English Section Greek Section Company Profile Our Philosophy Testimonials Contact Info Email Us Employment Homepage
Gift Registries Greece Guides Cultural Sites
Greek Islands
Greek Destinations
Search Destinations
Find Hotel
Name
Search
Outgoing packages
Outbound Packages


Days / Overnights





Days 1 - 2


Αθήνα - Μπανγκόκ - Τσιανγκ Μάι

Αθήνα - Μπανγκόκ - Τσιανγκ Μάι

Bangkok

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος. Άφιξη το πρωί στη Μπανγκόκ και πτήση άμεσης ανταπόκρισης για το γραφικό Τσιάνγκ Μάι. Μεταφορά σε επιλεγμένο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση και μια βόλτα στην ειδυλλιακή πόλη.

Day 3


Τσιανγκ Μάι

Τσιανγκ Μάι

Τσιανγκ Μάι, Ταϊλάνδη

Μετά το πρόγευμά μας θα ξεκινήσουμε την γνωριμία με το «Ρόδο του Βορρά». Θα κατευθυνθούμε στον υπέροχο ναό Doi Suthep, σε υψόμετρο 1.056 μέτρων και 290 σκαλιών, με την χρυσή Παγόδα, αγαλματίδια του Βούδα, καμπάνες και ιερούς ναούς/βωμούς, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου. Οι ντόπιοι κάτοικοι μαρτυρούν πως εάν δεν επισκεφθεί κάποιος τον φημισμένο και εκπληκτικό αυτό Ναό, τότε δεν έχει δει τίποτα από το Τσιανγκ Μάι. Αποτελεί ορόσημο, καθώς σύμφωνα με το μύθο, ο βασιλιάς Nu Naone, της δυναστείας των Lanna, πείστηκε να χτίσει το Ναό, όταν ένας μοναχός, ο Sumanathera, του παρουσίασε ένα λείψανο, ισχυριζόμενος πως είναι το κόκαλο από τον ώμο του ιερού Βούδα, με μαγικές δυνάμεις. Ο βασιλιάς έψαχνε για ένα μέρος τεράστιας έκτασης και το κατάλληλο σημείο, έτσι ώστε να χτίσει το ναό προς τιμήν του Βούδα, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό. Τελικά, αποφάσισε να δέσει το λείψανο στην πλάτη ενός λευκού ελέφαντα τον οποίο και άφησε ελεύθερο να περιπλανηθεί στη ζούγκλα. Ο ελέφαντας κατέληξε στον λόφο Doi Suthep, όπου και πέθανε. Ο βασιλιάς το θεώρησε αυτό σαν οιωνό και διέταξε την κατασκευή του Ναού το 1383, ο οποίος αποπερατώθηκε λίγα χρόνια μετά.

Ακολουθεί πιο αργά το μεσημέρι επίσκεψη στα Handicraft Villages, πηγή χειροτεχνημάτων όλης της χώρας, όπου θα παρακολουθήσουμε πως κατασκευάζονται τα χειροποίητα εργόχειρα, τα υφαντά από Ταϊλανδέζικο μετάξι, καθώς και οι χάρτινες χρωματιστές ομπρέλες. Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψη στο εργοστάσιο παρασκευής ξύλινων κομψοτεχνημάτων, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε Βιρμανέζικα αναμνηστικά και αντίκες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Day 4


Τσιανγκ Μάι - Camp Ελεφάντων - Τσιανγκ Ράι

Τσιανγκ Μάι - Camp Ελεφάντων - Τσιανγκ Ράι

Ναός στο Τσιανγκ Ράι

Μετά το πρόγευμά μας, αναχωρούμε οδικώς για το Τσιάνγκ Ράϊ, με μια ενδιάμεση στάση στο Τσιάνγκ Ντάο, για να επισκεφθούμε την Κατασκήνωση των Ελεφάντων, όπου θα θαυμάσουμε τον τρόπο εκπαίδευσης και ανατροφής τους, καθώς και τον καθημερινό τρόπο ζωής τους. Πάνω στις πλάτες των τεράστιων αυτών ζώων, που ο ρόλος τους στην ιστορία της Ταϊλάνδης ήταν πρωταγωνιστικός, θα διασχίσουμε την οργιώδη ζούγκλα. Αφήνοντας τους ελέφαντες θα συνεχίσουμε με προορισμό το χωριό Thatorn, ένα μικρό χωριό μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα της Βιρμανίας. Θα απολαύσουμε το γεύμα μας σε παραδοσιακό εστιατόριο στις όχθες του ποταμού Mae Kok και θα επιβιβαστούμε σε παραδοσιακά καραβάκια για μια τρίωρη περίπου κρουαζιέρα στον ποταμό που, όπως λέγεται, είναι ένας από τους πιο όμορφους και άθικτους ακόμα ποταμούς στον κόσμο. Διασχίζοντας τον ποταμό, θα παρατηρήσουμε την οργιώδη βλάστηση και τα μικρά χωριά που έχουν απομείνει με τις καλύβες χτισμένες από μπαμπού!! Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και ένα από αυτά, το χωριό Lahu. Η τελευταία στάση κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, πριν την άφιξη μας στο Τσιάνγκ Ράι, είναι μια εκπληκτική σπηλιά, που φιλοξενεί παρά πολλά πανέμορφα επίχρυσα και χρυσά αγαλματίδια του Βούδα. Άφιξη πιο αργά το απόγευμα στο Τσιάνγκ Ράι, μεταφορά σε επιλεγμένο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.

Day 5


Τσιανγκ Ράι - Χρυσό Τρίγωνο - Τσιανγκ Μάι

Τσιανγκ Ράι - Χρυσό Τρίγωνο - Τσιανγκ Μάι

Μνημείο για το Χρυσό Τρίγωνο

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε οδικώς στην πόλη Doi Tung και στα ανάκτορα της. Ακολουθεί η ξενάγηση μας στην παραδοσιακή πόλη και συνεχίζουμε, μέσα από πανέμορφα τοπία, για τη πόλη Τσιάνγκ Σαέν στις όχθες του ποταμού Μεκόνγκ, στα σύνορα μεταξύ Ταϊλάνδης και Λάος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους Ναούς Wat Phra Dhat Jom και Wat Chedi Luang, καθώς και το μουσείο που βρίσκεται εκεί. Θα οδηγηθούμε και πάλι οδικώς στην περιοχή του «Χρυσού Τριγώνου» ή αλλιώς «Golden Triangle», όπου τα παλαιότερα χρόνια καλλιεργούσαν σε αφθονία το όπιο. Είναι μια περιοχή εντυπωσιακής φυσικής ομορφιάς, γεμάτη από μικρά ήσυχα χωριά, που δεν έχουν φθαρεί από την επιρροή του δυτικού πολιτισμού και από Ναούς που χρονολογούνται σε περισσότερα από 1.000 χρόνια ζωής. Εκεί βρίσκονται και συναντιούνται τα σύνορα της Ταϊλάνδης, της Βιρμανίας (Μυανμάρ) και του Λάος. Θα ακολουθήσει μια σύντομη κρουαζιέρα γύρω από την περιοχή του «Χρυσού Τριγώνου» και στη συνέχεια η μεταφορά μας στο Τσιάνγκ Μάι. Άφιξη και μεταφορά σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.

Day 6


Τσιανγκ Μάι - Σουκοτάι - Πιτσανούλοκ

Τσιανγκ Μάι - Σουκοτάι - Πιτσανούλοκ

Ιερό πίσω από την Πύλη Ταμ Κρατσένγκ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε οδικώς για την πόλη Σουκοτάι, την πρώτη πρωτεύουσα του βασιλείου της Ταϊλάνδης, που ιδρύθηκε το 1238 μ.Χ. και είναι γνωστή ως η «Αρχή της Ευτυχίας», με τα εκπληκτικά πολιτιστικά και θρησκευτικά ερείπια ανεκτίμητης αξίας, όπως οι Ναοί Wat Maha Dat, Wat Sra Sri, Wat Sri Chum, τους οποίους και θα επισκεφθούμε. Παραμένουν έως και σήμερα καλοδιατηρημένα και τοποθετούνται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία. Συνεχίζουμε για να θαυμάσουμε το ιστορικό πάρκο Sri Satcanhnalai, με τα ιστορικά μνημεία και τους Ναούς Chang Lom που τον διακοσμούν 39 γύψινοι ελέφαντες, Wat Jedi Jet Thaew, Wat Nang Phya και Wat Phra Sri Ratana Maha Dhat, που βρίσκεται στη μεριά του φρουρίου της φυλής των Χμερ και λέγεται «Chialeng». Ακολουθεί η μεταφορά μας στην πόλη Πιτσανούλοκ, γνωστή και ως Song Kwae, που σημαίνει η «πόλη των δυο ποταμών». Θα επισκεφθούμε το Ναό Wat Maha Dhat, έναν από τους πιο παλιούς βωμούς και ταυτόχρονα ιερό τόπο του μεγαλύτερου σχήματος μοναχών της Ταϊλάνδης. Άφιξη σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.

Day 7


Πιτσανούλοκ - Λόμπουρι - Αγιουτάγια

Πιτσανούλοκ - Λόμπουρι - Αγιουτάγια

Ταϊλάνδη, Ναός Βατ Μαχάτχατ, Αγιούταγια

Μετά το πρόγευμά μας, αναχωρούμε για την πόλη Αγιουτάγια, με μια ενδιάμεση στάση στην πόλη Λόμπουρι, όπου θα θαυμάσουμε τον αρχαιολογικό χώρο και τα ερείπια των Ναών, την πολιτιστική κληρονομιά στα αρκετά καλοδιατηρημένα μνημεία της φυλής των Χμερ, που αποτελούν και τα καλύτερα αρχιτεκτονικά δείγματα και μαρτυρούν την παλιά δόξα και την κυριαρχία της τεράστιας αυτοκρατορίας τους. Μεταξύ άλλων, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Narai Raja Nives Palace, τον Ναό Prang Sam Yod, που αποτελείται από 3 ιερές κωνοειδείς Παγόδες και τον Ναό των Μοναχών, «Monkey Temple», που, όπως λέγεται, η αρχική κατασκευή του έγινε για να στεγάζει τα κόκκαλα όλων των ιερών μοναχών, και αυτός είναι και ο λόγος που οι ντόπιοι ακόμα πιστεύουν πως σε όλη την περιοχή κυριαρχεί η παρουσία ενός παντοδύναμου πνεύματος. Συνεχίζουμε και πάλι οδικώς με τελικό προορισμό μας την Αγιουτάγια, την δεύτερη πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Η Αγιουτάγια αποτελούσε το κέντρο της εξουσίας της δυναστείας των Χμερ για πάνω από 400 χρόνια, μέχρι την καταστροφή της το 1767. Σήμερα, θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ταϊλάνδης με σημαντικά ευρήματα και αξιοθέατα υπέροχης Ταϊλανδέζικης και Κινέζικης αρχιτεκτονικής. Στο μνημείο Viharn Phra Mongkol Bopitr, το οποίο και θα επισκεφθούμε, υπάρχει το μεγαλύτερο γιγάντιο μπρούτζινο ομοίωμα του Βούδα στην Ταϊλάνδη. Θα θαυμάσουμε ακόμα τις τρεις πανάρχαιες Παγόδες στο Ναό Wat Phra Sri Sanpetch και τον Ναό Wat Pranangcherng. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.

Day 8


Αγιουτάγια - Μπανγκόκ

Αγιουτάγια - Μπανγκόκ

Μπανγκόκ

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για τη Μπανγκόκ. Μετά από μια απολαυστική διαδρομή θα φθάσουμε στο Damnoen Saduak την πιο μεγάλη και συναρπαστική πλωτή αγορά της πρωτεύουσας. Ένα βήμα στο παρελθόν, σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής και μια μοναδική ατμόσφαιρα. Το νερό των ποταμών, ήταν πάντα το κυρίαρχο στοιχείο του λαού, αλλά ακόμα και μέσα από τον εκ μοντερνισμό της ζωής τους, τα νερά του Dammen Saduak μας μεταφέρουν χρόνια πίσω δίνοντας μας εικόνες του παλιού παραδοσιακού καθημερινού τρόπου ζωής. Μικρές, γραφικές βάρκες γεμάτες από πολύχρωμα, ζουμερά φρούτα, λαχανικά, γλυκά, ακόμα και κρέας, διασχίζουν τα κανάλια, προσεγγίζοντας όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει, με παραδοσιακούς μικροπωλητές να συναλλάσουν και να διαφημίζουν τα προϊόντα τους. Η πλωτή αγορά της Μπανγκόκ, είναι σίγουρα ένα θέαμα που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Πλησιάζοντας βόρεια την Μπανγκόκ, θα επισκεφθούμε το Phra Pathom Chedi, την μεγαλύτερη παγόδα στην Νοτιοανατολική Ασία.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, έχοντας για ντεκόρ μοναδικές ζωντανές εικόνες.

Day 9


Μπανγκόκ

Μπανγκόκ

Bangkok

Μετά το πρόγευμα, αρχίζει η γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την πόλη των 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων με τις εικόνες των μεγάλων αντιθέσεων και «χώρα των ελεύθερων ανθρώπων και του χαμόγελου». Θα ξεκινήσουμε με τους τρεις πιο ασυνήθιστους Βουδιστικούς Ναούς της Μπανγκόκ, τον Ναό Wat Trimitr, που η αξία του είναι ανεκτίμητη (είναι κατασκευασμένος από 6 τόνους ατόφιου χρυσού! Πώς και γλύτωσε από τους πολιτισμένους Ευρωπαίους;), τον Ναό Wat Po, έναν από τους μεγαλύτερους και γνωστότερους Ναούς, λόγω του τεράστιου ξαπλωτού Βούδα, με μάκρος που φτάνει τα 46 μέτρα και καλύπτεται από φύλλα χρυσού. Ο συγκεκριμμένος Ναός είναι επίσης δημοφιλής λόγω του ότι φιλοτεχνήθηκαν όλα τα στάδια του Ταϊλανδέζικου μασάζ σε πέτρινα αγάλματα. Ακολουθούν οι Παγόδες του Βασιλιά Wat Benjamaborpitr καθώς και ο Ναός των Άσπρων Μαρμάρων. Συνεχίζουμε για το πιο εντυπωσιακό ίσως κομμάτι της σημερινής ημέρας, το Μεγάλο Παλάτι, πρώην κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Αγέρωχοι, ολόχρυσοι υπηρέτες, εξωτικές τοιχογραφίες, κεραμικές διακοσμήσεις και χρώματα που κόβουν την ανάσα, είναι μερικές μόνο από τις λέξεις που περιγράφουν το πιο διάσημο μνημείο της Μπανγκόκ, που βρίσκεται στην όχθη του Chao Phaya. Κάποτε βασιλική κατοικία με το Ναό του Σμαραγδένιου Βούδα, που ο λαός πιστεύει πως έχει υπερφυσικές δυνάμεις στην επικράτεια του.

Days 10 - 11


Μπανγκόκ - Αθήνα

Μπανγκόκ - Αθήνα

Bangkok

Ημέρα ελεύθερη στην διάθεση σας, για να την αξιοποιήσετε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα και για να κάνετε τις τελευταίες αγορές σας στην πολύ καλή αγορά της πόλης, στην φημισμένη «Βενετία της Ανατολής», όπως αποκαλείται η Μπανγκόκ. Η Πατπόνγκ, είναι το εμπορικότερο σημείο της Ταϊλανδέζικης πρωτεύουσας, με τα περισσότερα καταστήματα και εμπορικά κέντρα, γνωστά για το πολύ καλό ταϊλανδέζικο μετάξι, τα μαργαριτάρια και τους πολύτιμους λίθους. Φτάνει να μην εμπιστευθείτε τους, κατά τα άλλα, συμπαθέστατους οδηγούς των Τουκ-τουκ! Δεν ξεμπερδεύετε εύκολα από το κατάστημα που θα σας οδηγήσουν!

Η Μπανγκόκ, είναι επίσης γνωστή για τις πολύ καλές απομιμήσεις ρούχων και τα πανέμορφα ταϊλανδέζικα ξυλόγλυπτα. Πιο αργά το βράδυ, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα. Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος. Άφιξη στην Αθήνα, την 11η ημέρα, νωρίς το πρωί.