English Section Greek Section Company Profile Our Philosophy Testimonials Contact Info Email Us Employment Homepage
Gift Registries Greece Guides Cultural Sites
Greek Islands
Greek Destinations
Search Destinations
Find Hotel
Name
Search
Outgoing packages
Outbound Packages


Days / Overnights





Day 1


Βαρκελώνη

Βαρκελώνη

Barcelona, Spain

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για την Βαρκελώνη. Αρχίζουμε αμέσως τη γνωριμία μας με την έδρα των Μπερτσελονίστας! Στη σημερινή μας ξενάγηση θα πάμε στο Ισπανικό χωριό (Πουέμπλο Εσπανιόλ) που δημιουργήθηκε για τη Διεθνή έκθεση του 1929 και είναι μικρογραφία χαρακτηριστικής ισπανικής αρχιτεκτονικής. Θα γνωρίσουμε τις πλατείες και τις λεωφόρους της πόλης, την Γοτθική συνοικία με τον παλιό Καθεδρικό ναό και την εκκλησία με τα έργα του αρχιτέκτονα Γκάουντι, γνωστή ως Σαγράδα Φαμίλια. Στην συνέχεια θα ανέβουμε στο λόφο Μόνζουικ από όπου θα δούμε την πανοραμική θέα προς το λιμάνι και την πόλη. Χρόνος ελεύθερος.

Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακές παραστάσεις φλαμένκο. Δείπνο και ανάπαυση.

Day 2


Βαρκελώνη - Φιγκέρες

Βαρκελώνη - Φιγκέρες

Φιγκέρες, Μουσείο Νταλί, Εσωτερική αυλή

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο μεγάλος ζωγράφος και γλύπτης Σαλβαδόρ Νταλί, το Φιγκέρες, όπου και υπάρχει το μουσείο το αφιερωμένο στο έργο του, σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Νταλί.

Το απόγευμα επιστροφή στη Βαρκελώνη.

Day 3


Βαρκελώνη - Σαραγόσα - Μαδρίτη

Βαρκελώνη - Σαραγόσα - Μαδρίτη

Madrid, Spain: Kio Towers

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τη Μαδρίτη. Στη μέση περίπου της διαδρομής θα περάσουμε από τη Σαραγόσα, όπου και θα κάνουμε μία σύντομη επίσκεψη.

Φθάνουμε αργά το απόγευμα στη Μαδρίτη και καταλύουμε στο ξενοδοχείο μας. Υπάρχει χρόνος για μια βόλτα πρώτης γνωριμίας στην πόλη, πριν δειπνήσουμε.

Day 4


Μαδρίτη - Τολέδο

Μαδρίτη - Τολέδο

Τολέδο

Μετά το πρόγευμα θα κάνουμε την ξενάγηση της Μαδρίτης. Θα περάσουμε από την Πουέρτα Ντελ Σολ, την κεντρική πλατεία της Μαδρίτης, την Πλατεία της Θεάς Κυβέλης, θα δούμε την Πύλη του Αλκάλα και το μεγάλο Πάρκο Ντελ Ρετίρο, όπου οι οικογενειακές βαρκάδες είναι ένα από τα ...αξιοθέατα.

Η τέχνη και η χλιδή είναι τα κυρίαρχα στοιχεία της συνέχειας της ξενάγησής μας. Η επίσκεψη στο ασύγκριτο Μουσείο Πράδο, τη μεγαλύτερη πινακοθήκη στον κόσμο, τόσο μεγάλη που χρειάζονται δύο γειτονικά κτήρια για να στεγαστεί, όπου θα θαυμάσουμε έργα των μεγάλων ζωγράφων Ελ Γκρέκο, Βελάσκεθ, Μουρίλιο και Γκόγια. Το Βασιλικό Παλάτι, το ξακουστό Παλάθιο Ρεάλ, αντικείμενο της δεύτερης επίσκεψής μας, θα μας εντυπωσιάσει με τα 2800 δωμάτια του, από τα οποία 50 είναι επισκέψιμα. Τϊ να πούμε για την Αίθουσα του Θρόνου; Και μόνο οι μορφές των Ολύμπιων θεών στις νωπογραφίες σε μια γωνιά της οροφής αξίζουν την επίσκεψή μας!

Η μεσημεριανή μας εκδρομή που ακολουθεί θα μας φέρει νοτιοδυτικά, στην πανέμορφη μεσαιωνική πόλη του Τολέδο (75 χλμ.), παλαιά πρωτεύουσα της χώρας, περιτριγυρισμένη από τείχη και τον ποταμό Τάγο. Εδώ μεγαλούργησε ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο) από το 1577 ως το 1614, ο οποίος, παρότι έζησε μάλλον άσημος, έμελλε μετά θάνατον να καταταγεί μεταξύ των 20 μεγαλύτερων ζωγράφων όλων των αιώνων. Μπορούμε να επισκεφθούμε το σπίτι που έζησε και να δούμε τον μεγαλύτερο από τους πίνακές του, την "Ταφή του Κόμητος Οργκάθ", στην εκκλησία Σάντο Τομέ (Αγίου Θωμά). Πλακόστρωτοι δρόμοι μας οδηγούν στα διάφορα αξιοθέατα της πόλης, και μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό και το δημαρχείο. Στο δρόμο περνάμε μπροστά από μικρά εργαστήρια όπου παράγονται τα περίφημα δαμασκηνά σκαλιστά μαχαίρια και σπαθιά του Τολέδο. Μπορούμε να επισκεφθούμε κάποιο από αυτά. Πολλοί επισκέπτες δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό να προμηθευτούν ένα δαμασκηνό σπαθί ή μαχαίρι.

Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο στη Μαδρίτη για να δειπνήσουμε και να αναπαυθούμε.

Day 5


Μαδρίτη (Ημέρα Ελεύθερη)

Μαδρίτη (Ημέρα Ελεύθερη)

Madrid, Spain: Another photo of Puerta de Alcala

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Πρότασή μας είναι να επισκεφθείτε το μεγάλο Πάρκο Ντελ Ρετίρο, όπου θα δείτε και το κρυστάλλινο παλάτι του ζωγράφου Βελάσκεθ. Υπάρχουν όμως και άλλες επιλογές: Ανάμεσα στα πολλά μουσεία να διαλέξετε το Ρέινα Σοφία (Βασίλισσα Σοφία - όπου βρίσκεται σήμερα η Γκουέρνικα του Πικάσο) ή το Αρχαιολογικό Μουσείο. Μπορείτε βέβαια να κάνετε και ψώνια, στην αγορά του Ράστρο, τα παλαιοπωλεία της Μαδρίτης ή τα πολυκαταστήματα του κέντρου της πόλης.

Day 6


Μαδρίτη - Κόρδοβα - Σεβίλλη

Μαδρίτη - Κόρδοβα - Σεβίλλη

Cordoba

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την Σεβίλλη. Στάση και ξενάγηση στην Κόρδοβα (Κόρντομπα), όπου θα επισκεφθούμε το μεγάλο Τζαμί Μεθκίτα, σιωπηλό τέμενος σήμερα, με 850 ασπροκόκκινες κολόνες και αψίδες από μάρμαρο και ψιλοδουλεμένο ξύλο. Μεγαλόπρεπο μνημείο, απομεινάρι του ισχυρού χαλιφάτου της Κόρδοβας. Στη συνεχεία θα κάνουμε την βόλτα μας στα γραφικά στενά της Εβραϊκής συνοικίας με τα υπέροχα ισόγεια εσωτερικά αίθρια και τα λουλουδισμένα μπαλκόνια, χαρακτηριστικά της ανδαλουσιανής πόλης.

Άφιξη το απόγευμα στη Σεβίλλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Day 7


Σεβίλλη

Σεβίλλη

La Giralda at night

Η σημερινή μας ξενάγηση είναι γεμάτη αξιοθέατα. Ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, ο μεγαλύτερος γοτθικού ρυθμού καθεδρικός ναός της οικουμένης, είναι φημισμένος για τα έργα τέχνης που φιλοξενεί, όπως έργα του Ελ Γκρέκο και του Ντιέγκο Βελάσκεθ. Εδώ βρίσκεται και ο τάφος του Χριστόφορου Κολόμβου. Το αριστουργηματικό δαντελένιο Καμπαναριό Λα Χιράλντα είναι το σύμβολο της πόλης. Στη συνεχεία θα επισκεφθούμε το Αλκαζάρ, το παλάτι – φρούριο, με τα πανέμορφα αίθρια και τους καταπράσινους κήπους. Θα καταλάβουμε γιατί η πόλη αυτή συγκίνησε μεγάλους συνθέτες όπως ο Μότσαρτ, ο Μπιζέ και ο Ροσίνι. Τέλος θα περιπλανηθούμε στη γραφική συνοικία της Σάντα Κρουζ, την Πλατεία Ισπανίας και την Πλατεία Αμερικής.

Το απόγευμα προτείνουμε προαιρετική κρουαζιέρα στον Γουαλδακιβίρ. Για το βράδυ μπορείτε να αναζητήσετε κάποια παράσταση Φλαμένκο στην πατρίδα του. Το δείπνο πάντως σας περιμένει στο ξενοδοχείο σας.

Day 8


Σεβίλλη - Γρανάδα

Σεβίλλη - Γρανάδα

Γρανάδα

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την Γρανάδα. Η ξενάγηση σ’ αυτήν την πόλη, την πατρίδα του μεγάλου Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, κυριαρχείται από την πληθωρική ομορφιά της Αλάμπρας – το παλάτι της δυναστείας των Νασρίντ, ένα αριστούργημα τέχνης και αφάνταστης λεπτομέρειας στη διακόσμηση, κατασκευασμένο από άγνωστο αρχιτέκτονα από το 1338 μέχρι το 1390, φτιαγμένο από γύψο, μάρμαρο και τούβλο. Μετά οι Αραβικοί κήποι του Χενεραλίφε δίπλα στο παλάτι, ένα αριστούργημα φαντασίας στη χρήση του νερού.

Κατόπιν θα φθάσουμε και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ, προαιρετικά, μπορούμε να πάμε σε τσιγγάνικη ταβέρνα, για να απολαύσουμε φλαμένκο και τσιγγάνικες κιθάρες. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Γρανάδα.

Day 9


Γρανάδα - Βερκελώνη - Πτήση επιστροφής

Το πρωί θα πάρουμε το πρόγευμά μας και μετά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε μια φωτογραφική εξόρμηση σε αυτά που δεν προλάβαμε την προηγούμενη ημέρα. Αυτό μέχρι την συμφωνημένη ώρα μεταφοράς μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα, με ενδιάμεσο σταθμό την Βαρκελώνη.

Ευχαριστούμε που ταξιδέψατε μαζί μας. Αγαπούμε την Ισπανία και ελπίζουμε να σας μεταφέραμε λίγη από την αγάπη μας για τους Ίβηρες. Σας περιμένουμε στο επόμενό σας ταξίδι εκεί ή και αλλού!

Photo Albums