English Section Greek Section Company Profile Our Philosophy Testimonials Contact Info Email Us Employment Homepage
Gift Registries Greece Guides Cultural Sites
Greek Islands
Greek Destinations
Search Destinations
Find Hotel
Name
Search
Outgoing packages
Ομαδικά Ταξίδια στο Εξωτερικό


Days / Overnights





Day 1


Αθήνα - Αβάνα

Αθήνα - Αβάνα

Αβάνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για την Αβάνα μέσω Μαδρίτης. Άφιξη , μεταφορά και τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο, με ποτό καλωσορίσματος και ιδιωτικό check-in.

Day 2


Αβάνα

Αβάνα

Αβάνα

Μετά το πρόγευμα, θα αρχίσει η πρώτη μας γνωριμία με την πόλη της Αβάνας, ξεκινώντας από την περιοχή του Μιραμάρ, που πριν την επανάσταση ήταν η περιοχή των πλουσίων. Υπέροχες μονοκατοικίες νεοαποικιακής αρχιτεκτονικής με πολύ πράσινο και φαρδείς δρόμους που θα μπορούσε να πει κανείς ότι παραπέμπει στην αντίστοιχη τού Beverly Hills. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην φημισμένη Πλατεία της Επανάστασης, που έγινε ευρέως γνωστή από τις τεράστιες σε όγκο συγκεντρώσεις και ομιλίες του Φιντέλ και στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα Υπουργεία και το Μνημείο-Μουσείο Χοσέ Μαρτί το οποίο θα επισκεφθούμε. Πλησιάζοντας προς το κέντρο της πόλης και αφού περάσουμε από την Πανεπιστημιούπολη, θα σταματήσουμε στην Πλατεία Καπιτωλίου, όπου θα θαυμάσουμε το υπέροχο αυτό κτίσμα, πιστό αντίγραφο του αντίστοιχου Αμερικανικού και πρώην έδρα του Κοινοβουλίου. Αφού διασχίσουμε τη Πασέο Πράδο, τον δρόμο που καταλήγει στην θάλασσα, θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο παραγωγής πούρων και θα παρακολουθήσουμε την διαδικασία της χειροποίητης παραγωγής τους.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο παλιό Ισπανικό φρούριο, το Καστίγιο ντελ Μόρο και το Λα Καμπάνια που δεσπόζουν στην είσοδο του λιμανιού. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Αβάνας, καθώς επίσης και τη δυνατότητα να προμηθευτούμε διάφορους τύπους πούρων από το κρατικό κατάστημα Habanos La Triada, που φιλοξενεί το μακρύτερο πούρο στον κόσμο σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες (14 μ κ 60 εκ.)

Η περιήγηση θα τελειώσει με ένα περίπατο στην παλιά Αβάνα και τις πλατείες που περικλείουν την Havana Vieja. (Πλάζα Δε Λας Άρμας, Πλάζα Καθεντράλ, Πλάζα Δε Σαν Φρανσίσκο, Πλάζα Βιέχα). Δείπνο (όπως και όλες τις επόμενες ημέρες) στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Days 3 - 4


Αβάνα (Ελεύθερες ημέρες)

Αβάνα (Ελεύθερες ημέρες)

Αβάνα

Η σημερινή και η αυριανή ημέρα οι φωτογραφικές μηχανές θα "ανάψουν" (φροντίστε για φιλμ ή για αρκετή χωρητικότητα στη μνήμη της ψηφιακής σας μηχανής). Είναι ημέρες ελεύθερες δίκαια αφιερωμένες στην όμορφη πόλη της Αβάνας. Είναι ευκαιρία να περπατήσετε στην παλιά πόλη, χαρακτηρισμένη από την Unesco μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, να θαυμάσετε την μοναδική αποικιοκρατική αρχιτεκτονική της και να δοκιμάσετε τα δροσιστικά της κοκτέιλ συντροφιά με τους εξαίρετους μουσικούς και τους ήχους της Καραϊβικής. Τα στενά δρομάκια της παλιάς Αβάνας με τα παραδοσιακά κτίρια σε εντατικό πρόγραμμα αναπαλαίωσης θα σας περπατήσουν σε άλλες εποχές έντονου ρομαντισμού και ιστορικής μνήμης.

Τα στέκια του Χεμινγουέι και τα ιστορικά μπαράκια με τα καταπληκτικά κοκτέιλ που μόνο εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε, θα σας παρασύρουν στους πραγματικούς ρυθμούς μιας άλλης αντίληψης για την ζωή και τον χρόνο. Δίπλα στο Μαλεκόν και πίσω από την πλατεία του Καθεδρικού Ναού θα βρείτε μία μεγάλη υπαίθρια αγορά ειδών λαϊκής τέχνης, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα αναμνηστικά σε πολύ μεγάλη ποικιλία (εκτός Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη).

Day 5


Αβάνα - Σάντα Κλάρα - Τρινιδάδ

Αβάνα - Σάντα Κλάρα - Τρινιδάδ

Cuba: Trinidad

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση οδικώς για την ιστορική πόλη της Σάντα Κλάρα και επίσκεψη στο μουσείο και στο μαυσωλείο του Τσε. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια αναχώρηση για επίσκεψη στην πόλη μουσείο του Τρινιδάδ. Χτισμένη το 1514 από τον Diego Velazquez η τρίτη παλαιότερη πόλη της Κούβας , αποτελεί πολύτιμο δείγμα αποικιακού χαρακτήρα , με πρόσφατα αναστηλωμένα κτίρια . Θα περπατήσετε την plaza Mayor - κεντρική πλατεία της πόλης και θα επισκεφθείτε την παραδοσιακή ταβέρνα Canchanchara όπου θα δοκιμάσετε το τοπικό ομώνυμο ποτό με συνοδεία κουβανέζικης μουσικής. Άφιξη και εγκατάσταση σε ξενοδοχείο 5*. Διανυκτέρευση.

Day 6


Τρινιδάδ - Σιενφουέγος - Βαραδέρο

Τρινιδάδ - Σιενφουέγος - Βαραδέρο

Cuba: Cienfuegos, Palacio de Valle

Πρόγευμα και αναχώρηση οδικώς για το Βαραδέρο. Πρώτος σταθμός το Σιενφουέγος με την έντονη επίδραση των γάλλων αποίκων όπου θα έχετε πανοραμική ξενάγηση της πόλης και επίσκεψη στο θέατρο Tomas Terry.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη φημισμένη παραλία του Βαραδέρο, με την λευκή άμμο και την γαλαζοπράσινη κρυστάλλινη θάλασσα. Διανύοντας μια ενδιαφέρουσα διαδρομή 200 χιλιομέτρων θα φτάσουμε στο γνωστότερο θέρετρο του νησιού με τα εντυπωσιακά ξενοδοχεία και τις υπέροχες παραλίες. Άφιξη και εγκατάσταση σε ξενοδοχείο 5*. Γεύμα (ελαφρύ), Δείπνο και διανυκτέρευση.

Day 7


Βαραδέρο

Βαραδέρο

Cuba: Varadero

Ημέρα ελεύθερη στο ξενοδοχείο όπου θα έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τις εγκαταστάσεις του και φυσικά την καταπληκτική του παραλία για να απολαύσετε μια ημέρα μπάνιου και ξεκούρασης.

Εναλλακτικά σας προτείνουμε την προαιρετική μονοήμερη κρουαζιέρα με καταμαράν στο νησάκι του Κάγιο Μπλάνκο που περιλαμβάνει φαγητό από μπουφέ με ψαρικά, καθώς και κολύμπι μαζί με δελφίνια. Στη διαδρομή θα θαυμάσετε έναν από τους σημαντικότερους κοραλλιογενείς βυθούς της Καραϊβικής.

Days 8 - 9


Βαραδέρο - Αθήνα

Βαραδέρο - Αθήνα

Havana, Cuba

Οι τελευταίες ώρες αποχαιρετισμού του ομορφότερου ίσως νησιού της Καραϊβικής θα περιλάβουν μία ακόμα βόλτα για τα τελευταία ψώνια ή ξεκούραση στην παραλία ή στην πισίνα του ξενοδοχείου.

Αργά το απόγευμα, μετά το γεύμα μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αβάνας για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα την 9η ημέρα. Ευχαριστούμε που ταξιδέψατε μαζί μας!

Υπενθυμίζουμε στους ταξιδιώτες μας πως το Γραφείο μας με ευχαρίστηση θα δημοσιεύσει κείμενά τους με εντυπώσεις από αυτή την συγκλονιστική εκδρομή ή/και φωτογραφίες τους. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί μας!

Meliá Habana




Melia Habana Interior


Melia Habana Reception


Melia Habana Restaurant


Melia Habana Room


Melia Habana Swimming Pool


Melia Habana Meeting room
Class: 5-Star Hotels
Location: Havana, Cuba

The high standard of service, which characterizes Melia Habana hotel, will make you feel as ease and comfortable as you deserve.

Melia Habana hotel allocates 409 rooms including 67 Royal service rooms, 12 junior suites and 4 master suites. All rooms have balcony or terrace and are equipped with air-condition, satellite TV, telephone with internet access and fridge.
The hotel has many restaurants and bars. La Bella Cubana is an a la cart restaurant, Miramar is the buffet restaurant and there are also a barbeque restaurant and Arroceria Cojimar with rice dishes. The hotel also has 2 pool bars, 1 V.I.P bar and a lobby bar.
At Melia Habana hotel there is a wide variety of sports facilities like tennis, squash, golf and hunting. There are also leisure facilities like 3 swimming pools with 2 Jacuzzi, sauna and massage.

The Meliá Habana hotel is located in the heart of Miramar, the new business center of Havana. Right next to the Fifth Avenue, 10 minutes from the historic city centre, 15 minutes from the José Martí International Airport and 5 minutes from the Congress and Convention Center.

More Information and Photos for Meliá Habana


Meliá Cayo Santa Maria




Melia Cayo Santa Maria Beach


Melia Cayo Santa Maria Entrance of the Blue Bungalow


Melia Cayo Santa Maria Lobby bar


Melia Cayo Santa Maria Bungalows


Melia Cayo Santa Maria Bungalows


Melia Cayo Santa Maria Bungalows


Melia Cayo Santa Maria Room


Melia Cayo Santa Maria Room


Melia Cayo Santa Maria Room


Melia Cayo Santa Maria Pool bar


Melia Cayo Santa Maria Restaurant


Melia Cayo Santa Maria Swimming pool
Class: 5-Star Hotels
Location: Caibarien, Cuba

A spacious, white sandy beach, crystal-clear, turquoise waters, lush vegetation and abundant fauna have made Melia Cayo Santa Maria Resort a Biosphere Reserve and one of the most exotic locations in the Caribbean.

Melia Cayo Santa Maria Resort allocates 27 bungalows offering a total of 360 rooms, including 32 double rooms with magnificent ocean views, 2 luxurious suites and 3 rooms for the disabled. All rooms have air condition, satellite TV, mini bar, safe and coffee maker.
At the hotel you can choose between a lot of restaurants and bars. Buffet style restaurant Santa Maria del Mar is open for breakfast, lunch and dinner, Casa Da Vinci is the Italian restaurant and Barbecue Ranchon serves light meals at the beach. There is also cafeteria/snack bar in the pool area, Aqua bar, beach bar, lobby bar and piano bar.
The hotel offers 3 swimming pools with free sun beds, Gym with sauna and Jacuzzi at the Sol Cayo Santa María, baby & mini club for children, with special activities such as mini-basketball and daytime and evening entertainment programme including Cuban cookery, dancing classes, bike trips and water aerobics.

The Meliá Cayo Santa María Resort (opened in December 2003) is set in 12 hectares of grounds, alongside almost 400 metres of white, sandy beach. It owes its name to Santa María, one of the small islands in the Jardines del Rey archipelago.

More Information and Photos for Meliá Cayo Santa Maria