English Section Greek Section Company Profile Our Philosophy Testimonials Contact Info Email Us Employment Homepage
Gift Registries Greece Guides Cultural Sites
Greek Islands
Greek Destinations
Search Destinations
Find Hotel
Name
Search
Outgoing packages
Outbound Packages


Days / Overnights





Day 1


Αθήνα - Τύνιδα - Χαμμαμέτ

Αθήνα - Τύνιδα - Χαμμαμέτ

Tunisia

Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για την πτήση τους προς Τύνιδα. Μεταφορά, μετά την άφιξη, στη Χαμμαμέτ.

Η πόλη στην οποία φτάσαμε είναι πάνω σε μία χερσόνησο που στο γεωλογικό παρελθόν εκτεινόταν μέχρι τη Σικελία, και που 30000 χρόνια πριν βούλιαξε κάτω από την ανερχόμενη στάθμη της επιφάνειας της Μεσογείου. Καθώς εκτείνεται προς τα βορειοανατολικά μπαίνει μέσα στη Μεσόγειο και αποτελεί τον κύριο τόπο έλξης των πέντε εκατομμυρίων τουριστών που υποδέχεται η Τυνησία κάθε χρόνο. Θα εντυπωσιαστούμε από την επιβλητική Μεντίνα (κάστρο στα Αραβικά) πάνω στο λόφο.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

Day 2


Χαμμαμέτ - Ελ Τζέμ - Σφάξ - Γκαμπές - Ματμάτα - Ντούζ

Χαμμαμέτ - Ελ Τζέμ - Σφάξ - Γκαμπές - Ματμάτα - Ντούζ

Ελ Τζέμ

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί, μετά το πρόγευμα, για το νότιο τμήμα της Τυνησίας. Θα επισκεφθούμε το ξακουστό ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ, πιο καλοδιατηρημένο και από αυτό της Ρώμης, αν και μικρότερο. Στάση στην πόλη Σφάξ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τυνησίας, για γεύμα. Αν έχετε δει την ταινία 'Ο Άγγλος Ασθενής' θα αναγνωρίσετε την πολύ καλά διατηρημένη αγορά της. Αναχώρηση για την Γκαμπές, την μοναδική παραθαλάσσια όαση της Τυνησίας και σύντομη στάση στη φημισμένη για τα μπαχαρικά της γραφική αγορά της Ζάρα.

Επόμενη στάση στην Ματμάτα, την παγκοσμίως γνωστή πόλη των Τρωγλοδυτών όπου και θα περιηγηθούμε στα μοναδικά από άποψη αρχιτεκτονικής σπίτια. Άφιξη στην Ντούζ, γνωστή και ως η Πύλη της Ερήμου. Σας προτείνουμε μια βόλτα με τις καμήλες στην έρημο πάνω στους αμμόλοφους προσφέροντας έτσι στον εαυτό σας μια μαγική και μοναδική εμπειρία. Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο όπου θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

Day 3


Ντούζ - Σοτ Ελ Τζερίντ - Τοζέρ

Ντούζ - Σοτ Ελ Τζερίντ - Τοζέρ

Τοζέρ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την Τοζέρ, την μεγαλύτερη όαση της Τυνησίας. Περνάμε από την πόλη Κεμπιλί, παλιά πόλη δούλων, και απολαμβάνουμε τη διαδρομή μέχρι το αλατούχο βαθύπεδο Σοτ Ελ Τζερίντ, μια αλμυρή λίμνη που εξαφανίζεται σχεδόν ολοκληρωτικά σε περιόδους ξηρασίας. Στάση για να βγάλουμε φωτογραφίες και να αγοράσουμε θαυμάσια αλατούχα πετρώματα σε θαυμάσια σχήματα και χρώματα, τα περίφημα 'Τριαντάφυλλα της Ερήμου'. Μεταφορά στην Τοζέρ.

Περιήγηση της πόλης-όασης για να χαρούμε την ομορφιά της ιδιότυπης αρχιτεκτονικής της. Σας προτείνουμε μια βόλτα με τα παΐτόνια (παραδοσιακές άμαξες). Μέσα από αυτά μπορούμε να δούμε τα περίφημα κίτρινα τούβλα να δημιουργούν διακοσμητικά σχέδια στους τοίχους των κτηρίων. Ακολουθεί επίσκεψη στο ζωολογικό κήπο της Τοζέρ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και γεύμα.

Το απόγευμα επίσκεψη στο αξιόλογο λαογραφικό μουσείο Νταρ Σεράιτ, που παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο εικόνες από την ιστορία της χώρας, την καθημερινότητα των κατοίκων από τους προϊστορικούς χρόνους έως σήμερα, καθώς και μια δραματοποιημένη αφήγηση από την ιστορία '1.000 και 1 νύχτες'. Στην Τοζέρ θα δούμε πολλά ποδήλατα και γυναίκες καλυμμένες από την κορυφή ως τα νύχια με την 'μπούρκα'. Μόνο μια κορδέλλα δηλώνει την οικογενειακή της κατάσταση, άσπρη για τις ανύπαντρες και μπλε για τις παντρεμένες.

Day 4


Τοζέρ

Τοζέρ

Τοζέρ

Μετά το πρόγευμα σας προτείνουμε μια εκδρομή με τζιπ 4x4 στις ορεινές οάσεις Τσεμπίκα, Ταμέρζα και Ουνγκισμέλ. Δείτε το δάσος με τις χουρμαδιές, τους μικρούς καταρράκτες και αφήστε τους έμπειρους οδηγούς των τζιπ να ανεβοκατέβουν τους αμμόλοφους με κλίσεις σχεδόν ορθής γωνίας, μια εμπειρία πραγματικά μοναδική. Θα δείτε επίσης το εγκαταλελειμμένο σκηνικό όπου γυρίστηκε ο Πόλεμος των Άστρων και μαγευτείτε κάνοντας διαστημικούς συνειρμούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Γεύμα και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το τοπίο.

Day 5


Τοζέρ - Καϊρουάν - Σούς - Μοναστίρ - Πόρτ Ελ Καντάουι - Χαμμαμέτ

Τοζέρ - Καϊρουάν - Σούς - Μοναστίρ - Πόρτ Ελ Καντάουι - Χαμμαμέτ

Τυνησία: Μοναστίρ

Αναχωρούμε για το βορρά διασχίζοντας τις στέπες της κεντρικής Τυνησίας μέσω Γκάφσας. Άφιξη στην Καϊρουάν, την ιερή πόλη των Αράβων, με το έντονο αραβικό στοιχείο και τις εντυπωσιακές δεξαμενές νερού, έργο μιας άλλης εποχής. Οι μεγαλύτερης ηλικίας θα θυμηθούν τα ελληνικά χασάπικα, με τα κρέατα να κρέμονται στα τσιγκέλια. Μετά το μεσημεριανό φαγητό θα επισκεφθούμε τα μαγαζιά με τα περίφημα χαλιά.

Αναχώρηση για την Χαμμαμέτ με μια σύντομη στάση στα παραθαλάσσια θέρετρα Σους, όπου θα επισκεφθούμε τις γραφικές σκεπαστές Αγορές (Σούκς). Στο Μοναστίρ, που οι Έλληνες τουλάχιστον καταλαβαίνουμε από πού προήλθε η ονομασία του, θα δούμε το Μαυσωλείο του Προέδρου Μπουργκίμπα και, τέλος, θα κάνουμε μια σύντομη στάση για καφέ, στο Πορτ Ελ Καντάουι. Άφιξη στο ξενοδοχείο στη Χαμμαμέτ, για δείπνο και ανάπαυση.

Day 6


Χαμμαμέτ (Ναμπέλ) - Χαμμαμέτ

Χαμμαμέτ (Ναμπέλ) - Χαμμαμέτ

Χαμμαμέτ

Ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε επίσκεψη στην Ναμπέλ, πρωτεύουσα του Καπ Μπον (Καλό Ακρωτήριο). Η Ναμπέλ έχει χαρακτηριστικά μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης όπου η ζωή είναι γλυκιά. Είναι σημαντικό κέντρο βιοτεχνίας και χειροτεχνίας καθώς παράγονται πολλά είδη λαϊκής τέχνης όπως: κεραμικά, ψάθες, κεντήματα ενώ φημίζεται επίσης και για το παζάρι καμήλας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και γεύμα.

Ακόμα όμως και αν μείνουμε στη Χαμμαμέτ, θα βρούμε πολλά να κάνουμε. Ας μην ξεχνάμε πως το μέρος της Τυνησίας στο οποίο βρισκόμαστε δέχεται αρκετά εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, επομένως και οι υπηρεσίες είναι ανεπτυγμένες, και οι τιμές ανάλογες.

Day 7


Χαμμαμέτ - Τύνιδα, Μεντίνα, Μπαρντό, Καρχηδόνα, Σίντι Μπου Σάιντ

Χαμμαμέτ - Τύνιδα, Μεντίνα, Μπαρντό, Καρχηδόνα, Σίντι Μπου Σάιντ

Χαμμαμέτ

Μετά το πρόγευμα, μεταφερόμαστε στην Τύνιδα. Θα ξεκινήσουμε με την Κάσμπα, την παλιά πόλη της Τύνιδας, με το σουκ (σκεπαστή αγορά) και το μεγάλο τζαμί Αλ Ζαϊτούνα (Τέμενος της Ελιάς). Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο ώστε να γυρίσουμε στα σοκάκια της πόλης και να γνωρίσουμε την περίφημη αγορά της με το έντονο αραβικό στοιχείο.

Η μεντίνα (κατοικημένο κάστρο) της Τύνιδας είναι ένας λαβύρινθος από ιστορικά μνημεία, μυρωδιές, γεύσεις, πανδαισία χρωμάτων σε υφάσματα και παραδοσιακά είδη τέχνης. Παντού βέβαια χρειάζεται παζάρεμα και κοφτερό μάτι για την ποιότητα των προϊόντων, γιατί ισχύει το 'ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο!'

Μετά το γεύμα μας θα επισκεφθούμε το μουσείο Μπαρντό, φημισμένο για τα ψηφιδωτά του, και τον αρχαιολογικό χώρο της Καρχηδόνας. Εδώ, η Ρώμη, η υπερδύναμη της εποχής της, έκαψε την ηττημένη Καρχηδόνα, κατεδάφισε τα κτήρια της πόλης (οι ερευνητές χρησιμοποιούν τη λέξη 'ξύρισε') και σκέπασε την περιοχή με ένα παχύ στρώμα αλατιού ώστε να μην μπορεί ούτε χορτάρι να φυτρώσει!

Το γραφικό Σίντι Μπου Σαΐντ, που θα επισκεφθούμε μετά, είναι ένα μικρό χωριό κτισμένο σε Ανδαλουσιάνικο στιλ. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον καφέ μας θαυμάζοντας την καταπληκτική θέα προς την Μεσόγειο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο στην Τύνιδα, Χαμμαμέτ ή κάποιο άλλο παραθεριστικό κέντρο, όπου θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

Day 8


Τύνιδα - Αθήνα

Τύνιδα - Αθήνα

Τυνησία

Αφού πάρουμε το πρόγευμά μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Τύνιδας για την πτήση επιστροφής για Αθήνα. Αν έχουμε προνοήσει για αρκετή μνήμη για τη μηχανή μας, οι αναμνήσεις μας από την εξόρμησή μας αυτή θα είναι πλουσιότερες. Ευχαριστούμε που ταξιδέψατε μαζί μας!

Υπενθυμίζουμε στους ταξιδιώτες μας πως το Γραφείο μας με ευχαρίστηση θα δημοσιεύσει κείμενά τους με εντυπώσεις από αυτή την συγκλονιστική εκδρομή ή/και φωτογραφίες τους. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί μας!