English Section Greek Section Company Profile Our Philosophy Testimonials Contact Info Email Us Employment Homepage
Gift Registries Greece Guides Cultural Sites
Greek Islands
Greek Destinations
Search Destinations
Find Hotel
Name
Search
Outgoing packages
Outbound Packages


Days / Overnights





Day 1


Αθήνα - Τύνιδα - Χαμμαμέτ

Αθήνα - Τύνιδα - Χαμμαμέτ

Τυνησία

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Τύνιδα. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Τυνησίας. Θα περάσουμε από την κάσμπα της παλιάς πόλης (Μεντίνα) της Τύνιδας με τη σκεπαστή αγορά και το μεγάλο τζαμί Αλ Ζαϊτούνα (Τέμενος της Ελιάς). Ελεύθερος χρόνος στα σοκάκια της, με την περίφημη σκεπαστή αγορά της (Σουκ) με το έντονο αραβικό στοιχείο. Η Μεντίνα της Τύνιδας είναι ένας λαβύρινθος από ιστορικά μνημεία, μυρωδιές, γεύσεις, πανδαισία χρωμάτων σε υφάσματα και παραδοσιακά είδη τέχνης. Μεταφορά στο γνωστό κοσμοπολίτικο θέρετρο, Χαμμαμέτ.

Η πόλη στην οποία φτάσαμε είναι πάνω σε μία χερσόνησο που στο γεωλογικό παρελθόν εκτεινόταν μέχρι τη Σικελία, και που 30000 χρόνια πριν βούλιαξε κάτω από την ανερχόμενη στάθμη της επιφάνειας της Μεσογείου. Καθώς εκτείνεται προς τα βορειοανατολικά μπαίνει μέσα στη Μεσόγειο και αποτελεί τον κύριο τόπο έλξης των πέντε εκατομμυρίων τουριστών που υποδέχεται η Τυνησία κάθε χρόνο. Θα εντυπωσιαστούμε από την επιβλητική Μεντίνα (κάστρο στα Αραβικά) πάνω στο λόφο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

Day 2


Χαμμαμέτ - Ελ Τζέμ - Σφάξ - Γκαμπές - Ματμάτα - Ντουζ

Χαμμαμέτ - Ελ Τζέμ - Σφάξ - Γκαμπές - Ματμάτα - Ντουζ

Τυνησία

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί, μετά το πρόγευμα, για το νότιο τμήμα της Τυνησίας. Θα επισκεφθούμε το ξακουστό ρωμαϊκό αμφιθέατρο του Ελ Τζεμ, πιο καλοδιατηρημένο και από αυτό της Ρώμης. Στάση στην πόλη Σφάξ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τυνησίας, για γεύμα. Αν έχετε δει την ταινία 'Ο Άγγλος Ασθενής' θα αναγνωρίσετε την πολύ καλά διατηρημένη αγορά της. Αναχώρηση για την Γκαμπές, την μοναδική παραθαλάσσια όαση της Τυνησίας και σύντομη στάση στη φημισμένη για τα μπαχαρικά της γραφική αγορά της Ζάρα.

Επόμενη στάση στην Ματμάτα, την παγκοσμίως γνωστή πόλη των Τρωγλοδυτών όπου και θα περιηγηθούμε στα μοναδικά από άποψη αρχιτεκτονικής σπίτια. Ταξιδεύουμε για την Ντουζ, γνωστή και ως η Πύλη της Ερήμου, διασχίζοντας την Σοτ Ελ Τζεριντ (Chott el Djerid), τη μυθική λίμνη Τρίτωνα, σε υπερυψωμένο δρόμο. Η λίμνη, βέβαια, δεν έχει νερό, αλλά με το φαινόμενο του αντικατοπτρισμού, είναι σα να έχει! Φτάνοντας στη Ντουζ, σας προτείνουμε να κάνετε στην έρημο, πάνω στους αμμόλοφους, μια βόλτα με τις καμήλες, προσφέροντας έτσι στον εαυτό σας μια μαγική και μοναδική εμπειρία. Εδώ γίνεται κάθε φθινόπωρο το Διεθνές Φεστιβάλ της Σαχάρας,

Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο όπου θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

Day 3


Ντουζ - Σοτ ελ Τζερίντ - Τοζέρ

Ντουζ - Σοτ ελ Τζερίντ - Τοζέρ

Τοζέρ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την Τοζέρ, την μεγαλύτερη όαση της Τυνησίας. Περνάμε από την πόλη Κεμπιλί, παλιά πόλη δούλων, και απολαμβάνουμε τη διαδρομή μέχρι το αλατούχο βαθύπεδο Σοτ Ελ Τζερίντ, μια αλμυρή λίμνη που εξαφανίζεται σχεδόν ολοκληρωτικά σε περιόδους ξηρασίας. Στάση για να βγάλουμε φωτογραφίες και να αγοράσουμε θαυμάσια αλατούχα πετρώματα σε θαυμάσια σχήματα και χρώματα, τα περίφημα 'Τριαντάφυλλα της Ερήμου'.

Μεταφορά στην Τοζέρ και περιήγηση της πόλης-όασης για να χαρούμε την ομορφιά της ιδιότυπης αρχιτεκτονικής της. Σας προτείνουμε μια βόλτα με τα παΐτόνια (παραδοσιακές άμαξες). Μέσα από αυτά μπορούμε να δούμε τα περίφημα κίτρινα τούβλα να δημιουργούν διακοσμητικά σχέδια στους τοίχους των κτηρίων. Το απόγευμα σας προτείνουμε μια εκδρομή με τζιπ 4x4 στις ορεινές οάσεις Τσεμπίκα, Ταμέρζα και Ουνγκισμέλ. Δείτε το δάσος με τις χουρμαδιές, τους μικρούς καταρράκτες και αφήστε τους έμπειρους οδηγούς των τζιπ να ανεβοκατέβουν τους αμμόλοφους με κλίσεις σχεδόν ορθής γωνίας, μια εμπειρία πραγματικά μοναδική. Θα δείτε επίσης το εγκαταλελειμμένο σκηνικό όπου γυρίστηκε ο Πόλεμος των Άστρων και μαγευτείτε κάνοντας διαστημικούς συνειρμούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο ή σας προτείνουμε παραδοσιακή Βεδουίνικη βραδιά σε αραβικούς ρυθμούς, με φαγητό και τοπικούς χορούς.

Day 4


Τοζέρ - Καϊρουάν - Σους - Μοναστίρ - Πορτ Ελ Καντάουι - Χαμμαμέτ

Τοζέρ - Καϊρουάν - Σους - Μοναστίρ - Πορτ Ελ Καντάουι - Χαμμαμέτ

Τοζέρ

Αναχωρούμε για το βορρά διασχίζοντας τις στέπες της κεντρικής Τυνησίας μέσω Γκάφσας. Άφιξη στην Καϊρουάν, την ιερή πόλη των Αράβων, με το έντονο αραβικό στοιχείο και τις εντυπωσιακές δεξαμενές νερού, έργο μιας άλλης εποχής. Οι μεγαλύτερης ηλικίας θα θυμηθούν τα ελληνικά χασάπικα, με τα κρέατα να κρέμονται στα τσιγκέλια. Μετά το μεσημεριανό φαγητό θα επισκεφθούμε τα μαγαζιά με τα περίφημα χαλιά.

Αναχώρηση για την Χαμμαμέτ με μια σύντομη στάση στα παραθαλάσσια θέρετρα Σους, όπου θα επισκεφθούμε τις γραφικές σκεπαστές Αγορές (Σούκς). Στο Μοναστίρ, που οι Έλληνες τουλάχιστον καταλαβαίνουμε από πού προήλθε η ονομασία του, θα δούμε το Μαυσωλείο του Προέδρου Μπουργκίμπα και, τέλος, θα κάνουμε μια σύντομη στάση για καφέ, στο Πορτ Ελ Καντάουι. Άφιξη στο ξενοδοχείο στη Χαμμαμέτ, για δείπνο και ανάπαυση.

Day 5


Χαμμαμέτ

Χαμμαμέτ

Χαμμαμέτ

Μετά το πρόγευμα η ημέρα είναι ελεύθερη να απολαύσετε το πιο γνωστό τουριστικό θέρετρο της Τυνησίας. Κλασική λουτρόπολη, κτισμένη δίπλα σε αμμουδερές παραλίες, προσέλκυσε ήδη από τη δεκαετία του '60 καλλιτέχνες και διανοούμενους. Η παλιά πόλη είναι κτισμένη σε κλασικό Τυνησιακό ύφος και αυτό φαίνεται ακόμα πιο έντονα στην κάσμπα, με τους πλακόστρωτους δρόμους, τα μικρά μαγαζάκια και τα σοκάκια. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Day 6


Χαμμαμέτ - Τύνιδα - Αθήνα

Χαμμαμέτ - Τύνιδα - Αθήνα

Χαμμαμέτ

Νωρίς το πρωί πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Τύνιδας από όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Αθήνα.

Υπενθυμίζουμε στους ταξιδιώτες μας πως το Γραφείο μας με ευχαρίστηση θα δημοσιεύσει κείμενά τους με εντυπώσεις από αυτή την συγκλονιστική εκδρομή ή/και φωτογραφίες τους. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί μας!