English Section Greek Section Company Profile Our Philosophy Testimonials Contact Info Email Us Employment Homepage
Gift Registries Greece Guides Cultural Sites
Greek Islands
Greek Destinations
Search Destinations
Find Hotel
Name
Search
Outgoing packages
Outbound Packages


Days / Overnights





Day 1


Αθήνα - Κατμαντού

Αθήνα - Κατμαντού

Κατμαντού, Νεπάλ

Οι εκδρομείς συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο και πετάμε για Κατμαντού μέσω Ντόχα.

Day 2


Κατμαντού

Κατμαντού

Κατμαντού, Νεπάλ

Προσγειωνόμαστε στο Κατμαντού, πρωτεύουσα του Νεπάλ. Πρώτο σοκ: Αν και σε εύφορη πεδιάδα σε ύψος 1370 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, η θέα των επιβλητικών Ανατολικών Ιμαλαΐων μας κόβει την ανάσα! Συνάντηση με τους τοπικούς αντιπροσώπους και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για μια πρώτη περιήγηση σ' αυτή την πόλη των μύθων και του 1,5 εκατομμυρίου κατοίκων. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Κατμαντού.

Day 3


Κατμαντού

Κατμαντού

Κατμαντού, Νεπάλ

Μετά το πρόγευμα ξενάγηση της πόλης του Κατμαντού. Η πόλη είναι ουσιαστικά διπλή, το ιστορικό μεγάλης σημασίας κομμάτι της και η μοντέρνα επέκτασή της που δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κατά την διάρκεια της ξενάγησής μας θα επισκεφθούμε το Durbar Square, το Hanuman Dhoka, τα αρχαία βασιλικά διαμερίσματα, τους ναούς Mahadev και Parvati και άλλους ναούς. Επίσης επίσκεψη στο Swayambhunath, την ηλικίας 2000 ετών περιοχή με τους 5 Βούδες της Σοφίας (Dhyani Buddhas) που φυλάσσονται στη βάση του Stupa. Τί ακριβώς είναι αυτό το είδος του αρχέγονου Βουδιστικού μαυσωλείου θα σας εξηγήσουν οι οδηγοί σας. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο. Διανυκτέρευση στο Κατμαντού.

Day 4


Κατμαντού - Λάσα

Κατμαντού - Λάσα

Κατμαντού, Νεπάλ

Μετά το πρόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο και πτήση για Λάσα. Άφιξη στην πρωτεύουσα του Θιβέτ, συνάντηση με τους τοπικούς αντιπροσώπους, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπο απογεύματος ελεύθερο για να εγκλιματιστείτε, πράγμα απαραίτητο, μια και βρισκόμαστε σε μία από τις πόλεις με το μεγαλύτερο υψόμετρο στον κόσμο (3.650 μ). Διανυκτέρευση και δείπνο στο ξενοδοχείο στην Λάσα.

Day 5


Λάσα

Λάσα

Λάσα, Θιβέτ: Το παλάτι Potala

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το παλάτι Potala, ύψους 170 μέτρων, χτισμένο σε ένα λόφο που υψώνεται 130 μέτρα πάνω από την κοιλάδα της Λάσα, έδρα του Δαλάι Λάμα και της κυβέρνησής του πριν την κινεζική εισβολή. Το παλάτι είναι ένα τεράστιο οικοδόμημα συνολικής επιφάνειας περισσότερο από 130.000 τ.μ. Ακολούθως επισκεπτόμαστε τα μοναστήρια Sera (που σημαίνει Κήπος Αγριοτριαντάφυλλων) και Norbulingka (που σημαίνει Κήπος Κοσμημάτων). Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στην Λάσα.

Day 6


Λάσα

Λάσα

Tibetan Masque at the Barkhor market

Πρόγευμα. Αναχωρούμε για να επισκεφθούμε πρώτα το Μοναστήρι Drepung: Το Drepung ήταν ένα Κέντρο Βουδιστικών Σπουδών. Εδώ διδάσκονταν οι πέντε βασικοί τομείς της Βουδιστικής διδασκαλίας, Ηθική, Φιλοσοφία, Λογική, Ψυχολογία και Μεταφυσική. Οι σπουδές απαιτούσαν 20 χρόνια έντονης ακαδημαϊκής εργασίας κάτω από αυστηρή επίβλεψη των διδασκάλων, εργασία που περιλάμβανε υποχρεωτικά και 6ωρες καθημερινές συζητήσεις προβληματισμού. Μετά τα 20 χρόνια ακολουθούσε συνήθως μοναστική ζωή άλλων 10 ετών. Το Μοναστήρι αυτό έκλεισε μετά την Κινεζική εισβολή του 1959, οπότε και καταστράφηκαν τα περίπου 6500 μοναστήρια του Θιβέτ, εκτός από 12, και οι μοναχοί του, εκτός από περίπου 250 που διέφυγαν, είτε σκοτώθηκαν είτε φυλακίστηκαν.

Το Μοναστήρι Jokhang, που θα επισκεφθούμε μετά, ήταν το Πνευματικό Κέντρο του Θιβέτ, κέντρο προσκυνήματος των πιστών που διέσχιζαν με τα πόδια τεράστιες αποστάσεις, μερικοί, όπως οι δικοί μας προσκυνητές, διασχίζοντας μεγάλες αποστάσεις στα τέσσερα, μέχρι να φτάσουν στην πύλη του Μοναστηριού, όπου άναβαν λατρευτικά φανάρια από λίπος γιακ.

Τέλος, θα επισκεφθούμε και την αγορά Barkhor, όπου υπάρχουν πανέμορφες Θιβετιανές Μάσκες, κοσμήματα, πίνακες, μπρούτζινα σκεύη, παραδοσιακοί 'τροχοί προσευχής' και άλλα χρηστικά αντικείμενα που θα αποτελούσαν πολύ ενδιαφέροντα αναμνηστικά.

Day 7


Λάσα

Λάσα

Yoga Carpet

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε τα φημισμένα ιατρικά κέντρα Ομοιοπαθητικής και Γιόγκα. Δεν θα δικαιολογούνταν τόσο μεγάλο ταξίδι, ειδικά σε αυτό το μέρος του κόσμου, αν δεν αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας και σε μία διαφορετική προσέγγιση του εαυτού μας! Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Day 8


Λάσα - Κατμαντού

Λάσα - Κατμαντού

Κατμαντού, Νεπάλ

Μετά το πρόγευμά μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Λάσα και θα πετάξουμε για το Κατμαντού, ένα ταξίδι περίπου 950 χιλιομέτρων. Άφιξη, συνάντηση με τους τοπικούς αντιπροσώπους του Γραφείου μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο και δείπνο. Δεν μας εμποδίζει τίποτα να κάνουμε μόνοι μας μία μικρή βόλτα πρώτης γνωριμίας με την πόλη.

Day 9


Κατμαντού

Κατμαντού

Κατμαντού, Νεπάλ

Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε με την επίσκεψη στο Μπαντγκαόν (Bhadgaon). Το Bhadgaon, γνωστό και ως Μπακταπούρ (Bhaktapur), βρίσκεται 14 χιλιόμετρα ανατολικά του Κατμαντού, σε υψόμετρο 1401 μέτρων. Είναι η πατρίδα της Μεσαιωνικής Αρχιτεκτονικής και της Τέχνης. Το Μπακταπούρ είναι μια πόλη Νιούαρ του 9ου αιώνα (Newar-αυτόχθονες του Νεπάλ, γνωστοί παγκόσμια για την επίδοσή τους στις Καλές Τέχνες). Θα επισκεφτούμε την αρχαία πύλη και την Πλατεία Durbar: Η πλατεία αυτή στο Κατμαντού έχει τα Παλάτια των βασιλέων Μάλλα και Σαχ, που κάποτε κυριάρχησαν στην πόλη, μαζί με πολλά άλλα ανάκτορα και Ιερά. Θα δούμε τα βασιλικά διαμερίσματα Bhupendra Μalla, τον ναό Nytapole στο ύφος παγόδας και άλλους ναούς.

Επίσης θα επισκεφτούμε το ναό Bodhnath, το κολοσσιαίο Stupa ηλικίας 2500 ετών, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Σε αυτό βρίσκεται ο Βούδας "Ο τα πάνθ' ορών", προσφορά του βασιλιά Mana Deva για την «συγχώρηση» των αμαρτιών του, μετά από την συμβουλή που πήρε με τις ρόδες προσευχής.

Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Κατμαντού.

Day 10


Κατμαντού - Βαρανάσι

Κατμαντού - Βαρανάσι

Βαρανάσι, Ινδία

Παίρνουμε το πρόγευμά μας και μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση προς το Βαρανάσι (Varanasi). Άφιξη στο Βαρανάσι, συνάντηση με τους τοπικούς αντιπροσώπους και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Το απόγευμα επίσκεψη στην Sarnath, την θαμμένη βουδιστική πόλη όπου ο Θεός Βούδας έδωσε το πρώτο κήρυγμα του. Το Sarnath ήταν ένα διάσημο σχολείο από τον 6ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 12ο αιώνα μ.Χ. Επισκεφθείτε τα απομεινάρια του Βούδα, το Stupa Chaukhandi: είναι ένας μεγάλος τούβλινος σωρός, που το τετραγωνικό σχήμα του περιβάλλεται από οκταγωνικό πύργο. Επισκεφθείτε και το βουδιστικό ναό και το μουσείο.

Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στο Βαρανάσι.

Day 11


Βαρανάσι - Κατζουράχο

Βαρανάσι - Κατζουράχο

Βαρανάσι, Ινδία

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για πρωινή κρουαζιέρα στον ποταμό Γάγγη, ένα προσκύνημα πορθμείων από ghat σε ghat. (Ghat είναι σημείο τελετουργικού λουτρού των Ινδουιστών. Οι άνθρωποι πλένονται νωρίς το πρωί για να προσφέρουν τις προσευχές στον ανατέλλοντα ήλιο. Κατ' επέκταση, είναι σημείο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων ή επιβίβασης σε πορθμεία). Θα επισκεφθούμε και τα δύο κρεματόρια, τα Manikarnika και Harishchandra, όπου η νεκρική πυρά καίει καθόλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Κάθε ευσεβής Ινδός θεωρεί ότι με το να πεθάνει σε Kashi και να αποτεφρωθεί στις όχθες του Γάγγη επιτυγχάνει την απελευθέρωση από τον κύκλο της γέννησης και του θανάτου.

Αργότερα θα επισκεφτούμε τον ναό Bharat Μata (=Μητέρα Ινδία), εγκαινιασμένο το 1936 από τον ίδιο τον Μαχάτμα Γκάντι, τον μόνο Ναό αφιερωμένο στην Μητέρα Ινδία. Περιέχει τον μεγάλο χάρτη της Ινδίας, γλυπτό σε μάρμαρο, με την Ινδία ενωμένη και με όλα τα βουνά της, τα ποτάμια της και τις θάλασσές της. Θα επισκεφθούμε μετά τον Ναό της Θεάς Durga, και τον κοντινό Tulsi Manas Mandir, ινδουιστικό Ναό από λευκό μάρμαρο, χτισμένο το 1964, με θαυμάσιους κήπους. Στους τοίχους του ναού έχουν σκαλιστεί στίχοι από το περίφημο έπος Ραμχαριταμανάσα (Ramcharitammanasa), την Ινδουιστική απόδοση του έπους Ραμαγιάνα.

Σειρά έχει το ινδικό πανεπιστήμιο Banaras που έχει μια στοά τέχνης και το μουσουλμανικό του Μογγόλου αυτοκράτορα Aurangazeb που χτίστηκε στην περιοχή ενός αρχαίου ινδικού ναού. Ας πούμε εδώ για την μεγάλη πολιτιστική καταστροφή που επέφερε η εισβολή των μεγάλων Μουσουλμάνων αυτοκρατόρων μετά τον 11ο αιώνα. Τα στρατεύματα του Qutbuddin Aibak λέγεται πως κατέστρεψαν το 1194 περισσότερους από 1000 Ινδουιστικούς ναούς, και ο Shan Jahan, ο κτήτορας του Ταζ Μαχάλ, γκρέμισε 76 ναούς.

Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για Κατζουράχο. Άφιξη, συνάντηση με τους τοπικούς αντιπροσώπους και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Κατζουράχο (Khajuraho).

Day 12


Κατζουράχο

Κατζουράχο

Κατζουράχο

Πρόγευμα. Πρωινή επίσκεψη στην Ανατολική και Δυτική ομάδα ναών. Οι παγκόσμια διάσημοι ναοί Khajuraho χτίστηκαν από τους βασιλιάδες Chandela μεταξύ του 950 μ.Χ. και του 1050 μ.Χ. Ο σημαντικότερος είναι ο ναός Mahadev Yogini που αφιερώνεται στην θεά Κάλι, ο ναός Mahadev, ο ναός Chitragupta ή Bharatji με μια ωραία εικόνα του θεού Vishnu με 11 κεφάλια. Βλέπυμε επίσης τους ναός Vishvanath και Nandi, τον ναό Lakshmana, τον ναό Visha Shiva, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος και ο πιο χαρακτηριστικός των ναών.

Επίσκεψη στην Ανατολική ομάδα ναών που αποτελούνται από το ναό Parasvanath – τον μοναδικό ναό Jain που επιζεί στο Κατζουράχο και έχει άριστα γλυπτά στους εξωτερικούς τοίχους του ιερού, ο ναός Javeri που αφιερώνεται στο Vishnu. Οι άλλοι ναοί σε αυτήν την ομάδα είναι εκείνοι που αφιερώνονται στους Brahma, Yamuna και Adinath.

Day 13


Κατζουράχο - Άγκρα

Κατζουράχο - Άγκρα

Κατζουράχο

Πρόγευμα. Το πρωί μεταφορά στον σταθμό Jhansi για επιβίβαση στο Shatabdi Express, ένα από τα πιο γρήγορα τρένα στην Ινδία για την Άγκρα. Μετά από 395 χιλιόμετρα ταξίδι, που κατά τη διάρκειά του θα βγάλουμε πανέμορφες φωτογραφίες, φθάνουμε στην Άγκρα και μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο.

Δείπνο και διανυκτέρευση στην Άγκρα.

Day 14


Άγκρα

Άγκρα

Το μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ (Taj Mahal) στην Άγκρα, Ινδία

Μετά το πρόγευμα επίσκεψη στο διάσημο Taj Mahal, το Μνημείο στον Έρωτα, που χτίστηκε από το Μογγόλο αυτοκράτορα Shah Jehan, από το 1630 μέχρι το 1652, ως μαυσωλείο για τη αγαπημένη του Mumtaz Mahal που πέθανε κατά τον τοκετό του 14ου παιδιού τους. Είναι κτισμένο αποκλειστικά από λευκό μάρμαρο και θεωρείται το πιο όμορφο αρχιτεκτόνημα στον κόσμο.

Αργότερα θα κάνουμε επίσκεψη στο οχυρό Agra, που περιέχει το μουσουλμανικό τέμενος μαργαριταριών και άλλα πανέμορφα κτήρια. Το οχυρό είναι σχήματος ημισελήνου, με την οχύρωση προς το ποτάμι σχεδόν σε ευθεία γραμμή, συνολικής περιμέτρου 2,4 χιλιομέτρων. Επίσης θα επισκεφθούμε το μαυσωλείο Itmad-ud-Daulah που χτίστηκε από την αυτοκράτειρα Noorjahan, προς τιμήν της μνήμης του πατέρα της Mirza Ghyas Beg.

Δείπνο και διανυκτέρευση στην Άγκρα.

Day 15


Άγκρα - Τζαϊπούρ

Άγκρα - Τζαϊπούρ

Τζαϊπούρ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το Τζαϊπούρ, μια διαδρομή 232 χιλιομέτρων που θα την διανύσουμε σε 5 ώρες. Κατά την διάρκεια της διαδρομής θα επισκεφθούμε το Fatehpur Sikri (=Η Πόλη της Νίκης). To Fatehpur Sikri το οποίο απέχει 40 χιλιόμετρα από την Άγκρα, χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Akbar το 1569 και εγκαταλείφθηκε μετά από 15 έτη λόγω έλλειψης νερού! Έχει σήμερα ανακηρυχθεί από την Ουνέσκο ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Δείτε τα χαριτωμένα κτήρια συμπεριλαμβανομένου του Jama Masjid (ενός από τα μεγαλύτερα τεμένη της Ινδίας), του τάφου του Salim Chisti, του Panch Mahal (=Πενταόροφο Παλάτι), και άλλων παλατιών.

Άφιξη στο Τζαϊπούρ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Day 16


Τζαϊπούρ

Τζαϊπούρ

Τζαϊπούρ

Μετά από το πρόγευμά μας θα επισκεφθούμε το Amber Fort. Το Amber Fort ήταν η αρχαία πρωτεύουσα του κράτους. Θα κατέβουμε το οχυρό στην πλάτη των ελεφάντων.

Απόγευμα στην Jaipur (=Πόλη της Νίκης). Η πρωτεύουσα του Rajasthan είχε αρχικά βαφεί ροζ, στο χρώμα του ροζ ψαμμίτη, για να μοιάζει με τις πόλεις Μουγκάλι, αλλά το 1876, κατά την επίσκεψη του πρίγκηπα της Ουαλίας, βάφτηκε με το σημερινό της κόκκινο χρώμα. Οι κήποι Ram Niwas, στο κέντρο της πόλης, είναι κέντρο συνάθροισης ντόπιων και τουριστών. Θα περάσουμε μπροστά από το Hawa Mahal (Παλάτι των Ανέμων- ένα σύνολο από πολυτελή μπαλκόνια, χτισμένο το 1799 από τον μαχαραγιά Sawai Jai Singh II, για να παρακολουθούν οι προσκεκλημένοι του τις βασιλικές εκδηλώσεις στον δρόμο) και μέσα από τις κατοικημένες και εμπορικές / επιχειρηματικές περιοχές της κόκκινης πόλης.

Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Τζαϊπούρ.

Day 17


Τζαϊπούρ - Δελχί

Τζαϊπούρ - Δελχί

Δελχί

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε οδικά για το Δελχί. Είναι ένα ταξίδι 277 χιλιομέτρων, που με την έλλειψη μεγάλων αυτοκινητοδρόμων θα μας πάρει αρκετές ώρες. Αποζημιωνόμαστε με την ποικιλία των σκηνών από τη ζωή της Ινδίας που βλέπουμε από το αυτοκίνητό μας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Day 18


Δελχί

Δελχί

Δελχί

Μετά το πρόγευμα πρωινή επίσκεψη του Παλαιού και του Νέου Δελχί. Στο Παλαιό Δελχί θα επισκεφθούμε το Raj Ghat, στη δυτική όχθη του ποταμού Γιαμούνα, όπου, σε ένα κήπο με συντριβάνια και εξωτικά φυτά υπάρχει εξέδρα με το σημείο της αποτέφρωσης του Εθνάρχη Μαχάτμα Γκάντι. Το σημείο αποτέφρωσης θεωρείται ιερό και ονομάζεται Samadhi. Ένα άλλο Samadhi που θα επισκεφθούμε είναι το Shanti Vana, που σημαίνει 'Δάσος της Ειρήνης', σημείο αποτέφρωσης του Jawaharal Nehru, όπου οι ξένοι υψηλοί προσκεκλημένοι της Ινδικής Κυβέρνησης φυτεύουν από ένα δέντρο στη μνήμη του μεγάλου Ινδού πολιτικού.

Ακολούθως επισκεπτόμαστε το Masjid-i-Jahan Numa (σε ελεύθερη μετάφραση: "Τζαμί που ελέγχει όλο τον κόσμο"), που το σύντομο όνομά του είναι Jama Masjid, το κύριο τέμενος για τους Μουσουλμάνους κατοίκους της πόλης. Στο ιερό προαύλιο του τεμένους μπορούν να προσευχηθούν 25.000 πιστοί!

Μετά θα περάσουμε από το Lal Qila (=Κόκκινο Οχυρό): Μια ολόκληρη πολιτεία, οχυρωμένη πίσω από ένα τείχος από κόκκινο ψαμμίτη. Χτίστηκε τον 17ο αιώνα από τον Σαχ Γιαχάν δίπλα στον ποταμό Γιαμούνα. Το 1857 οι Βρεταννοί κατέστρεψαν μεγάλα τμήματά του και από το 1947, που η Ινδία απελευθερώθηκε, μέχρι το 2003, που παραδόθηκε στους υπεύθυνους για τουριστική ανάπτυξη, ήταν Αρχηγείο του στρατού της. Σειρά έχει το Chandni Chowk: Εδώ είναι η πιο παλιά αγορά του Δελχί, όπου βρίσκει κανείς σχεδόν τα πάντα, σε περιοχή ιερή, με μεγάλη κοσμοσυρροή, και, για να το λέμε αυτό για το Δελχί, καταλαβαίνει κανείς για πόσο κόσμο μιλάμε!

Περνώντας στο Νέο Δελχί επισκεπτόμαστε τον Qutub Minar, τον ψηλότερο τούβλινο μιναρέ στον κόσμο (72,5 μ), που χτίστηκε από τον Qutub-ud-Din Aibek το 1199 και είναι ανακηρυγμένο από την Ουνέσκο ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ακολουθεί επίσκεψη στον τάφο του Humayun, στην Πύλη της Ινδίας (Αψίδα χτισμένη το 1911 ειδικά για την υποδοχή του Άγγλου βασιλιά Γεωργίου του 5ου), στον ινδουιστικό ναό Lakshmi Νarayan – που είναι γνωστός ως Ναός Μπίρλα, ένας σύγχρονος ινδικός ναός χτισμένος το 1938. Επίσης θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο, το κέντρο για επιχειρήσεις Connaught Place, ένα ολόκληρο κυκλικό κομμάτι μέσα στην πόλη.

Day 19


Δελχί - Ελλάδα

Δελχί - Ελλάδα

Δελχί

Μετά το πρόγευμα μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την αναχώρηση μας για Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε στους ταξιδιώτες μας πως το Γραφείο μας με ευχαρίστηση θα δημοσιεύσει κείμενά τους με εντυπώσεις από αυτή την συγκλονιστική εκδρομή ή/και φωτογραφίες τους. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί μας!