δρόμο που πέρασε ο Απόστολος Παύλος και αναφέρεται στις Πράξεις των Αποστόλων, θα φθάσουμε στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Αντιοχείας και θα επισκεφθούμε το παρεκκλήσι του Αγίου Ανανία και την Παλιά Αγορά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Day 2


Δαμασκός

Δαμασκός

Ορθόδοξη Μητρόπολη στη Δαμασκό, Συρία

Μετά το πρόγευμα αρχίζουμε τη ξενάγηση. Περνώντας από την Ρωμαϊκή Αψίδα του Θριάμβου φθάνουμε στο πιο εξέχον ιστορικό και θρησκευτικό μνημείο της Δαμασκού, το Μεγάλο Τέμενος των Ομεϊάδων. Αργότερα θα επισκεφθούμε την Καινούρια Αγορά της Δαμασκού που θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε σε καταπληκτικές τιμές επώνυμες μάρκες σε ρούχα.

Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την Παλιά Πόλη και την Σκεπαστή Αγορά. Έπειτα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το AZEM PALACE και άλλα ενδιαφέροντα μνημεία της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για αγορές. Δείπνο.

Day 3


Δαμασκός - Παλμύρα - Χους - Χαμά

Δαμασκός - Παλμύρα - Χους - Χαμά

Συρία, Παλμύρα

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την πιο αξιόλογη από αρχαιολογικής σημασίας περιοχή της χώρας, την Παλμύρα, τη Νύμφη της Ερήμου. Ο ναός του Δία, η Αψίδα του Θριάμβου, η Οδός των Στηλών, το Θέατρο, τα Λουτρά, η Αγορά, το Τετράπυλο, οι τάφοι κ.α. μαρτυρούν ότι ο Ελληνικός πολιτισμός και η τέχνη δεν έχουν σύνορα. Πασχαλινό γεύμα και αναχώρηση για τη Χουμς, πανοραμική περιήγηση της πόλης και συνεχίζουμε προς τη Xαμά με τους μοναδικούς νερόμυλους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.

Day 4


Χαμά - Απάμεια - Σερντζίλα - Έμπλα - Χαμά

Χαμά - Απάμεια - Σερντζίλα - Έμπλα - Χαμά

Palmyra, Syria

Μετά το πρόγευμα πανοραμική ξενάγηση της Χαμά και αμέσως μετά αναχώρηση για επίσκεψη στη Μακεδονική Απάμεια, πρωτεύουσα του Σελεύκου Νικάτορα. Μικρή στάση στην βυζαντινή Σερντζίλα και αναχώρηση για την προϊστορική Έμπλα. Γεύμα και επιστροφή το απόγευμα στη Χαμά.

Day 5


Χαμά - Άγιος Συμεών Στυλίτης - Αλέπο - Χαμά

Χαμά - Άγιος Συμεών Στυλίτης - Αλέπο - Χαμά

Palmyra, Syria

Μετά το πρόγευμα επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγ. Συμεών Στυλίτη. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Αλέπο, όπου θα επισκεφτούμε το Κάστρο του Αλέπο. Επίσκεψη στη φημισμένη Σκεπαστή Αγορά, γεύμα και ελεύθερος χρόνος για αγορές. Επιστροφή στη Χαμά, δείπνο.

Day 6


Χαμά - Κάστρο Ιπποτών - Μααλούλα - Σεντνάγια - Δαμασκός

Χαμά - Κάστρο Ιπποτών - Μααλούλα - Σεντνάγια - Δαμασκός

Palmyra, Syria

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το αρχαίο μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου, που κτίστηκε τον 5ο αιώνα μ.Χ. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Κάστρο των Ιπποτών, ένα από τα πιο σημαντικά και καλοδιατηρημένα κάστρα, που κτίστηκε από τους Σταυροφόρους τον 11ο-12ο αιώνα. Συνεχίζουμε για την επιβλητική Μααλούλα, όπου οι κάτοικοι εξακολουθούν ως σήμερα να μιλούν την αραμαϊκή, τη γλώσσα του Χριστού, και κατόπιν επισκεπτόμαστε το Μοναστήρι της Αγίας Θέκλας. Γεύμα και επίσκεψη στην Παναγία Σεντνάγια. Επιστροφή στη Δαμασκό.

Day 7


Δαμασκός

Δαμασκός

Syria, Damascus, Hejaz Station

Μετά το πρόγευμα ελεύθερη ημέρα για αγορές στην σκεπαστή και στην νέα αγορά. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Day 8


Δαμασκός - Αθήνα

Δαμασκός - Αθήνα

Syria, Bosra Theater

Πολύ πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Ευχαριστούμε που ταξιδέψατε μαζί μας.

Υπενθυμίζουμε στους ταξιδιώτες μας πως το Γραφείο μας με ευχαρίστηση θα δημοσιεύσει κείμενά τους με εντυπώσεις από αυτή την συγκλονιστική εκδρομή ή/και φωτογραφίες τους. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί μας!

Ebla Cham Palace




Ebla Cham Palace


Ebla Cham Palace


Ebla Cham Palace


Ebla Cham Palace
Class: 5-Star Hotels
Location: Damascus, Syrian Arab Republic

Syria's largest 5 stars Palace and Resort. It features 500 luxurious rooms and suites, all with private balcony, 2 restaurants, two snack bars, one piano bar and the "Jet-Set discotheque". Banquet and meeting facilities for 12 up to 400 guests. Olympic size swimming pool, children pool, 4 tennis courts, fitness center, gymnasium, sauna, and a jogging track in 48 ha. of private gardens. Horse riding club and golf. Business center, shopping arcade, heliport and outdoor parking for 1500 cars.

Ebla Cham Palace, Damascus, is located halfway between the International Airport and Damascus, just in the middle of Ghouta gardens.

More Information and Photos for Ebla Cham Palace


Apamee Cham Palace




Apamee Cham Palace, photographed from Orontes river


Apamee Cham Palace


Apamee Cham Palace
Class: 5-Star Hotels
Location: Hama, Syrian Arab Republic

Hama is an old city in a rich agricultural region. It was rebuilt as "Apamea" by Seleucus Nicator I in 300BC and flourished during the Roman and Byzantine periods. It also figured in the Mohammedan conquest and the wars of the crusaders. It was the home of the famous Arab historian Abufida.

Apamee Cham Palace has 200 rooms and suites.

It features two restaurants, one bar and one oriental lobby bar; it also features a business center. There are Banquet and meeting facilities for up to 220 persons. The guests can enjoy the outdoor swimming pool, the tennis courts and a large parking. It is the only five stars hotel in Hama.

The latest five-star addition to the Cham Palaces and Hotels chain is located in the center of Hama, overlooking the Orontes river with it's famous water wheels.

More Information and Photos for Apamee Cham Palace